Sparkfun Dan Ürün Getirmek. (Fexex Kullanarak)
-
Merhaba mürdiler, mürideler.
Sparkfundan bir iki ürün almayı düşünüyorum. Ptt kargoda akybolma ihtimalinden tırstığım için FedEx ile getirmeyi düşünüyorum. Websitelerine girdim 150 euro limitini gördüm öyle bir sorunum yok yalnız merak ettiğim şey ise beni evde bulamazlarsa ne gibi ir prosedür izleyecekleri? Yerli firmalar gibi kapıma kağıt bırakıp gelin alın mı derler?
Bir diğer sorumda paketin Amerikadan geleceğini düşünürsek buraya gelmesi kaç gün sürer? dealextreme den ürün alanalr genelde 2 hafta diyor ancak 4 günde geldi diyenide gördüm yalnız orası uzak doğu firması sanırım.
Şimdiden teşekkür ederim. -
Eğer geldiğinde evde yoksan kapına bir not bırakırlar.Yada sana erilen takip numarasından tam olarak nerede oldugunu öğrenebilirsin.Ona göre ayarlarsın.Fedexi bilmemde dhl uzakdoğundan 2 güne getiriyor
-
swordfish bunu yazdı:
-----------------------------
Eğer geldiğinde evde yoksan kapına bir not bırakırlar.Yada sana erilen takip numarasından tam olarak nerede oldugunu öğrenebilirsin.Ona göre ayarlarsın.Fedexi bilmemde dhl uzakdoğundan 2 güne getiriyor
Çok saol hocam.Şimdi baktım FedEx kullanmak için bir FedEx hesabı istiyorlar hesap açamk içinde mng kargoyu aramam lazım sanırım.
-
-
Fedex hesabı zorunlu değil diye biliyorum :)
1-2 Hafta önce iki parça halinde getirdim.
90 Dolar Razor IMU (bir paket)
7 Flex Sensör (ikinci paket)
3 gün sürmedi gelmeleri.
aynı gün vatan'dan 2 tane harddisk almıştım onlar 1 gün sonra geldi.
25 dolar tutuyo sanırım kargo, biz ne olur ne olmaz diye iki kargoyu farklı yerlere gönderdik, adamlar çözmüşler olayı. Kargolardan birisi evde değildi, pakedi diğer elemana götürdüler :) Ulaşamazlarsa büyük ihtimal telefonla iletişime geçerler diye tahmin ediyorum..
Ayrıca adresini türkçe karakter kullanmadan yaz, karakterleri çevirmiyo direkt soru işareti olarak gözüküyo, adresi bulmakta sıkıntı çekmesinler..
-
NmC bunu yazdı:
Fedex hesabı zorunlu değil diye biliyorum :)
1-2 Hafta önce iki parça halinde getirdim.
90 Dolar Razor IMU (bir paket)
7 Flex Sensör (ikinci paket)
3 gün sürmedi gelmeleri.
aynı gün vatan'dan 2 tane harddisk almıştım onlar 1 gün sonra geldi.
25 dolar tutuyo sanırım kargo, biz ne olur ne olmaz diye iki kargoyu farklı yerlere gönderdik, adamlar çözmüşler olayı. Kargolardan birisi evde değildi, pakedi diğer elemana götürdüler :) Ulaşamazlarsa büyük ihtimal telefonla iletişime geçerler diye tahmin ediyorum..
Ayrıca adresini türkçe karakter kullanmadan yaz, karakterleri çevirmiyo direkt soru işareti olarak gözüküyo, adresi bulmakta sıkıntı çekmesinler..
Evet hocam o sorunu hemen fark ettim türkçe karakter yok. Checkout dediğimde 3 seçenek çıkıyor USPS normal, hızlı ve FedEx account id nizi giriniz yazıyor. Yani FedExi seçemiyorum accound id girmem gerekiyor. Sen nasıl Account olmadan aldın ? göremediğim bir seçenekmi var acaba?
Birde limit tam 100 dolar mı?
Son olarak;
Customs Declaration
Choose the value for items you wish to declare for your insured shipping method(s). All shipping rates below will be recalculated to represent your decision (USPS rates are not affected)
< ="" name="declare_at" ="" value="1" /> Replacement Value $26.78
< name="declare_at" ="" value="0" /> Actual Value $49.70
gibi birşey okudum gerçekten değerinden az yazabiliyorlar mı? Doldururum sepeti valla checkout hazır bekliyor :) -
telefonla ararlar
-
nickneyime bunu yazdı:
telefonla ararlar
Bu gün sordum mng ye bana fedexi ara dedi. Hesap sahibi olamıyormuşum bireysel olarak. Kurumsal hesap veriyorlarmış onunda bir ton boku püsürü var. Sözleşme fln yapmak gerekiyormuş. Her ay gönderi yapıcağına dair tahattütde bulunuyorsun.
Bu arada bende böyle gözüküyor çözemedim ben bu işi. -
İleride benzer bir sorunla karşılabilecek arkadaşalr için çözümü yazma gereği duydum;
posta kodunuzu doğru girmeyi deneyin,
adres verirken : / kullanmayın.
Sorun çözüldü artık kullanabiliyorum.
Edit: sipariş verdim 2 gün sonra kapımdaydı hatta ikinci siparişide verdim. replacement value yu seçerseniz malı değerinden daha az fiyata beyan ediyorlar sorun çıkmıyor. hatta faturaları incelediğimde o değerden daha aza faturaladıklarını gördüm misal 120 dolarlık mal aldım 56 dolar olarak faturalamışlar