Wordpress'de Bileşen Olarak Php Kodu Çalıştırdığım Zaman Altındaki Bileşenler Çalışmıyor?
-
Veritabanından veri çekip gösteriyorum. (Wordpress'de sidebar üzerinde bileşen olarak)
Kodum sorunsuz çalışıyor fakat altında yer alan bileşenler sorgu yapmıyor. Mesela son yorumlar, son yazılar boş çıkıyor hiçbirşey listelemiyor.<?php $baglan=mysql_connect("localhost", "user", "sifre") or die("Bağlantıyı kuramadım"); mysql_select_db("db", $baglan) or die("Veritabanını bulamadım"); $btcturkoku=mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * FROM fiyatlar WHERE id=1")); $btcturkalis=$btcturkoku["ask"]; $btcturksatis=$btcturkoku["bid"]; $bitfinexoku=mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * FROM fiyatlar WHERE id=3")); $bitfinexalis=$bitfinexoku["ask"]; $bitfinexsatis=$bitfinexoku["bid"]; $bitstampoku=mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * FROM fiyatlar WHERE id=4")); $bitstampalis=$bitstampoku["ask"]; $bitstampsatis=$bitstampoku["bid"]; $btceoku=mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * FROM fiyatlar WHERE id=5")); $btcealis=$btceoku["ask"]; $btcesatis=$btceoku["bid"]; $ctoku=mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT tek FROM fiyatlar WHERE id=6")); $ct=$ctoku["tek"]; ?>
Kodum: http://pastebin.com/BzLfGHxG
Çözümü:global $wpdb; $cekbaba=$wpdb->get_results("SELECT * FROM fiyatlar",OBJECT); $btcturkalis=$cekbaba[0]->ask; $btcturksatis=$cekbaba[0]->bid; $bitfinexalis=$cekbaba[2]->ask; $bitfinexsatis=$cekbaba[2]->bid; $bitstampalis=$cekbaba[3]->ask; $bitstampsatis=$cekbaba[3]->bid; $btcealis=$cekbaba[4]->ask; $btcesatis=$cekbaba[4]->bid; $ct=$cekbaba[5]->tek;
isteyince oluyomuş :)
Yigit tarafından 12/Oca/16 12:23 tarihinde düzenlenmiştir -
wp db sınıfı olara ezsql kullanıyor
yapacaklarını kendi sınıfı ile yap
-
snnyk bunu yazdı
wp db sınıfı olara ezsql kullanıyor
yapacaklarını kendi sınıfı ile yap
tamam ama bağlandığım veritabanı wordpress'inki ile aynı değil farklı bi veritabanı kullandım.
-
Bileşenler öyle şakalar yapar. Wpdb sınıfını kullanmanda fayda var.
<?php global $wpdb; // 1 kere yazman yeterli. //Sorgu için $sorgu=$wpdb->get_results("select * from wp_users",OBJECT); //Dönen sonuçlar wpdb object ile dönecek birini yazdırmak için. echo $sorgu[0]->display_name;// ilk satırın display_name kolonu yazılır. //döngü istersen foreach($sorgu as $s){ echo $s->display_name; } ?>
şeklinde kullanabilirsin. Daha fazlası için;
https://codex.wordpress.org/Class_Reference/wpdb
-
Ben php bilmeden bunu zor yazdım bi de wordpressin kullandığı sınıflarla yazmaya kalkarsam :D nanay olduk.
-