Web Browser'dan Uzak Masaüstü
-
Merhabalar,
Bir exe projem var. Bunu uzak masaüstünden kullanıcılara açmak istiyorum fakat sunucuyuda kurcalamalarını istemiyorum.
Web browser üzerinden uzak masaüstü bağlantı kurarak bu exeyi kullandırmak için bir yol var mı acaba?
Basic kullanıcı açarak, exelerle kurcalanmasını önlerim ama web üzerinden uzak masaüstü kurabilir miyim?
-
Bir zamanlar LogMeIn web browser üzerinden uzak masa üstü erişimi yaptırıyordu.
Karşı sunucuda Logmein in sunucu programı çalışıyordu, sen ise web browser üzerinden karşıdaki bilgisayara bağlanabiliyordun.
Uzak bağlantı yapmak isteyen kullanıcı, web browseri üzerinde (tam hatırlamıyorum) ya bir Java ya da bir ActiveX programı çalıştırıyordu.
Uzak bağlantı yapılacak bilgisayarda (yani sunucuda) .EXE uzantılı sunucu pogramı çalışıyordu.
Yukarıdaki satırları bir fikir olması amacıyla yazdım.
Senin probleminin çözümü için başka bir bilgim yok maalesef...
-
ip kameraların paneli gibi yapabilirsin sanırım. Senin programın masaüstünden saniyede 25 kare fotoğraf çekip sürekli sunucuya gönderecek. sunucuda her yeni gelen fotoğrafı websiteisndeki fotoyla anlık değiştirecek. Böylece görüntüyü aktarabilirsin. Tabi ekran videosunu webrtc protokolüyle stream edebilirsen aynı işlevi yapar.
Browserda senin belirledğin alandaki mouse hareketlerini sunucuya göndereceksin sunucuda exe ye yollayıp mouse oynatacak aynı şekilde klavyeyide javascrpt ile yakalayıp masaüstüne gönderebilirsin.
Dosya gönder/al gibi işler içinde iki tarafta sunucuya upload edecek
-
hocam google'da "microsoft rd web access" diye arat. microsoft'un var böyle bi uygulaması.
bir de ücretli alternatifi citrix var. o da microsoftun.
https://www.youtube.com/watch?v=ODq3GrdaxFU
-
Google uzak masa üstü şeysi vardı acaba işine yararmıki
-
arkadaşlar çok teşekkürler tüm mesajları araştıracağım
-
KaptaN bunu yazdı
teamviewerdan daha ıyı cep telefonundan pc e erısım ıcın kullanıyorum sahane bırsey ya yıllardır kullanırım tavsıye ederım
-
hipokondriyak bunu yazdıKaptaN bunu yazdı
teamviewerdan daha ıyı cep telefonundan pc e erısım ıcın kullanıyorum sahane bırsey ya yıllardır kullanırım tavsıye ederım
Anydeskte güzeldir free ama sadece pc içi