Win7 Recovery Bölümünü Kullanma
-
Dell marka XPS15 model notebook a yanında gelen cd ile format attım ama sadece windows u yükledi sürücüler filan yok onlar sorun değil de bilgisayarla gelen programlar ve ayarlar gitti, recovery bölümüde duruyor ama format atmak için kullanılan dell datasafe programı recovery bölümünü görmüyor.Recovery bölümünü nasıl kullanıp ilk haline döne bilirim bilen varsa yardım lütfen.AYRICA, Recovery bölümünü bellege veya dvd ye yedekleyip oradan format atsam olur mu?
-
Hocam Cd ile değil de normal başlangıçtan recovery yapmayı deneyebilrisin.Başlangıçta Ctrl+f11(modellerde farklılık gösterebilir) basarak başlarsın hocam ordan zaten seni yönlendiriyor.Nasıl yapman gerekiyor diye bende de Asus var dün yaptım bu güne kadar hiç cd de kullanmadım sürekli hdd üzerinden atıyorum hem daha kolay hem daha hızlı oluyor.Eğer takıldığın husus olursa farklı yöntemler de deneyebiliriz
-
onu denedim hocam,bildiğim her şeyi denedim olmadı çare servis artık
-
bios dan recovery açıksa lapop açılırken dell logosu geldiginde altta recovery nin F seçeneği gözükür.
bios içinden bakmayı deneyin.. ordan aktif olmasını saglayın.
ancak recovery dönüşlerinde şöyle bi problem olabilir. bazı markalar recovery dönüşümünde hdd yi bölmüşseniz tekrar tek partition haline
getirebilir.. o yüzden buna dikkat edin..
bunun harici bence recovery e gerek yok. normal format attıysanız dell sitesinden modelinize uygun driver ve software leri
ayrıca yükleyip kurabilirsiniz..
kısa bi aramayla bunu buldum.. ama tam modeli arayın siz yinede..
http://www.dell.com/support/drivers/us/en/19
kolay gelsin..
(ek bilgi : recovery nin oldugu bölümü hiren cd si ile girip mini xp seçerek görebilirsinizz. (disk genius programı ile) bunu dvd yapmak işi de modelden modele değişkendir.
firma recovery kalıbını nasıl hazırlamış bilgi sahibi olabilirsiniz bu şekilde.. bazı modeller recovery dönüşümünde dvd ister bazıları istemez.)