folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlama Genel
linefolder Raspberry Pi Video Streaming Problemi

Raspberry Pi Video Streaming Problemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek

Merhababa hocalar,

Raspberry Pi'nin kamerasından görüntüyü bilgisayara aktarmaya çalışıyorum. Birkaç yöntem denedim ancak en verimlisi: 

sudo modprobe bcm2835-v4l2
    cvlc v4l2:///dev/video0 --v4l2-width 1280 --v4l2-height 720 --v4l2-chroma h264 --sout '#standard{access=http,mux=ts,dst=0.0.0.0:8080}' :demux=264

Ancak bunda bile 5-6 saniyelik bir gecikme oluyor. Normalde görüntüyü C# WPF'deki MediaElement ile alıyorum, belki client ile alakalıdır diye VLC Player'da da denedim sonuç yine aynı.

Nasıl çözebilirim bu gecikmeyi sizce?

İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

1280x720

alete zulüm, düşürerek dene bi

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek
    Daft bunu yazdı

1280x720

alete zulüm, düşürerek dene bi

320x180 yapsam da değişmiyor aynı durum

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek

iyi güzel çalışıyor gecikme çok daha azaldı, ancak kare kare olması ve bunun için c# ile yazdığım client'de mjpeg decoder kullanmam gerektiği için video bazlı bir çözüm olursa daha güzel olacak. olmazsa en son çare bunla devam edeceğim

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek

updulbaki

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Skype ta yazdığını okudum buffer ile ilgili. Onun için v4l2-caching komutu ile ms olarak cache ayarlayabilirsin.

Ayrıca v4l2 komutlarına baktığımızda v4l2-fps komutu ile fps yi 20 gibi bir değere düşür. Aynı şekilde 720p görüntü yerine 576p (720x576) olarak ayarlar çözünürlük ve fps azaldığından latency azalır.

Aynı şekilde v4l2-ctl kullanarak v4l2-ctl --set-ctrl video_bitrate=* komutu ile yıldız yaptığım yere bitrate değeri girerek bitrate i düşürüp latency değerini azaltabilirsin.

Komutların tamamı için:

https://wiki.videolan.org/Documentation:Modules/v4l2/

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
Toplam Hit: 1372 Toplam Mesaj: 7