Sql İnjectiondan Anlayanlara Bi Soru
-
bu sql injection sadece asp demi oluyo .yoksa html sayfalarada yapabilirmiyiz
-
affetmez bunu yazdı:
-----------------------------
bu sql injection sadece asp demi oluyo .yoksa html sayfalarada yapabilirmiyiz
sadece asp de değil phpde oluyor.Sql demek database ile bağlatntıdır.Mysql vs.. bende tam bilemem ama açıklıyım bildiğim kadarıynan.Sql inj ise sql kodlarını kullanarak database den veri çekmektir.Htmde herhangi bir sql komutu yoktur.Bu yüzden naısl kullanmayı düşünüyorusun mesela index.htm bunun neresinde kullana bilirsin?
Üye girişi, arama, id= t6arzı sayfalarda kullanabilirsin.Hata verecektir daha sonra soru cevap gibi hata verdirterek bilgi çekiyoruz.
-
hata werdikten sonra tam olarak napıyoz
-
-
sana tavsiyem sql.injetiona kafa yormadan önce...statik ve dinamik web'le ilgili bilgi edinmen..sonra veritabanlari hakkinda...veri alisverisi...vesayre...html'de injection yapilir'mi sorusu bana bu konular hakkinda deneyimsiz oldugunu gösteriyor...
soruya gelince sql injection'da veritabanindaki hatalar kullanilir. servere/veritabani funksiyonlarini ve parametreleri denetlenmeden yolalnir ise, saldiran kisi kendi kodunu vertabani üstünde calistirmayi basarir ve sql'Den veri calar...yada kod sizdirir...
-
bu html olayını bi yerde okumuştum sağ tıklayıp kaynağı görüntüle filan yapıyomuşuz.çıkan kodlarla hata wermeye zorluyomuşuz filan
-
Sadece asp arkadaşım :) html'de herşey meydanda zaten hem nerden hangi bilgiyi çekcen? html'de admin girişi yeri yok böle bi kavramda yok... Yazılarda sayfanın üzerinde :)
-
bLuetuLips bunu yazdı:
Sadece asp arkadaşım :) html'de herşey meydanda zaten hem nerden hangi bilgiyi çekcen? html'de admin girişi yeri yok böle bi kavramda yok... Yazılarda sayfanın üzerinde :)
hayır öyle birşey yok.yani yalnızca asp değil.sql bağlantısı kullanan tüm sistemler için geçerli bi açık. -
AntiOksidan bunu yazdı:
bLuetuLips bunu yazdı:
hayır öyle birşey yok.yani yalnızca asp değil.sql bağlantısı kullanan tüm sistemler için geçerli bi açık.
SQL Injection veritabanından ve dilden bağımsız olarak her türlü uygulama-veritabanı ilişkisine sahip sistemde bulunabilir ve bu veritabanlarının bir açığı değildir.Evet dediğin gibi... ama ben sadece asp'de gördüm uyguladım zaten en çokta aspde kullanılıyo heralde