Veri Tabanı (Dönem Ödevi )
-
Öncelikle merhabalar hocalar ,
11.sınıfa gidiyorum ve dönem ödevini Veri tabanından aldım.
bu dersten hiç mi hiç anlamıyorum yardımınıza ihtiyacım var.
son bir haftadır hayatım bu dönem ödevi oldu ama hiç bişey yapamadım hocama söyledim o zaman almıyacaktın,dersleri dinleseydin falan azarladı arkadaşlarla yapalım dedik ama hiçbiri anlamıyor tanıdık biri de yok yardım edecek bende size başvurdum.
dönem ödevimin konusu şu;
Bir bilgisayar şirketinin sattığı ürünler,müşteri numaraları,adres bilgileri.
Sql de yapacağız sonra çıktısını alacağım işte onların.ne biliym belki birileri yapmıştır elinde hazır vardır bi umut işte benimki de :) ya da yapacak olan var mı diyecektim lütfen yardım edin. -
Alrap bunu yazdı:
-----------------------------
son bir haftadır hayatım bu dönem ödevi oldu ama hiç bişey yapamadım hocama söyledim o zaman almıyacaktın,dersleri dinleseydin falan azarladı arkadaşlarla yapalım dedik ama hiçbiri anlamıyor tanıdık biri de yok yardım edecek bende size başvurdum.
Sql de yapacağız sonra çıktısını alacağım işte onların.ne biliym belki birileri yapmıştır elinde hazır vardır bi umut işte benimki de :) ya da yapacak olan var mı diyecektim lütfen yardım edin.
-----------------------------hocam yani sql ye nasıl veri girilir mi demek istiyorsun??
-
ndmylmz bunu yazdı:
Alrap bunu yazdı:
Sql de yapacağız sonra çıktısını alacağım işte onların.ne biliym belki birileri yapmıştır elinde hazır vardır bi umut işte benimki de :) ya da yapacak olan var mı diyecektim lütfen yardım edin.
-----------------------------hocam yani sql ye nasıl veri girilir mi demek istiyorsun??
-----------------------------hocam hani sqlde tablo falan varya oraya yazcaz işte char falan yazcaz bir bilgiyar şirketinin veri tabanını oluşturacağız create table falan anlatabildim mi hocam?
-
neler olacak veritabanında..
-
hocam bunun gibi olacak
-
hocam kusura bakmaya anlatamıyorum tam derdimi sen anlıyorsun ama ne demek istedğimi çok teşekkür ederim ilgin için.
-
yapıyosun hocam işte daha ne olsun..
-
ndmylmz bunu yazdı:
yapıyosun hocam işte daha ne olsun..
-----------------------------yok hocam bu arkadaşın dönem ödevi benmkide buna benzer olacak işte
-
CREATE DATABASE `donevodevi` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci;
CREATE TABLE `donevodevi`.`information` (
`kisiid` INT NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
`adi` VARCHAR( 25 ) NOT NULL ,
`soyadi` VARCHAR( 25 ) NOT NULL ,
`adres` TEXT NOT NULL ,
`tel` INT( 11 ) NOT NULL ,
`baslangic_tarihi` DATE NOT NULL ,
`TC_no` INT( 11 ) NOT NULL ,
`bolum` INT NOT NULL ,
PRIMARY KEY ( `kisiid` )
) ENGINE = MYISAM ;
INSERT INTO `donevodevi`.`information` (`kisiid`, `adi`, `soyadi`, `adres`, `tel`, `baslangic_tarihi`, `TC_no`, `bolum`) VALUES (NULL, 'ahmet', 'yıldız', 'Tavşanlı Mah.58 Sokak Ahmet Yıldız Apt. B Blok Kat:2', '05326871217', '2010-05-13', '11336836984', 'Yazılım');
bunun gibi bişimi olcak hocam
-
ndmylmz bunu yazdı:
CREATE DATABASE `donevodevi` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci;
CREATE TABLE `donevodevi`.`information` (
`kisiid` INT NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
`adi` VARCHAR( 25 ) NOT NULL ,
`soyadi` VARCHAR( 25 ) NOT NULL ,
`adres` TEXT NOT NULL ,
`tel` INT( 11 ) NOT NULL ,
`baslangic_tarihi` DATE NOT NULL ,
`TC_no` INT( 11 ) NOT NULL ,
`bolum` INT NOT NULL ,
PRIMARY KEY ( `kisiid` )
) ENGINE = MYISAM ;
INSERT INTO `donevodevi`.`information` (`kisiid`, `adi`, `soyadi`, `adres`, `tel`, `baslangic_tarihi`, `TC_no`, `bolum`) VALUES (NULL, 'ahmet', 'yıldız', 'Tavşanlı Mah.58 Sokak Ahmet Yıldız Apt. B Blok Kat:2', '05326871217', '2010-05-13', '11336836984', 'Yazılım');
bunun gibi bişimi olcak hocam
-----------------------------hocam bide bunların select max min falan olacak onları da yapabilirmsn zahmet olmazsa :\