Uygun Masa Lambası Nasıl Seçilir?
-
Merhaba arkadaşlar odamdaki ışık arkamda kaldığı için masa lambası ile çalışmak durumunda kalıyorum. Normal duylu bir lambam var ne tür ampul seçmeliyim. Renk olarak, parlaklık olarak, konum olarak, çeşit olarak(led vs) ne tür bir ampul almalıyım? Kullanırken diğer ışığı kapatmalı mıyım? Bilimiyle beraber bilen var mı acaba?
Çok uzun süreler kullandığım için benim için önemli bir konu, internet üzerinde çok yazı okudum ama hep farklı şeyler hangisine inanmalıyım bilemedim.
Not: Çalışmam okuduğunu anlama ve bilgileri akılda tutma üzerine. Olabildiğince verimli bir şekilde bu çalışmamı saatler boyunca sürdürmek istiyorum.
kofcu tarafından 10/Nis/17 19:47 tarihinde düzenlenmiştir -
-
GodKlaus bunu yazdı
keske bi calısma masam olsaydıda alsaydım çok şekil duruyor :D
-
do_som bunu yazdıGodKlaus bunu yazdı
keske bi calısma masam olsaydıda alsaydım çok şekil duruyor :D
benim masada çalışma masası değil ki :D
mutfaktaki eski masa :D
-
GodKlaus bunu yazdı
Çok güzel ürünmüş hocam hem kullanım hem fiyat olarak ama ampul olarak en iyisi nedir? Daha çok bu soruya yanıt arıyorum. Kelvini Lumeni frekansı türü ne olmalı?
-
Beynini kullanarak kardeşim + kendi zevklerin ve kendi dikkatine göre.
-
Bende şaşmaz kural: pencere nerdeyse bilgisayar ve masa ordadır.
Sağlık için yapay ışığı en aza kullanmalısın. Migren varsa azdırır. Eğer koca masayı pencereye getiremem diyorsan kapanıp açılan minik bir masa al. Akşam büyükte gündüz küçüğe geçersin. Yazı yazıyorsan ışık soldan gelecek.
İlla lamba diyorsan sarı renkli lamba kullan.
Müsvette kullanıyorsanız saman kağıdı alabilirsin eski sarımtrak oluyor.
Işığın çok kuvvetli olmamasına dikkat et
Birde lambayı direk görmeyecek kadar eğik yap yada o argonomide lamba al. Kursta kullandığımız uzayip kisaliyor 360 ° dönüyor.
-
https://soo.cool/collections/hediyelikler/products/makaron-led-isikli-masa-lambasi
hacı şunu tavsiye ederim.
Barış Özcan ürünleri.
-
Benim kullandigim isik her zaman tam karsimdan gelmek zorunda. Pencerenin onune masa koydum, iyi de oldu. Yazi yazarken cizim yaparken ya da kitap okurken golgemin kagida dusmesini engellemem gerekiyor. Baska bir sey daha onereyim, masa lambasini yagli firin kagidiyla ya da transparan bir kagitla kapatirsan daha iyi olur. Isigi homojen bicimde alirsin.