folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Uygun Fiyatlı Paralel Portlu Laptop Arıyorum

Uygun Fiyatlı Paralel Portlu Laptop Arıyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

Selamlar müritler, umarım herşey yolundadır.

Babam hobi olarak kendi CNC makinesini yapmaya karar verdi. Mach3 programı ile kullanmak için XP çalıştırabilecek 2 bilgisayar arıyorum. Paralel portlu olması gerekiyor. Elinde böyle cihazlar olan varsa haber verirse sevinirim. Bir ay içinde temin etmem gerekiyor.

Şimdiden teşekkürler!

memento mori.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bonibon
    Bonibon's avatar
    Erkek

USB cnc kontrol kartları var mach3 uyumlu onlardan kullansan olmuyor mu hacım ya da küçük bir masaüstü yapıp pcidan takılan paralel port kartı alıp takabilirsin. Usb paralel adaptörler var ama iş görür mü nasıldır bilmiyorum ama kendinden paralel portlu laptopla uğraşma bence her türlü 

om mani padme hum
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek
    Bonibon bunu yazdı

USB cnc kontrol kartları var mach3 uyumlu onlardan kullansan olmuyor mu hacım ya da küçük bir masaüstü yapıp pcidan takılan paralel port kartı alıp takabilirsin. Usb paralel adaptörler var ama iş görür mü nasıldır bilmiyorum ama kendinden paralel portlu laptopla uğraşma bence her türlü 

haklısın hocam, ben de bunu düşünmüştüm ama babama işi öğretecek arkadaşı böyle bir akıl vermiş. ben şimdilik bir tane laptop buldum seri portlu, usb si olan fazla laptoplarım var zaten en iyisi sanayiye gidip yerinde incelemem sanırım.

Teşekkür ederim.

memento mori.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Erkek

Belkide 15 yıldır paralel port görmedim. Bulsanda sanırım 20 yaşında bir notebook olur, ömrünü tamamlamıştır.

Alternatif olarak paralel port usb dönüştüren kablolardan bakabirsin (Usb To Lpt). PC tarafına usb den bağlıyorsun, diğer uçu paralel port.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TiThousand
    TiThousand's avatar
    Erkek
    cukurova bunu yazdı

Belkide 15 yıldır paralel port görmedim. Bulsanda sanırım 20 yaşında bir notebook olur, ömrünü tamamlamıştır.

Alternatif olarak paralel port usb dönüştüren kablolardan bakabirsin (Usb To Lpt). PC tarafına usb den bağlıyorsun, diğer uçu paralel port.

Öyle deme hocam, sıfır koleksiyonluk TOSHIBA P-10 554'ü olan olabilir :)

‎‎‎
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    beytullahgol
    beytullahgol's avatar
    Erkek

mach3 pci-paralel port vb. dönüştürücüler ile çalışmıyor, işin ortasında hata alırsınız. uzun zamandır kullanmadım ama böyle bir detay aklımda kalmış. illa laptop olmasada eski masaüstü pcler kullanılabilir veya komple cnc'nin kontrolcü beyni değişecek usb-ethernet vb. bağlantı kuranları var.