folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Veri Bilimi Çalışmak İçin Uygun Sistem Önerebilir Misiniz?

Veri Bilimi Çalışmak İçin Uygun Sistem Önerebilir Misiniz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kofcu
    kofcu's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar bi süredir veri bilimi üzerinde çalışıyorum. Ne yapıyorum? Veri hazırlıyorum. Düz yazı okuma çeşitli ilişkili tablolar hazırlayıp bunları projeye uygun uygun sorgularla birleştirme gibi işlemler. Bunu yaparken başlarda iyiydi fena değildi vs yaptıkça öğreniyorum ben de sorgu hızlarımı sorgunun doğasını değiştirerek vs değiştirebiliyorum. Ancak şu an öyle bir noktadayım ki ne yaparsam yapayım ilerleyemiyorum artık durma noktasına geldim donanımın sınırına ulaştım sanırım. Arkadaşın Intel Core Ultra işlemcili bilgisayarıyla aynı sorgu çok daha kısa sürdüğünü görünce donanım yükseltmemin zamanının geldiğini fark ettim. Ancak bunda da öyle bir şey ki sınırı yok ucu bucağı yok. Bugün aklıma gelen şey ise sunucu kiralamak. Siz ne önerirsiniz? Core ultra serisi mi? Core serisi mi? Uzak sunucu kiralamak mı? Kullandığım uygulama Microsoft Power Query bu arada. Önerilerinizi bekliyorum yardımlarınız için teşekkürler.

ben de sevgiden yanayım...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Ben veri bilimi üzerine bütünleşik doktoraya başladım. Önce kodumu macbook pro ile yazmaya başladım, o kesmeyince desktop'a geçiyorum.

şu ana kadar açıkcası sunuculuk bir durumum olmadı ve çalıştığım veri setleride 50milyonluk emlak verisi 100milyonluk kanser verisi gibi büyük setler.

İyi bir laptop veya desktop işini görür, cpu kadar memory hızıda önemli

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
Toplam Hit: 254 Toplam Mesaj: 2
işlemci veri bilimi core donanım önerisi core ultra