SQL Uzmani Lazim
-
Laravel ile backendini yazdigim bir proje icin bir yerde pure sql yazilmasi gerekiyor.
Bu sorgu pinterest benzeri bir akis (feed) olusturmali.
Iceride toptancilar ve dukkanlar olarak iki farkli kullanici rolu bulunmakta.
Toptancilar tek bir kategoride urunlerini sergileyebiliyor,
Dukkanlar ise takip ettikleri uc kategorideki toptancilarin urunlerini gorebilmesi gerekiyor
Son eklenenin basta gozukmesi ya da randomize gostermek ise yaramaz bunu zaten eloquent ilede yapabiliriz. Gercekci bir akis algoritmasi olmasi gerekiyor.Yapabilirim diyenlere detayli aciklama ve veritabanini gonderirim, ucreti konusuruz.
-
Burayı deneyebilir misin?
https://www.sqltranslate.app/ -
0x656e bunu yazdı
Burayı deneyebilir misin?
https://www.sqltranslate.app/Tesekkurler fakat buraya derdimi guzelce anlatmakta basli basina bir is gibi gorunuyor hocam. Zira sorguya detaylariyla beraber bakinca bircok pivot ve join islemi de gozukuyor isin icinde.
Basit sorgular icin mukemmel bir opsiyon ama.
-
Up olsun
-
bro senin sql ciye değil, senin akiş algoritmani belirlemeye ihtiyacin var. Örneğin alt tablolarda kişlerin daha önce incelediği ürünlerin bir puan yapisi var mı ? kisilerin daha cok ziyaret ettiği toptacilar a öncelik, ürünlere öncelik için arkada bi yapay zeka çalıştırıp bunların kişiye göre puanlarinin hesaplanmasi vs gererkir. Bundan sonra bir sıralama işlemi bu puanlara göre yapilir. Ayni ürün 2-3 kez reject edilmiş ise onun puanı düşer daha arka plana atılır gibi gibi bir öncelik ve dikkat çekme algoritma(lar)sı belirlenmeli.
daha önce amerika tabanli bir sosyal media uygulamasını geliştiren ekip ile calismiştim. Oradakilerin peopch (people search) diye bir uygulamaları vardı bu ana sayfa akışı için. Kişileri 3-4 farkli profile bölüyorlardı (amcı, trol, içe kapanık, aktif gibi)
sitede ki kişilerin istatisliklerine göre yapay zeka %kaç hangi kategoriden olduguna karar veriyor. Ayni şekilde her bir gönderinin de hangi kategöriye % kaç hitap ettiğine karar vererek ona göre bir oranlama ile postbantlari oluşturup bunlari redis de cache liyor. sonrasında kişi geldiğinde puan bandına göre gönderileri çekip içeriği sql den getirip birleştirerek kişiye gösteriyordu. Bu noktada yatirimcilar gönderi bazlının üzerinde konu bazlı da ürünleri ve ilgilenenleri kategörize etmelerini istemiş onun geliştirmesinin ne kadar zor olduğundan bahsediyorlardi (siyasi içerik ile ilgilenen, eğlence içerikleri, kültür sanat gibi gibi 100 e yakin alt kırılımlı profilleme yapmaya calisiyorlardı bunun için)