Wordpress Sitesine Belirli Saatlerde İletisimi Engellemek
-
Merhabalar, WordPress sitesi uzerinden bir restaurant ayrica online olarak satis yapmakta. Fakat 7/24 acik olmadigindan dolayi, sistemin sadece belirli saatler araliginda islemesini istiyorum. Mesela, sistem oglen 12 den aksam 11 e kadar acik olacak. Bu konuda acil yardim lazim arkadaslar, bildiginiz yontem ya da plug in (eklenti) var mi acaba?
Tesekkurler
-
hazır plug-in bulacağınızı pek sanımıyorum.
Bir panel olur siparişlere alacak olan kişi olur. O kişi login olduğu sürece sistem online gözükür. logout yapınca da kapalı olur.
Host şirketlerindeki canlı destek gibisinden.
-
Linux ta zamanlanmış görev(crontab) kullanılarak web server servisini durdurabilirsin. Yine zamanlanmış görevi kullanarak hangi saatte istiyorsan servisi başlatabilirsin.
Windows serverda buna benzer mantık ile de yapılabilir.
Edit: bu işlem web sitesine tamamen erişimi durdurur.
furkan5816 tarafından 20/Kas/13 23:29 tarihinde düzenlenmiştir -
onlıne chat ekle
-
HeyQirs bunu yazdı
onlıne chat ekle
-
Öncelikle index.php dosyanı index2.php adında bir dosya oluşturup içine kopyala index.php içinede şu kodları yapıştır.
<?php date_default_timezone_set('Turkey'); $date = date('h:i', time()); if(($date>="12:00") and ($date<="23:00")) { include(index2.php); } else{ include(uyari.php); //burayada afilli bir 12-23 arası hizmet veriyoruz yazdırırsın. } ?>
Bu şekilde yapabilirsin acele yazdım mantıgını anla diye ayrıca bu saati çekerken am pm mantığına göre çektiği için benim tanımladığım saatler aralığına girmeyecektir.Onu düzeltmen gerek onun dışında başka bir şey yok.Vakit olursa yarınlarda tam çalışır halini yollarım.
-
Site dediğin bence her zaman yayında kalır. Bence o saatler haricinde popup splash koymak en mantıklısı.