Web Browser'dan Uzak Masaüstü

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek

Merhabalar,

Bir exe projem var. Bunu uzak masaüstünden kullanıcılara açmak istiyorum fakat sunucuyuda kurcalamalarını istemiyorum.

Web browser üzerinden uzak masaüstü bağlantı kurarak bu exeyi kullandırmak için bir yol var mı acaba?

Basic kullanıcı açarak, exelerle kurcalanmasını önlerim ama web üzerinden uzak masaüstü kurabilir miyim?

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Erkek

Bir zamanlar LogMeIn web browser üzerinden uzak masa üstü erişimi yaptırıyordu.

Karşı sunucuda Logmein in sunucu programı çalışıyordu, sen ise web browser üzerinden karşıdaki bilgisayara bağlanabiliyordun.

Uzak bağlantı yapmak isteyen kullanıcı, web browseri üzerinde (tam hatırlamıyorum) ya bir Java ya da bir ActiveX programı çalıştırıyordu.

Uzak bağlantı yapılacak bilgisayarda (yani sunucuda) .EXE uzantılı sunucu pogramı çalışıyordu.

Yukarıdaki satırları bir fikir olması amacıyla yazdım.

Senin probleminin çözümü için başka bir bilgim yok maalesef...

Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyr00t
    Keyr00t's avatar
    Erkek

ip kameraların paneli gibi yapabilirsin sanırım. Senin programın masaüstünden saniyede 25 kare fotoğraf çekip sürekli sunucuya gönderecek. sunucuda her yeni gelen fotoğrafı websiteisndeki fotoyla anlık değiştirecek. Böylece görüntüyü aktarabilirsin. Tabi ekran videosunu webrtc protokolüyle stream edebilirsen aynı işlevi yapar. 

Browserda senin belirledğin alandaki mouse hareketlerini sunucuya göndereceksin sunucuda exe ye yollayıp mouse oynatacak aynı şekilde klavyeyide javascrpt ile yakalayıp masaüstüne gönderebilirsin.

Dosya gönder/al gibi işler içinde iki tarafta sunucuya upload edecek 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

hocam google'da "microsoft rd web access" diye arat. microsoft'un var böyle bi uygulaması.

bir de ücretli alternatifi citrix var. o da microsoftun.

https://www.youtube.com/watch?v=ODq3GrdaxFU

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Google uzak masa üstü şeysi  vardı  acaba işine yararmıki

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek

arkadaşlar çok teşekkürler tüm mesajları araştıracağım

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    KaptaN bunu yazdı

teamviewerdan daha ıyı cep telefonundan pc e erısım ıcın kullanıyorum sahane bırsey ya yıllardır kullanırım tavsıye ederım 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    hipokondriyak bunu yazdı
    KaptaN bunu yazdı

teamviewerdan daha ıyı cep telefonundan pc e erısım ıcın kullanıyorum sahane bırsey ya yıllardır kullanırım tavsıye ederım 

Anydeskte güzeldir free ama sadece  pc içi

Toplam Hit: 749 Toplam Mesaj: 8
rdp