Yaz Okulu Matematik Ödevi.. Yapamadığım Sorular (Yardım)
-
Sayın hocalarım... Pazartesine kadar ödevi teslim etmeliyim.. Ödevde yapamadığım sorular var yardımcı olursanız sevinirim.. sorular şunlar...
-
yardım eden yok mu arkadaşlar ... Up
-
bi tanesi çözim diğerlerine bakarım (sinx-tanx)/x^3 tanx=sinx/cosx sinx*cosx-sinx=sinx*(cosx-1) tam yazamıyorum sen anlarsın cosx+1 çarpıyoz hem altı hem üstü burdan lim sinx*((cosx)^2-1)/(cosx*(cosx+1)*x^3) =lim sinx*(-(sinx)^2)/(cosx*(cosx+1)*x^3) lim (sinx)^3/x^3=1 olduğu için kalanları x=0 koyarak sonucu -1/2 bulursan sen düzenlersin artık yazılmıyo böyle :D
-
DARK_SHADOW bunu yazdı:
-----------------------------
bi tanesi çözim diğerlerine bakarım (sinx-tanx)/x^3 tanx=sinx/cosx sinx*cosx-sinx=sinx*(cosx-1) tam yazamıyorum sen anlarsın cosx+1 çarpıyoz hem altı hem üstü burdan lim sinx*((cosx)^2-1)/(cosx*(cosx+1)*x^3) =lim sinx*(-(sinx)^2)/(cosx*(cosx+1)*x^3) lim (sinx)^3/x^3=1 olduğu için kalanları x=0 koyarak sonucu -1/2 bulursan sen düzenlersin artık yazılmıyo böyle :D
-----------------------------eyvallah sağolasın...
-
hocam ilk soruda surekliligi bozanlar sadece tam degerler bunun disinda fonk surekli tam degerlerin hepsinin ici ayni x bu durumda x tamsayi olmayacak...
R-{k} , k (elemanidir) Rbu aralikta olmali ki m surekli olsun
bnce tek cozumu bu..
digerlerinede bakicam abi kendi vizeme calisiom suan ona ara verince ins =)
-
zndmn bunu yazdı:
-----------------------------
hocam ilk soruda surekliligi bozanlar sadece tam degerler bunun disinda fonk surekli tam degerlerin hepsinin ici ayni x bu durumda x tamsayi olmayacak...
R-{k} , k (elemanidir) Rbu aralikta olmali ki m surekli olsun
bnce tek cozumu bu..
digerlerinede bakicam abi kendi vizeme calisiom suan ona ara verince ins =)
-----------------------------eyvallah sağolsın.. Sanada başarılar inş güzel birşerler alırsın...
-
hocam bu sorular saü bilgisayar müh soruları dimi bende çözeceğim bu hafta sonu bu cevapları görmem iyi oldu :D sende bil müh mi okuyorsun saü de isim nedir :)
-
aksaray üniversitesi yaz okulunda mat 1 dersınde cozulmus bir soru gordum ben gelmeden cozmusler:)