Savcılıktan İstenilen Bilginin Kaybolması ( Hukuk Problemi )
-
Merhabalar,
Kendime ait satış yaptığım bir site üzerinden çalıntı kart ile yapılan işleme ilişkin detaylar cumhuriyet başsavcılığı tarafından talep ediliyor. Ancak o bilgiler benim eski sistemde kaldığı için yedekleri de bulamıyorum, işlemler 20 30 tl lik işlemler. IP Adresi kaydı falan da yok halkbank o zamanlar kaydetmiyodu ben sonradan açtım ip adresi olayını.
2 Ayrı savcılıktan gelen kağıtlar var, ve alışverişler hakkında bilgi isteniyor. Ne yapmam lazım sizce ? Yani eğer bu evrakları gönderemezsem ödeyeceğim ceza ne olur ?
Teşekkürler.
-
Görevi kötüye kullanma
Madde 257- (1) Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan haller dışında, görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir kazanç sağlayan kamu görevlisi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Bu kanun hükmünde sayılan;
-Kişilerin mağduriyetine neden olma,
-Kamunun zararına neden olma,
-Kişilere haksız bir kazanç sağlama,Buradan ne çıkıyor ? Kamu görevlisi değilim ki ?
-
Olay ney hacı, kredi kartı çalmakla falan mı suçlanıyorsun..
-
hayır sitemden çalıntı kartla yapılan bir işleme ait ip vs. gibi detayları bulamıyorum.
-
yapılan satış tarihi ile savcılıktan eline kağıt gelmesi arasında kaç ay var ?
-
FCN bunu yazdı
6 ay olmuş hocam -
Alışveriş yapılan kart bilgilerini iste, bankaya o bilgilerle senin sitenden yapılan alışverişin tarihini öğren, hosting şirketine sor.. Tecrübe değil ama mantık yürüttüm.
-
saat ve tarih bilgilierini al. o zamanki sitendeki kullanicilarin bilgilerini iste hosting firmandan. onlar tutmak zorundalar.
edit : tr hosting sirketi ise.
rakkoc tarafından 21/Şub/14 00:20 tarihinde düzenlenmiştir -
EnableTurk bunu yazdıFCN bunu yazdı
6 ay olmuş hocamMADDE 6- (1) Erişim sağlayıcı;
a) Herhangi bir kullanıcısının yayınladığı hukuka aykırı içerikten, bu Kanun hükümlerine uygun olarak haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak engelleme imkânı bulunduğu ölçüde erişimi engellemekle,
b) Sağladığı hizmetlere ilişkin, yönetmelikte belirtilen trafik bilgilerini altı aydan az ve iki yıldan fazla olmamak üzere yönetmelikte belirlenecek süre kadar saklamakla ve bu bilgilerin doğruluğunu, bütünlüğünü ve gizliliğini sağlamakla,
seni ilgilendiren kısım burası hocam. 5651' de senden istenilen tarihte logları 6 ay tutma zorunluluğun vardı yani sildim diyebilirsin.
Bu tarihten sonra ihtiyacı olanlar içinde ilave yapim 5651 deki son değişiklerle birlikte bu süre 2 yıla çıktı minimum.
illa ulaşmak istiyorsanız de bankanın genel merkeze yazı göndersinler o tarihlerdeki dekontları talep etsinler seni uğraştırmasınlar veya hosting firmasına yönlendir illa bişiler istiyorlarsa
FCN tarafından 21/Şub/14 00:29 tarihinde düzenlenmiştir