Siteye Üyelik İçin SMS Doğrulama - Hangi Çözümü Kullanıyorsunuz?
-
Merhaba.
Yeni yapacağım bir sitede SMS doğrulama ile üye olunması istenmektedir. Bunun için sizin kullandığınız çözümler nelerdir?
İlk etapta firabase, mutlucell gibi seçenekler aklıma geldi. Bunları kullandınız mı? Bu konuda ne önerirsiniz?
Dil olarak PHP (Laravel) düşünülmektedir.
-
whatsapp ?
kUz3y tarafından 13/Ağu/22 18:21 tarihinde düzenlenmiştir -
eğer çok bilinen ya da rağbet gören bir uygulama değilse sms en doğru karar olur. ücretsiz çözümlerle de kafanı yormanı tavsiye etmem.
sorunun nasıl yaparım şeklindeyse; her operatörün örnek kodları mevcut. ihtiyacın varsa aşamaları da detaylandırabilirim. örnek olarak netgsm'in döküman adresini bırakıyorum.
https://www.netgsm.com.tr/dokuman/#soap-servisi-sms-g%C3%B6nderme
-
kUz3y bunu yazdı
whatsapp ?
ahanda bu mübarekten whatsappdan hizmeti alıyorsun kafan kulağın rahat oluyor adam yapmış abi
-
TheAvenqer bunu yazdıkUz3y bunu yazdı
whatsapp ?
ahanda bu mübarekten whatsappdan hizmeti alıyorsun kafan kulağın rahat oluyor adam yapmış abi
Anlamiyore.
WhatsApp SMS atiyore ?
-
garga bunu yazdıTheAvenqer bunu yazdıkUz3y bunu yazdı
whatsapp ?
Anlamiyore.
WhatsApp SMS atiyore ?
Sms atmıyor ama doğruma kodunu wassaptan yolluyor , mesela instagramda özellik var doğrulama kodunu wassaptan gönder diye onun gibi düşün ama nasıl yapılıyor bilmiyorum :)
-
KaptaN bunu yazdı
Sms atmıyor ama doğruma kodunu wassaptan yolluyor , mesela instagramda özellik var doğrulama kodunu wassaptan gönder diye onun gibi düşün ama nasıl yapılıyor bilmiyorum :)
Whatsapp, Site, Sistem(API), Alıcı
Site'ye kaydolan alıcı, telefon numarasını giriyor
Sistem, Whatsapp Business API üzerinden veya Selenium tarzı yazılımlar üzerine inşa edilen botlarla çalışıyor
Site, mesaj değişkenini üretip numara ve mesajı sisteme iletiyor
Sistem, alıcıya gönderim sağlıyor
-
Cevaplar için teşekkürler.
netgsm gibi bir sistem kullanmak daha mantıklı gibi.
-
Böyle sms, email gönderim durumları için
https://iys.org.tr/hizmet-saglayici/basvuru/nasil-yapilir
kaydı zorunlu mu?