Turkcell İnternet Pakedim Çok Hızlı Bi Şekilde Bitiyor
-
arkadaşlar 3 senedir stabil olarak kullandığım internet pakedim son br iki haftadır çok hızlı bitiyor.
Örnek verecek olursak mobil veriyi açıyorum mesela ya sadece bi faceye giriyorum aşağılara in çık yapıyorum sonrada öyle interneti açık bırakıyorum hoop 40 mb gitmiş.
ari41 tarafından 24/Ağu/15 16:55 tarihinde düzenlenmiştir
bu sorun sadece bende değil kız arkadaşımdada mevcut bu aralar kimde duyduysam aynı sıkıntı varmış..
herhangi program güncellemesi yapmıyoruz video felanda izemiyorum sonucta her ay kullandığım bişey senelerdir. bugun mesela son 30mb kalmıştı netim valla sadece mobil veriyi açıp faceye baktım sonra açık bıraktım turkcellden sms geldi internet pakedin bitti 100 kb : 2 krş diye.
bunun mantıklı açıklaması ne olabilir -
telefonunda internet veri kullanım raporuna bak.
Telefondaki verilerin normal ise, turkcell i arayıp detaylı bilgi iste.
-
sen güncelleme yapmıyor olabilirsin de, o arkaplanda güncelleme yapıyor olmasın?
otomatik güncellemeleri kapattığına emin ol
android kullanıyorsan zaten mobil veriyi neyin harcadığını görebilirsin, gir bak
chrome'u veri tasarrufu ayarıyla kullan
bugün en basit dinamik bir site, sadece html kaynağı 300-400 kb tutabiliyor (örnek youtube)
"sadece facebookda in çık yapıyorum" diyosun da, facebook'da arkaplanda ne kadar çok veri aktarımı var farkında mısın (mobil açmadığın sürece siteyi)
her hareketinde en az 200 kb indirse (resimler falan dahil değil) 10 defa in çık yaptıgında zaten 2 mb oluyo.
not: bi de tbtde şu etiket kullanımı hala anlaşılamamış adam gibi.
konun için örnek etiket (arayan adam rahat bulsun diye): internet, paket, internet paketi, turkcell, net, kota
-
Faturasız hat ise 100 kb olarak düşer kotan. Yani 1 kb bile harcanan 100 kb kabul ediyor Turkcell.
-
Eğer Facebook da fazla takılıyorsan Facebook lite kullan derim. Hem interneti az kullanır hem de az yer kaplar: ;)
-
dodger bunu yazdı
Eğer Facebook da fazla takılıyorsan Facebook lite kullan derim. Hem interneti az kullanır hem de az yer kaplar: ;)
yani günüm facebook ve whatsap ikilisinde geçiyor..
-
http://forum.donanimhaber.com/m_63008698/tm.htm
demek ki yiyormuş :)
"kota sadece bol resimli videolu sitelerde çok yer" gibi saçma bi yanılgı var
düzeltmek gerek bu kafayı
YekteranBaymedir tarafından 24/Ağu/15 17:15 tarihinde düzenlenmiştir