Sonya6700 Video Çekerken Kalitenin Bozulması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

Merhabalar. iç mekan aydınlatmanın fazla olduğu bir mekanda çekim yapıyorum.

4k  25fps  1/50   otomatik ayarda da

4k 25fps  1/50, 1/100  diyafram ve iso manuel ayarlar da da kamera hareket halindeyken görüntü bozuluyor. 

render aldığımda da video bu şekilde oluyor. flicker nedeniyle mi başka bir problem mi var anlayamadım ama flicker değil gibi. 

hareket etmiyorken

hareket ederken

bu sorun neden olur ve çözümü nedir fikri olan var mı

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balboa
    Balboa's avatar
    Erkek
    Hakkinen bunu yazdı

Merhabalar. iç mekan aydınlatmanın fazla olduğu bir mekanda çekim yapıyorum.

4k  25fps  1/50   otomatik ayarda da

4k 25fps  1/50, 1/100  diyafram ve iso manuel ayarlar da da kamera hareket halindeyken görüntü bozuluyor. 

render aldığımda da video bu şekilde oluyor. flicker nedeniyle mi başka bir problem mi var anlayamadım ama flicker değil gibi. 

hareket etmiyorken

hareket ederken

bu sorun neden olur ve çözümü nedir fikri olan var mı

Ois kapalı olabilir hocam bir kontrol et istersen 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PsychoDawn
    PsychoDawn's avatar
    Erkek

sıkıştırma sorunu. 
    bütük ihtimalle long gop sıkıştırma yapıyor cihaz 
    all intra olması gerek sony'de ayarlar nasıldı hatırlamıyorum ya da varmıydı. 

durumu anlaman için all intra vs long gop bir bakman gerekiyor. 

solda all-intra sağda gop sıkıştırma var
    all intra'da her kare hesaba katılır.
    gop sıkıştırma da 1 kare intra frame olarak alınır gerisi sadece haraketli bölümlerle tamamlanır. yapay zekayla tamamlıyor gibi düşün sen aslında öyle değil ama anla işte :)

Videography FAQ: What is IPB/Long GOP and ALL-I/Intra-frame?

not: all-i her zaman daha fazla cpu harcar edit sırasında her kareyi decode etmesi gerektiği için.
    gop ise 1 tane intra frame alıp geri kalanları bir sonraki intra frame'e kadar sadece haraketli bölümlerden tamamlar. burdaki intra frame genelde 25 karenin ilk karesi oluyor.
    datamosh dediğimiz hata yada bilinçli yapıyorsak efekt bu gop sıkıştırmada arada intra frame'de hata olması yada kasten çıkarılmasıyla oluşuyor. 

senin durumun tam olarak bu mu emin değilim. aliasing problemi de olabilir ona da benziyor çünkü. aliasing problemiyse kamerda anti-aliasing varsa açmalısın yoksa yapacak bir şey yok.
    yıllar önce 6300 vardı elimde 50fps çekerken aliasing problemi oluyordu mesela.  

PsychoDawn tarafından 16/May/24 08:16 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 866 Toplam Mesaj: 3
video