Wireless İle Bağlanıp Ethernet İle Bağlanamamak
-
Başlıktan anlaşılacağı üzere wireless ile bağlanabildiğim modemime ethernet ile bağlanamıyorum. Turkcell Superonline fiber kullanıcısıyım Huawei marka modemi 1 gün önce bağladılar. Şuan wireless dışı bağlantı sağlayamamış durumdayım. Bu konuda fikri ve yardımı olan ?
-
-Kablolu bağlantı ayarlarında elle ıp atamış olabilirsin, otomatik olarak ayarla.
-kabloda yada portlarda sıkıntı olabillr. özellikle kablonun çalışır olduğuna emin ol.
-küçük çok küçük bir ihtimal ethernet adaptörü etkinleştirilmemiş olabillr. -
Olgunisik yazmis ben bide sunu ekliyim olmayacak ihtimal ama olsun denemekten zarar gelmez ip yi elle girmen gerekio olabilir dhcp kapalidir modemde.
Bunlarin haricinde winde bi sikinti olabilir wifi bagliyken ayni ip havuzundan cektifinden erherneti kapatiodur.
-
yerel ağ bağdaştırıcılarının çalıştığından eminmisin?
c0nverse tarafından 19/Tem/14 19:13 tarihinde düzenlenmiştir -
@
Olgunisik dediklerin hepsini kontrol ettim ve baktım olmuyor. @ ayhun bana da sanki win de bir sıkıntı varmış gibi geliyor. @ c0nverse Diğer modemde bağlanıyordum bir sıkıntı olmuyordu ama bir anda bozulduysa bilemem tabi. -
bende de biraz tersi var ethernetle bağlanınca hız 24 wireless la bağlanınca 10, bu kadar uçurum normal mi?
-
Hocam kabloyu degistir. Cat 5-6 nin cakma olanlari var. Ondandir..
Diger ihtimal ise ethernet driver i guncellemen lazim.
-
Edit : siklemiyon bare olumlu olumsuz cevap ver aq
ersn tarafından 21/Tem/14 11:10 tarihinde düzenlenmiştir -
opusdei bunu yazdı
Hocam kabloyu degistir. Cat 5-6 nin cakma olanlari var. Ondandir..
Diger ihtimal ise ethernet driver i guncellemen lazim.
hangi kabloyu değiştiriyorum ? :) Cat6 derken superonline servisinin evimin içine kadar getirdiği kablodan bahsetmiyor musun ? onu orada gördüm sanırım. modemden sonra sıradan bir ethernet kablosu gelmiyor mu ?
-
Pc ye sabit ip verdiysen ethernetten... onu otomatik yap düzelir