Türkiyede Neden Php Tabanlı Eticaret Sistemi Yok ?
-
selamlar
yıllık kıralama yapan ticimax tsoft kobimaster
butık gelıstıren faprika vs fırmalara baktıgım zaman (yeditepesoft var onlar php ıle yazıyor) neden php tercıh edılmıyor ?
wındows ortamında gelıstırme konusunda bılgım yok o yuzden bu soruyu soruyorum .
sevgıler saygılar
-
okumus fazla phpci yokda diplo mali acik ondan sanirim. bi arka plan servis hizmetleri falan da kolay ondan sanirsam
-
Asp ile mi yazılıyorlar genelde?
Eğer öyleyse yönetimi nispeten kolay olduğundandır hocam. Özellikle de büyük projelerde.
Hoş şimdi php de neredeyse karşılıyor aynı pratikliği 😁
end tarafından 14/Nis/19 01:43 tarihinde düzenlenmiştir -
ideasoft enson php ile geliştirmiyormuydu. ayni sekildr tsoft da
-
kafkavari bunu yazdı
ideasoft enson php ile geliştirmiyormuydu. ayni sekildr tsoft da
ideasoft phpydi sanirim.opencart devsirmesi durumu vardi oyle bir soylenti vardi.ama opencartin yanina yaklasamaz. tsoftta da php alim ilanlarini hatirladim smdi
-
shopphp var php ile yazılmış.
-
Büyük projelerde PHP ile sistemini oturtmak çok zor veya .net ile çok daha kolay.
Her ne kadar framework kullanılsa da phpde yeri geliyor frameworke bile ekleme yapmak zorunda kalıyor insan.
Şahsen bir şirketim olsa ve takım çalışması ile bir proje oluşturacak olsam .net ile oluştururdum (üstelik .nete o kadar hakim de değilim)
Phpnin daha pek çok genel sorunu var ama sadece bu kadarı bile yeterli bence
Bu arada opencart vs gibi sistemlerin PHP oluşundan bahsedeceksiniz fakat PHP ile yapılan topluluk ile geliştirilmesi planlanmış kurumsal firmalara satalım iş yapalım değil topluluk ile kar amacı olan bir proje, Türkiyedekiler ise tamamen kapalı, yapalım (hatta host alan adı bile sağlayalım) satalım mantığındaki projeler. İkinci durum için başta söylediğim hep geçerlidir
-
Bir e ticaret sistemi yapmaktan çok o e-ticaret sistemini özelleştirmek ve bakımını sağlamak daha önemlidir. PHP, standartlara zorlayan bir scripting dili olmadığı için bu konuda standartlara uyarak kod yazabilen insan sayısı çoook çok az. Bu sebeple PHP ile büyümüş bir proje bir yerden sonra bakım yapılamadığından çöpe atılıyor.
.NET ve JAVA da bu işler daha standarda yatkın olduğu için bakımı daha kolay.
Ki .net core çıktıktan sonra bu saatten sonra PHP ile e-ticaret sistemi geliştirmek saçmalığın önde gideni diyebilirim.
-
tsoft ideasoft vb bildiğim birçok e ticaret sistemleri php üzerine yazılıyor diğer diller(sebebi çok tartışılabilir) pek tercih edilmiyor. php bulamamanızın sebebini anlamadım.