Windows 10 | Windows 8.1 - .NET Framework 3.5 Install
-
Zalım microsoft gömmemiş içine , çoğuda iso istiyo dvd istiyo aq neyse , powershell
DISM.EXE /Online /Get-Capabilities Get-WindowsCapability -Online DISM.EXE /Online /Add-Capability /CapabilityName:NetFx3~~~~ Add-WindowsCapability –Online -Name NetFx3~~~~
-
.net framework 3.5'u bir makinede ne yaptım ne ettimse aktif edemedim önerilere açığım
Full paket 3.5 sp1 indirdim
http://prntscr.com/e31evw bu ekranda kaldı
3.5 sp1 in downloaderını indirdim. yine yukarıdaki ekranda kaldı.
featureslardan aktif etmeye çalıştım yukarıdaki ekranda kaldı.
powershellden barışın verdiği kodu denedim yemedi. hatada vermiyor ama yarıda kalıyor.
benzer bir komutu cmd üzerindne çalıştırdım oda yemedi.
-
FCN bunu yazdı
.net framework 3.5'u bir makinede ne yaptım ne ettimse aktif edemedim önerilere açığım
powershellden barışın verdiği kodu denedim yemedi. hatada vermiyor ama yarıda kalıyor.
Windows 10 ISO' sunu USB' ye Boot yap ve PC' ye tak.
BaD_BoYs tarafından 01/Şub/17 12:25 tarihinde düzenlenmiştir
Daha sonra aşağıda ki kodu CMD' yi yönetici olarak çalıştırarak yapıştır ve Eneter' e bas.
Koddaki D yolunu USB' nin yoluna göre değiştirmeyi unutma.
Bu şekilde olması lazım. Ben hem CMD hem PS ile yapıyorum sıkıntısız yükleniyor.
Dism /online /enable-feature /featurename:NetFX3 /All /Source:D:\sources\sxs /LimitAccess -
BaD_BoYs bunu yazdıFCN bunu yazdı
Windows 10 ISO' sunu USB' ye Boot yap ve PC' ye tak.
Daha sonra aşağıda ki kodu CMD' yi yönetici olarak çalıştırarak yapıştır ve Eneter' e bas.
Koddaki D yolunu USB' nin yoluna göre değiştirmeyi unutma.
Bu şekilde olması lazım. Ben hem CMD hem PS ile yapıyorum sıkıntısız yükleniyor.
Dism /online /enable-feature /featurename:NetFX3 /All /Source:D:\sources\sxs /LimitAccessElimde hazır iso olmadığı için üşeniyordum. Galiba başka yöntem kalmadı. gün içerisinde çözülüp çözülmediğini yazarım sorunun.
-
FCN bunu yazdı
abi eğer öncesinde dwslite gibi , ne biliyim lisans yapan kmspico gibi programlar filan varsa ondan çalışmıyor powershell kodu.
ben bütün o programların bozduklarını düzeltip daha sonra powershell kodu ile çözdüm olayı , bende iso ile ugrasmaya üşendim.
kendisi buldu indirdi yükledi bitti. eğer o tarz update engelleyen hosts değiştiren ne biliyim registry bişileri silen onlara bi bak istersen.
-
FCN bunu yazdı
Hocam problem policies lerden olabilir. NET Framework yuklerken bir log dosyasi olusturuyor onu bulabilir misin ? VSSWMSIFailInfo.txt orada hatanin nedenini yazabilir
Iki sey dene ve yeniden yuklemeye calis hocam
1) HKLM\Software\Policies\Microsoft\Windows\Installer icinde
DisablePatch = 0 dword degerini olustur dene
2) HKLM\Software\Policies\Microsoft\Windows\Installer icinde
DisableMSI = 0 dword degerini olustur
bunlardan biri isin yapabilir hocam. Benim isimi ilki gordu.
-
sırf bunu kurmak için kompile iso'yu indirmene gerek yok
iso dosyasını sunucuya çek, herhangi bir arşiv yöneticisi ile sources\sxs klasörünü çıkart
sıkıştırılınca dosya boyutu 50-100 mb arası oluyor
kendi bilgisayarına indir, çıkart, üstte sources\sxs geçen komutu gir
ayrıca böyle şeyler ile uğraşmaya gerek yok, iso editleyebilen zilyon tane program var
all in one bir iso değil de, tek sürümlü (ya 32 bit ya 64 bit) bir iso çekin, en dandik programda bile
"Enable Net 3.5" veya "Integrate Net 3.5" gibi bir ibare vardır
gibi
-
Win server 2012 nin isosunda var mesela onu takıp pwershell ile yekteranın dediği dizinden çekersiniz
-
sağolun beyler öneriler için. iso üzerinden kurabildim sıkıntısız.Gerçekten şöyle ufak,saçma şeyler sinir bozuyor.
@baris yok orj windows usta crackli değildi.
@dhmm bir daha benzer bişi yaşarsam denicem eyw.