PTFE Tozu? - PTFE Çubuğu Toz Hale Getirmek?
-
Hocalar PTFE toza ihtiyacım var. Türkiye'de toz olarak satan var ancak 26 nm gibi çok ince halde satıyorlar. Bana 1-3 micron (1000-3000 nm) arası, 1,6 micron (1600 nm) lazım.
PTFE çubuk satan firmalar var ve bu konu hakkında bilgisi olan mürit varsa bilgi almak istedim.
Türkiyede çubuk halde satanlar bunu nasıl üretiyor?
Toz hale getirmek istersem nasıl bir yol izlemeliyim?
Bir öğütücü ile öğütmek istesem 1,6 micron seviyesinde (veya1-3 arası) hale getirmek için nasıl bir makine kullanmalıyım?
Bu tip homojen (görece) öğütüm yapan veya ince öğütüm yapan makineler uygun fiyatlı bulunabilir mi? bir youtube videosunda direkt ptfe toz hale getiyorlardı, muhtemelen çin, ve makine çok büyük endüstriyel bir şeye benziyordu.
Veya makine almak yerine bu işlerle uğraşan, öğütüm yapabilecek bir mürit var mı?
-
Aklıma bu sprey geldi: https://eshop.wurth.com.tr/tam-katalog/Kuru-yaglayc-sprey-PTFE/31313008090101.cyid/3131.cgid/tr/TR/TRY/
10 micron kaplama yapıyormuş. Kullandığım yüzeylerde beyaz bir katman oluşturuyordu, kupkuru halde. Kazınıp bir yerde toplanabilir veya spreyin çıkışına filtre vb. koyularak toz toplanabilir.
Az miktarda ihtiyacınız var ise belki çözüm olabilir.
-
BiUyeOlamadim bunu yazdı
Aklıma bu sprey geldi: https://eshop.wurth.com.tr/tam-katalog/Kuru-yaglayc-sprey-PTFE/31313008090101.cyid/3131.cgid/tr/TR/TRY/
10 micron kaplama yapıyormuş. Kullandığım yüzeylerde beyaz bir katman oluşturuyordu, kupkuru halde. Kazınıp bir yerde toplanabilir veya spreyin çıkışına filtre vb. koyularak toz toplanabilir.
Az miktarda ihtiyacınız var ise belki çözüm olabilir.
çok mantıklıymış hocam eyvallah ama 10 micron çok kalın kalıyor. hatta 3 bile kalın. tam istediğim 1,6 micron.
konik öğütücüler varmış bu işler için. endüstriyel makinelerde yapıyorlar. bu işlemi kime yaptırabilirim onu da bilmiyorum
-
ptfe toz ürün için asil polimer diye bir yere ulaştım. sorduğum tek şey siz toz olarak mı kullanıyorsunuz, toz halde nasıl bulabilirim diye.
genel müdürmüş, bana diyor ki: "nasıl üretim yaptığımızı sizle paylaşamayız" diyip kapattı.
tekrar aradım, sekreter baktı, öncekinin genel müdür olduğunu o an öğrendim. diyor ki: "üretim konusunda bilgi paylaşamayız."
yahu banane üretiminizden.
dedim ki "bana sadece bu çubukları toz hale getirebilir miyiz, böyle öğütüm yapan firma var mı, bunun bilgisi lazım"
bunu da paylaşamayız diyip tersledi. Ne acayip bu türk firmaları ya. başkasına zerre fayda sağlamamak için 70-80 yıllık bilgiyi saklamaya çalışıyor...
Bu yüzden de gelişmiyor türkiye.