Windows 8 Hyper-V Network Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ffjoness
    ffjoness's avatar
    Dişi

Merhaba Arkadaşlar,

Windows 8.1 kullanıyorum.Sanal makine olarak Hyper-V ile çalışmaya başladım.Fakat şu network ayarlarını bir türlü aşamadım.Birde Hyper-V de sanaldan fiziksel makineye yada sanalda diger makinelere paylaşım yok(kopyala-yapıştır)VMware'de bunu tool ile aşıyorduk diye hatırlıyorum.Hyper-V de de acaba böyle bir tool varmı.Bilgisi olan arkadaşlar acill yardım..

Teşekkürler..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ffjoness
    ffjoness's avatar
    Dişi

Teşekkür ediyorum cevap verdiğiniz için.sizi hiç unutmayacağım mürit:))

malasef bunlar çözüm değil kurulumundan ve kısaca network ayarlarından bahsediyor.

Asıl sorun bundan sonra başlıyor:)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

network ayarlarında tam olarak takıldıgın yer neresi, fiziksel makineyle etkilesim icinde mi olsun istiyorsun ?

virtual switch manager'da external baglantı olusturdun mu ? olusturmadıysan manager'dan onu hallet öncelikle, fiziksel ag kartını sec, allow ile baslayan secenek aktif olsun.

bu ayarlar yapılı oldugu halde baglantı kuramıyorsan, muhtemelen ana makinedeki sanal baglantıları silip, hyper-v ayarlarını gerceklestirmeden önce bir köprüleme yapılması gerekecek.

Andrei tarafından 11/Ara/13 14:33 tarihinde düzenlenmiştir

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ffjoness
    ffjoness's avatar
    Dişi
    Andrei bunu yazdı

network ayarlarında tam olarak takıldıgın yer neresi, fiziksel makineyle etkilesim icinde mi olsun istiyorsun ?

virtual switch manager'da external baglantı olusturdun mu ? olusturmadıysan manager'dan onu hallet öncelikle, fiziksel ag kartını sec, allow ile baslayan secenek aktif olsun.

bu ayarlar yapılı oldugu halde baglantı kuramıyorsan, muhtemelen ana makinedeki sanal baglantıları silip, hyper-v ayarlarını gerceklestirmeden önce bir köprüleme yapılması gerekecek.

Evet fiziksel makine ile etkileşim için.dediğiniz gibi external bağlantı oluşturdum.sadece aktif gözüküyor.bağlantı yok.

ayrıca hyper-v de oluşturduğum dosyaları gerçek makineme yada sanal da ki diger makinelere alamıyorum.

teşekkür ediyorum mürit..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

o zaman sunu deneyelim.

host üzerinde birden cok sanal ag kuruluysa, bazen cakısma olabiliyor, bunu önlemek icin vmware veya virtualbox vb. agları devre dısı bırak.

hyper-v'de windows 8 kurulu degil mi ? ag merkezinde hyper-v'nin baglantı ayarlarının cıkması gerek, ipv4'ü ac, hostun kullandıgı subnet muhtemelen 192.168.1.xxx üzerindedir, degilse onu bi kontrol et, eger o sekildeyse, hyper-v'deki ipv4 kısmında en üste 192.168.1.50 adresini yaz, subnet mask'ı 255.255.255.0 olarak ayarla ve onaylayarak cık.

simdi sanalda yeni bir klasör olustur, sag tıklayıp bununla paylas --> belirli kisiler.

administrator hesabı seciliyken paylas'a tıkla. acılan bölümde alttaki secenegi secebilirsin, nasıl olsa tek basına calısacaksın.

simdi, ana makinede bilgisayarım'dan ag sürücüsüne baglan'a tıkla, sanalda olusturdugun klasör hangi disk üzerindeyse onu sec, klasör yazan kısma da \\sanal_ip_adresi\\dizin_yolu seklinde yazarak giris yapmayı dene.

Andrei tarafından 13/Ara/13 04:33 tarihinde düzenlenmiştir

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ffjoness
    ffjoness's avatar
    Dişi

evet sanal da windows 8 yüklü.dediğiniz gibi sorunum çakışma birden fazla network adaptör oluşturmuşum.ip alamıyor.hepsini silip sizin dediğiniz yöntemle yeniden deniyorum.çok teşekkür ediyorumm.

Toplam Hit: 1521 Toplam Mesaj: 7