Tehran

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C10H15N
    C10H15N's avatar
    Homo

Son günlerde gündeme yakışır güzel 2 sezonluk çerezlik bir dizi izlemenizi tavsiye ederim.

İzle: Tehran - Apple TV+ (CY)

Konusu;

Tamar, İran’ın nükleer reaktörünün yok edilmesine yardım etmek için sahte bir kimlikle Tahran’a sızan bir bilgisayar korsanı ve Mossad ajanıdır ama görev başarısız olunca Tamar, sevdiği herkesi tehlikeye atan bir operasyon planlamak zorunda kalır.

https://youtu.be/Hm_vHTy9IYA?si=_KC0y3KDgjfQcFiV

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

https://www.diziyou.co/tehran-1-sezon-1-bolum/

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

Bu akşam bir bakayım ben buna ilginç duyuluyor.

Stuxnet gibi gibi...

garga tarafından 31/Tem/24 15:48 tarihinde düzenlenmiştir

anca gidersin...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek

Tahran'da ki son olaylardan sonra adını duymadığım bu dizide önüme düşmesi biraz tesadüf olmuş. Muhtemelen ilerleyen bölümlerde bir suikast görülebilir :|

İlk bölümü izledim. İlk sahneden kapalı çarfalı kadını niye ortaya oturttu diye sordum ilk başta. Bölüm ilerledikçe sebebini anladım gibi.

İranda yaşam, yönetim nasıldır bilmiyorum ama sanki kötüleme yapar gibi kötü olayları, kötü örnekleri ön plana çekmişler gibi. Bilemedim belkide algıda seçicilik yapıyorumdur.

Adam asmaları, kadına şiddet, zorla tutma, uçak ücretlerinin ucuz olması, baskıcı rejimin liderinin her yerde pankartların olması vb olaylar var. Bu olaylar muhtmelen gerçektir ama İsrail'i de çok mazlum gösteremeye çalışmışlar :D Sanırsın sevgi pıtırcığı İsrail.

Diziye devam etmem sanırım fakat gerilimi iyi hissetiriyorlar. Dialoglar kısaydı. İkili dialoglar bittikten sonra gerginliği arttırmak "ne olacak, ne yapacak" sorularını izleyene sorgulatması için bir süre bırakmışlar. 

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C10H15N
    C10H15N's avatar
    Homo
    hypnot1c bunu yazdı

Tahran'da ki son olaylardan sonra adını duymadığım bu dizide önüme düşmesi biraz tesadüf olmuş. Muhtemelen ilerleyen bölümlerde bir suikast görülebilir :|

İlk bölümü izledim. İlk sahneden kapalı çarfalı kadını niye ortaya oturttu diye sordum ilk başta. Bölüm ilerledikçe sebebini anladım gibi.

İranda yaşam, yönetim nasıldır bilmiyorum ama sanki kötüleme yapar gibi kötü olayları, kötü örnekleri ön plana çekmişler gibi. Bilemedim belkide algıda seçicilik yapıyorumdur.

Adam asmaları, kadına şiddet, zorla tutma, uçak ücretlerinin ucuz olması, baskıcı rejimin liderinin her yerde pankartların olması vb olaylar var. Bu olaylar muhtmelen gerçektir ama İsrail'i de çok mazlum gösteremeye çalışmışlar :D Sanırsın sevgi pıtırcığı İsrail.

Diziye devam etmem sanırım fakat gerilimi iyi hissetiriyorlar. Dialoglar kısaydı. İkili dialoglar bittikten sonra gerginliği arttırmak "ne olacak, ne yapacak" sorularını izleyene sorgulatması için bir süre bırakmışlar. 

eee hocam zaten öyle değil mi?

İran, 2023'te 834 kişiyi idam etti - Medyascope

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Erkek

Güzel dizi sevdim. Teşekkürler :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

itrail güzellemesi. 

Mevzu derin | Papikolas Planet
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

Dizi bence iyi kurgulanmış. istihbarat savaşlarını oldukca gergin atmosferde iyi yansıtmış. Ayrıca filmlerde gördüğümüz robot ajanlar saçmalığıda yok. Ajanlarında bir insan olduğunu ve duygularının olduğunu iyi yansıtmış. 

İsrail güzellemesi diyen arkadaşlara hayret ediyorum. İsraillilerin yaptığı bir dizi de iran güzellemesi mi yapacaklardı :D Diriliş Ertuğrul da Türk olmayan tüm milletlerin anasına bacısına avradına soyuna sopuna geçirdiğimiz de sorun yok adamlar yapınca ba ba ba güzelleme yapmışlar.. 

İsrailinde mk İranın da mk. Dizi sinematografi açısından senaryo ve kurgu açısından baya iyi arkadaşlar. Bütçesel sıkıntılar nedeniyle biraz dar bir çerceve de ilerliyor gibi ama kendini izlettiriyor. İstihbarat olaylarını sevenler için çerezlik izleyin..

SPOİLER

Not: dizi sadece İsrailin gözünden değil her iki tarafa da eşit zaman ayırıyor. Mesela İsrailli vatandaşlar İran rejimine bok atarken mossad ın İran ajanının karısını kaçırması gibi ahlaki olmayan bir olaya da vurgu yapıyor. Yani bahsedildiği gibi ağır bir İsrail güzellemesi yok. Olayları bir israillinin ne kadar objektif anlatabilirse o kadar objektif yaklaşılmış.. 2. sezona yeni başladım yorumlarım ilk sezon içindi.. 

Hakkinen tarafından 02/Ağu/24 04:56 tarihinde düzenlenmiştir

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C10H15N
    C10H15N's avatar
    Homo
    karakutu bunu yazdı

itrail güzellemesi. 

ne alaka?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Silvanus
    Silvanus's avatar
    Erkek

Bende başladım fena gitmiyor. Diziyi seyrettik diye israile sempatimiz yada antipatimiz değişmez sanırım. 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek
    C10H15N bunu yazdı
    karakutu bunu yazdı

itrail güzellemesi. 

ne alaka?

İran güzellemesi olmadığına göre. 

Mevzu derin | Papikolas Planet
Toplam Hit: 1148 Toplam Mesaj: 11
tehran