Trafik Kazası Sigortadan Para Almak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    McM
    McM's avatar
    Erkek

Müridcanlar Merhaba,

Geçenlerde küçük bir trafik kazası geçirmiştim. Daha sonraki işlemler sonucunda karşı taraf %100 kusurlu bulundu ve eksper ile araç yapım işlemleri için konuşmaya başladık.. Ama çözemediğimiz bazı konular var..
    Ben aracı yaptırmadan belirlenen bedeli sigortadan alabilirmiyim? ( Sebebide aracın farının değişmesi ve tamponun boyanması gerekiyor ve ben sigortadan bedeli alıp yaptırmak istiyorum. ) Kendi cebimden harcayıp daha sonra sigortayla uğraşmak istemiyorum. Ama sigortadanında yaklaşımı yaptırdıktan sonra ödeme gibi falan geldi.. Olayı tam anlamış değilim .. Fikir ve görüşleri olan daha önce başına gelmiş arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PhYtOn
    PhYtOn's avatar
    Erkek

Karşı taraf kusurluysa eğer dediğiniz gibi karşı tarafın sigortasından dilekçe yoluyla gerekli belgeleri de teslim edip, tazminat ödemesini alabilirsiniz ancak araç serviste önce yapılmalı ondan sonra bu dediğimi yapabilirsiniz, ayrıca karşı taraf kusurluysa zaten karşı tarafın sigortası tüm masrafları karşılayacak, sizin cebinizden para çıkmaz. Bu arada belirtmem gerekirse bu işlemin sonuçlanması ve parayı almanız 1-2 ay sürebiliyor.

Not: tazminat ödemesi almanız için de bazı şartlar var, km sınırı, hasarı alan bölgenin veya bölgelerin önceden herhangi bir şekilde boyanıp, değişmemiş olması v.s..

PhYtOn tarafından 15/Mar/16 21:07 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 1761 Toplam Mesaj: 2
sigorta para ödeme