folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder [Soru] Visual Studio C# Projesini Xamarin De Derleme

[Soru] Visual Studio C# Projesini Xamarin De Derleme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek

merhabalar standart bir visual studio c# projesini xamarinde linux ve mac için derleme şansımız varmıdır. yoksa projeyi tekrar xamarinde yapmamız mı gerekiyor

Android Mobil Uygulama - Web Sitesi - Masaüstü Yazılım yapılır. Vitaminsiz Palyaço
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

selam,

linux için ne kadar kapsamlı emin değilim ama mac tarafında xamarin studio mevcut ancak her projeyi derleme gibi bir olay yok..

tipik .net projesi için derlenebilecekler bunlar

dikkat edersen altta asp.net de var ama o da kısıtlı :) asp.net, linux da da destekli ama o da basit şekilde derleyebiliyor.. bunlar ilk aşamalar tabi..

xamarin studio nun mac tarafında asıl kullanılmasının sebebi android/ios projesi derlemesidir. Her iki proje türü de hem windows da hem mac de çalışabiliyor sorunsuz.

Ayrıca oluşturduğun portable/shared projelerde sorunsuz derleniyor.. 

Ancak visual studio da oluşturduğun winform projesini ,mac de ya da linux da derleyemezsin..

ayrıca xamarin, .net in tüm class larını desteklemiyor. Ama yine de orta seviye bir yazılım için sorun yok.. Dediğim gibi xamarin i kullanmak istiyorsan mobil taraf için kullanmalısın.. Amacın gui tabanlı bir şeyler yapmaksa c# ile uğraşmak yerine her türlü platformda çalışan dillere yönelmek mantıklı..

Xamarin de console uygulamlaları çalışıyor, bir örnek yapmştım ama eclipse/netbeans deki gibi output penceresine yazdırıyor :)

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

şimdi dikkatimi çekti gtk# diye bir proje türü var, onla sanırım masaüstü uygulama oluşturabiliyorsun

https://davidsonblake.wordpress.com/2014/02/07/gtksharp/

ancak visual studio da yaptığın şeyin çalışacağını sanmıyorum..

macOS un yoksa projeni yollarsan deneyebilirim..

ama şimdi çıkıyorum yarın bakabilirim yollarsan

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

basit bir winform uygulamasını açtım mac de, sorunsuz derliyor hocam ama çalıştırmıyor..

harici bir şey çalıştırıyor ama o açılmıyor haliyle form görülmüyor derken geldi...

adamlar şaka maka büyük iş yapmışlar, bilmiyordum böyle çalıştırdığını

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek

hocam açtığın standart visual studioda yazılmış bir uygulamamıydı

Android Mobil Uygulama - Web Sitesi - Masaüstü Yazılım yapılır. Vitaminsiz Palyaço
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

evet

unbalanced tarafından 19/Oca/16 02:28 tarihinde düzenlenmiştir

Toplam Hit: 993 Toplam Mesaj: 6
c# xamarin visual studio