Win 8.Li Laptop'a Win 10 Kuracağım Bazı Sorularım
-
Şimdi gençler işyerinde kullandığım laptop tabi win8 orjinal
tabi win 10 a da indi fakat kurmadım, niyetim temiz kurlum yapmak..
Tabi şirket bilgisayarı olunnca tedbirli olmak istiyorum
1. C ve Dnin imajlarını alacak . usb den çalışacak bir alet lazım
2. temiz C ye win 10u lisansıyla beraber nasıl yüklerim? ( hangi anahtarlar sn ler lazım olacak onları not edeyim ya da öğreneyim ya da ilgili reg dosyaları vs ise dışarı alıyım?)
Üretici:
Acer
Model:
Aspire V3-772
-
herşeyi d ye atma imkanın varsa d ye at. Güncelleme yap. windos 10a güncelledikten sonra windows 10 iso sunu aynı makinadan microsofttan indirip dvd ye yazdır. bilgisayarına uygun iso yu indirmen önemli. Microsoft seni yönlendiriyorda zaten. Kurulumda lisans adımlarını sonra yapacak şekilde seç. Kurulduktan sonra internet bağlantısı ile otomatik lisanslanıyor. sıfır iso kurarken c yi formatlayacağın bir adım var orda mutlaka formatlama yap yoksa eski windows8 dosyalarını windows.old diye bir klasör yapıp içine atıyor çok yer kaplıyor. yada istersen formatlama yapma bu dosyalar windows.old klasörü içinde yedeklensin. Aklına takılan olursa eski konuyu incele. Hatta eski konuya git bir on on beş sayfa oku.
Sıfır kurulum ile güncelleme arasında baya bir performans farkı olduğunu söyleyebilirim.
Not: sıfır kurulum yapmadan önce c ve d nin harddiskteki boyutlarına bak. sıfır kurulumda windows 10 u nereye kurmak istediğini soracak ekran geldiğinde yanlışlıkla d yi seçme, o ekranda c veya de diye yazmıyor bölümlerin boyutlarını gösteriyor sadece. Aynı ekranda c ye format ta atılıyor
-
En önemli sıkıntım performans zaten, i7 işlemci, 32gb ram var ama mübarek kağnı gibi ( geldiğinden beri)
-
abi ben aynısını yaptım lisans sorunum oldu korsan kullanıyorum şuan :D lisnans sıkıntısını nasıl çözeceksin?
-
Vaay bendeki makina. Bende 772g nin 32gb olanı var.
Bende aynı dertden muzdaribim ama ben birde diski değiştirdim. İçinden gelen 1tb yi 128gb ssd ile değştirdim. 1tb yi usb den bağlatım diye düşünürken bingooo kapağı açtım ve aynı anda 2 adet 2,5 inç ve 1 adette emim değilim ama 1,8 disk bağlanabileleceğini gördüm. Ssd yi c:, 1tb yi de d: olarak kullanıyorum. Aşağıda yazdıklarımı yapmadan önce windows un 8.1 olmalı ve tüm güncellemeleri yapmış olmalısın.
1- acrotis true image yi indir. Ücretlidir ama free trial ini indir. 30 günlüktür ama senin işin 1 gün sürmez.
2-Acrotis in bootable isosunu çıkar ve bir cd ye yaz. Bu iso cd den çalışan özel bir linux dur ve istediğin diskin image sini almanı sağlar. Tek disk varsa ağdaki nas ı yada usb diski bazen tanıyabiliyor image dosyasını oraya yazdır. Bence aynı disk için birden fazla image al ve birtanesi de sector by sector olsun. Cd yi çıkar ve bilgisayarı yeniden başlat.
3-windows artık eskisi gibi değil lisans anahtarını öğrenmek için program yüklemelisin. Google ya yaz çıkar zaten. Win8.1 lisans anahtarını öğren ve bir kenara yaz.
4-Bundan sonra bekliyorsun. Ben hala bekliyorum windows kendini otomatik olarak win10 için hazırlayacak ve senin onayon ile win10 kuruşacak.
5-win10 kurulduktan sonra lisans anahtarını öğrenim bir kenara yaz.
6-lisans anahtarı ile yeniden sıfır bit win10 kur.
-
hocam suanki isletim sistemin 8 mi 8.1 mi ?
-
NewwarrioR bunu yazdı
hocam suanki isletim sistemin 8 mi 8.1 mi ?
8.1dir tabi hep güncelliyor