Son 65 Yıldır Dünyada En Çok Ekmek Tüketen Ülke
-
Tabiki biziz. Buna mukabil dünyanın en obez ülkeleri sıralamasında da 1.ligi zorluyoruz.
Su an Obezde 2. Siradayiz. Bir kac sene içinde ordada 1. Olacağız
Her Türk asker doğardı. Ama artık Türkler obez doğuyor. Kıçını kaldiramayan adamdan başını asker olur artık.
Yine bu beyaz ekmek tüketimi yüzünden ülkede hastaliktan geçilmiyor.
7 milyondan fazla insan diyabet. Aynı sekilde yine kalp hastalıkları sıralamasında da dunyada cok ust sıralardayız.
En çok ölümü yuzde 35 ile kalp hastaliklarina veriyoruz.
Beyaz ekmek üreticileri uretim sirasinda tahildan kepegi ve tohumu çıkarırlar. Yani faydali olan lifi, vitamini , minerali ne varsa cikarirlar faydasiz olan kısımlarını insanlara yedirirler.
Böyle oldugu icinde yillik kisi basi 200 kilo tukettigimiz bu ekmek zehire dönüşür.
Kalp , damar, bağırsaklar, ani kan şekeri yuksekmesi, obezite ve diyabetten birinci derecede sorumludur.
Saglikli insanca bir yasam için sevdiklerinizin sofrasından beyaz ekmegi çıkarın.
Biliyorum ulkenin yarısı açlıktan ekmek yiyor onlara bizim yapabilecegimiz birsey yok.
Ben diğer yarısı icin konusuyorum. Sizler açlıktan yemiyorsunuz ekmegi daha düzenli ve çeşitli bir beslenme programıniz var.
Bu yuzden belki obez olmassınız ama kalp,damar,bagirsak, diyabet gibi sakat konularda gümleyebilirsiniz.
Devlet baskani olsam ilk yapacağım sey beyaz ekmegi yasaklamak olurdu. Beyaz ekmekten sonra da diğer uyusturuculari yasaklardim.
Beyaz ekmeği ilk getiren demokrat partidir marşal yardimlari ile gelmistir. hatta dp secim vaadi yapmıştır beyaz ekmegi.
Öncesinde Anadolu'da cavdar ekmegi yapılırdı karadenizde ise mısır ekmegi. Sonrasında ise tamamen ticari odakli fırıncılar sayesinde halka hep zehir yedirildi.
Okuduğum kaynaklari burada paylasacaktim ama hem telefondan zor oluyor hemde zaten butun kaynaklar aynısını yazıyor.
-
ülkenin zekasal anlamda problem yaşamasının en büyük etmenlerinden biridir bu. makarna ve ekmek, karbonhidrat kaynaklı beslenmek. protein ve vitamin alımı ülke genelinde çok düşük. obezite bence en küçük problem bu konudaki.
-
-
erebos bunu yazdı
Mekanı cennet olsun. Dürüst devlet adamı kendini 100 metreden belli ediyor.