folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Polyester Karışımı Ve İşçiliği....

Polyester Karışımı Ve İşçiliği....

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

Merhabalar..

Bu aralar rüzgar türbini için çalışmalar yapmaktayım.Fakat şu polyester ile tellerin kaplanması kısmında ufak bir sıkıntım ve bir soru işaretim var.

sıkıntım şu: polyesterin yanında verdikleri mor ve şeffaf renkteki hızlandırıcıların oranını bir türlü ayarlıyamıyorum ya çok uzun sürüyor yada bir anda çıtır çıtır kuruyup kalıyor birşey anlamıyorum.

kalıp için köpük plastik hikaye hepsini eritiyor...en güzeli tahta gibi görünüyor.birde bu karışımın içine bebek pudrası ve mermer tozu dökenlerde var nekadar sağlıklı olur kuruması sertleşemesi ne oranlarda değişir merak ediyorum...

birde bu bakır telin üzerindeki reçineyi kaldırırmı acaba?

bu gibi konularda daha önceden tecrübe sahibi olmuş denemiş etmiş ve farklı alternatif malzemeler kullananlarımız olduysa bana tavsiyelerde bulunabilirlermi acaba 

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

çok bir tecrübem yok ama karışım oranlarını polyesteri aldığın yere sorabilirsin.

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugurben
    ugurben's avatar
    Erkek

mesela bu polyester karısımı ıle tam oalrak ne yapacaksın? 

bır malzeme yapmaya calısıorsan eger;

onerım malzemeyı hazır olarak almandır..

sevdigim 3 turk atasozu.. 1- besle kargayı atsın iftirayı, 2- yayılma sivril ( bu bir çin atasozudur), 3- luzumsuz eşek sucuk olur ( buda bir çin atasozudur ) ve son olarak, 4- ak akçe karagün kara akçe ak gün içindir...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

amacım bir ürünün kalıbını çıkarmak değil amacım bir kalıp içine yerleştirilen bobinleri sabitleştirmek için dolgu malzemesi olarak polyester kullanmak...

nette hazır yapılmış  flanş tip alternatörün yapım aşamaları aslında gayet net açıklayıcı olacaktır..: 

Burada kalıbın içine bobinleri dizmişler ..

buda bobinlerin kalıbına polyester dökülüp sertleştikten sonra kalıbından sökülüp çapağı vs. temizlenmiş hali..

aynı işlemden geçirilen mıknatıların olduğu kalıp...(bu yöntem mıknatısları sabitlemekte çok işe yarıyor yüksek devirde yapıştırma mıknatıslar manyetizmadan dolayı yapışkanlarını atabiliyor..fakat böyle polyesterin içine gömdüğün zaman sıkıntı yok :D 

Buda döküm işleminden sonraki alternatörün bitmiş toparlanmış hali...

Bu tip alternatörlerin üretimi çok basit ve güç bakımından ağırlık bakımından diğer tip alternatörlere göre çok daha avantajlı geliyor bana ....sadece mıknatısları çok pahalıya geliyor :P 

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ucenmi
    ucenmi's avatar
    Erkek

bu yaptığının bir benzerini gezegen mühendisleri programında yapmışlardı

Toplam Hit: 5193 Toplam Mesaj: 5