VPS Linux Sunucumda Network İle İlgili Yapmak İstediğim Bazı İşlemler Hakkında (Vpn, Port Tunneling)
-
Linux de ve network kısmında rezilim diyebilirim. onu belirteyim.
ŞU ANKİ DURUMUM:
[SUNUCU] VPS (debian 10) <-----> [INTERNET] doğrudan ipv4
İSTEDİĞİM DURUM:
EV SUNUCUM (8080) <---VPN ile--->[SUNUCU] VPS (80) <-----> [INTERNET] doğrudan ipv4
VPS'imde UFW yüklü ve isteğim dışı tüm portlar kapalı.
Evde bir adet daha bilgisayarım var ve ondada DEBİAN 10 var. GNAT üzerinden internete çıkıyor. Sabit ipsi yok.
Yapmak istediğim şey şu.
VPS [SUNUCU] suna VPN kurmak
EV SUNUCUSUNUN bu vpn e otomatik bağlayacak şekilde ayarlamak. (reboot veya kapatılıp açıldığında)
EV SUNUCUSUNUN 8080 portunu açmak
VPS [SUNUCU]ndaki 80 portunuda ev bilgisayarımın 8080 portunu tünelleyecek, proxyleyecek hale getirmek. Yani VPS sunucum aslında proxy port sunucusu gibi davranacak bazı portlar için.
Amacım evdeki mysql sunucumu dışarıya açmak.
Niye evdeki derseniz.
Evdeki mysql sunucum hayvan gibi büyük ve bu tür bir kaynak internetten kiralamam çok pahalıya mâl olabilir.
VPS sunucumun kaynakları cidden çok az (1gb ram, 32gb hdd, 1 cpu)
Ayrıca evdeki sunucunun başka portlarını kaynaklarınıda aynı yöntemle internete açmak istiyorum.
Belki oyun sunucuları bile kurabilirim. belki http server kurarım. Gerçi lag olabilir. ama zaten amaç production server değil.
Diğer yandan gnat üzerinden internete bağlanan ev sunucumu sabir bir ip üzerinden internete de açmış olacağım.
Şu an için işin verimsizliği önemli değil. Sadece bunu nasıl yapabilirim bunu biraz anlatabilirseniz araştırıp yapmak istiyorum.
Yeni önerilerede açığım.
Kolay gelsin.
-
yardımcı olayım hocam.
beraber vps'e kurulum yapabiliriz. ortalama 30 dk'mızı alır.
hermesthecat tarafından 31/Ara/20 00:37 tarihinde düzenlenmiştir -
Sorunun cevabı : openvpn
Manuel kurulumda conf ayarları karmaşık gelebilir ama nette çok fazla hazır shell script kurulumları bulursun.
Server tarafında openvpn conf'a route girersen sadece istediğin (db) trafiği yönlendirebilirsin, Ör: push "route 10.10.10.2 255.255.255.240";
Böylece evdeki pc'nin tüm trafiğini yönlendirmeyerek normal evde internetini kullanacaktır.
Ayrıca port/paket türü şartım yok dersen ki bence yok, vps ile pc arası private ağ olduğu için herhangi bir port olabilir, o zaman diğer vpn hizmetlerinide kullanabilirsin (ayrıca bknz: l2tp/ipsec, wiregaurd, softether, openswan, freelan,... )
Kolay gelsin
-
Pfsense yapabilirsin.
-
En hızlısı (kurulum anlamında) ssh remote port forwarding.
Evdeki makineden vps sonucuna şu komutla bağlanırsan, VPS'teki 8090 portun evdeki 3602ye gider.
ssh -R 8090:localhost:3602 vps-sunucu-adresin
Bu işi her seferinde elle komut girerek değil de otomatik yapmak icin autossh programını kullanabilirsin. Ama önce manueli gör, çalıştır, sonra begenirsen otomatiğe bakarsın.
-
openvpn ile degil wireguard ile kurariz sistemi. boylece evdeki internet baglantini 100de100 kullanabilirsin.
-
Araya bir firewall atsan net to net ile iki firewall birbirine bağlarsın
Endian firewall kurulumu:
https://www.zulfumehmet.com/endian-firewall-kurulum-ve-yapilanmasi/
Net to net VPN ayarları:
-
Öncelikle @abdullahazad ve diğer arkadaşlar çok teşekkür ederim. Kurulumu ben araştırıp yapacam ki öğreneyim. Takıldığım yer olursa sorarım gene.
Öncelikle openvpn düşünmüyorum.
Soft ether vpn düşünüyordum ama @abdullahazad wireguard önerdi onuda araştıracam.
Birde ssh remote port forwarding olayınıda araştıracağım o da mantıklı geldi. Çünkü tüm interneti yönlendirmeme de pek gerek yok.
Bugün işlerim var yarın bi deneme yaparım muhtemelen.
Bu arada başka önerileri olan varsa açığım.
-
DrKill bunu yazdı
Öncelikle @abdullahazad ve diğer arkadaşlar çok teşekkür ederim. Kurulumu ben araştırıp yapacam ki öğreneyim. Takıldığım yer olursa sorarım gene.
Öncelikle openvpn düşünmüyorum.
Soft ether vpn düşünüyordum ama @abdullahazad wireguard önerdi onuda araştıracam.
Birde ssh remote port forwarding olayınıda araştıracağım o da mantıklı geldi. Çünkü tüm interneti yönlendirmeme de pek gerek yok.
Bugün işlerim var yarın bi deneme yaparım muhtemelen.
Bu arada başka önerileri olan varsa açığım.
wireguard + iptables başka bir şeye gerek yok tüm interneti yönlendirmende gerekmiyor
-
VPN konusunda bir bilgim yok lakin, mysql yerine bigquery kullansan işini görmez mi ?bedava limitleri çok yüksek. böyle makinalarla uğraşmazsın.
vpn linux internet port tunneling debian 10 port proxy vpn vps debian home server