folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Yeni Mezunum Staj İçin Fikir Ve Öneri.

Yeni Mezunum Staj İçin Fikir Ve Öneri.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Midnite
    Midnite's avatar
    Erkek

Abiler kardeşler dostlar bir konuda karar veremediğim için sizden fikir almak istedim.

An itibari ile makine mühendisliğini bitirmiş bulunmaktayım. Mezun olmak için 1 adet staj eksiğim var. İstanbulda yaşıyorum. Staj yapacak yer bulurum bulmasına da olmuşken bana artı sağlayacak bir yer olsun diyorum. BSH da eş dost vasıtasıyla ayarladım fakat kurumsal bir yer olduğu için sadece yaz döneminde alım yapıyorlarmış, bu da 6 ay sonrası demek. Konuda tecrübeli arkadaşlar için sorum BSH için 6 ay beklemeye değer mi. Burda 6 ay beklemek, bir an önce aradan çıkarmak istediğim askerliği de 6 ay itelemek oluyor bir yandan. Yoksa herhangi bir yerde yapıp diplomayı elime alsam mı ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

makina müh bitirip amerika da çeşitli firmalarada çalıştıktan sonra ( staj için )  apple a geçen türk var hocam. 

adam iphone üreten makinayı üretiyor.  

https://www.youtube.com/watch?v=J2iirocG_Rc

part 2 de var lütfen okuyunuz.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Hayırlı olsun şimdiden.

Makine mühendisi oluyorsun, makine mühendisi ne iş yapar? sen ne iş yapmak istiyorsun henüz karar vermedin mi?

Mesela argeci mi, bakımcı mı, asansörcü mü, doğalgaz tesisatçısı mı, üretim mühendisi mi?

Mezun olmaya bu kadar yakınken henüz karar vermediysen geçmiş olsun.

Karar verdiysen ilgilendiğin alanı söylersen önerilerde bulunabilirim.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Midnite
    Midnite's avatar
    Erkek
    Kaan bunu yazdı

Hayırlı olsun şimdiden.

Makine mühendisi oluyorsun, makine mühendisi ne iş yapar? sen ne iş yapmak istiyorsun henüz karar vermedin mi?

Mesela argeci mi, bakımcı mı, asansörcü mü, doğalgaz tesisatçısı mı, üretim mühendisi mi?

Mezun olmaya bu kadar yakınken henüz karar vermediysen geçmiş olsun.

Karar verdiysen ilgilendiğin alanı söylersen önerilerde bulunabilirim.

Teşekkür ederim.

Bundan 5 yıl 10 yıl sonrası için belki de daha uzun vadeli ve stratejik plan yapmak gerekli. Asansör yada tesisat işleri planlarımın arasında yok en azından başında oturan kişi olmadığım sürece. Arge her zaman düşüncelerimin arasındadır fakat he diyince çağırılacağım birşey değil bir bilgi birikiminin olması gerekli.

Planım otomasyona yönelmek şeklinde. Okullarda aldığımız eğitim belli fakat bir yerden bir şekilde başlayıp işin işine en mantıklı yoldan girmenin yollarını arıyorum.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Otomasyonda ilerlemek istiyorsan en az 3-4yil surunursun. Ciddi anlamda surunursun. Çünkü herhangi bir şirket için işe yarar hale gelmen en az 1.5 yıl alacak.

Böyle bir düşüncen varsa öğrenciyken saldirmaliydin, mezun adama bilmek zorundasın diye bakıyorlar. 

5-10 kişilik küçük otomasyon firmalarina girmeni öneririm. Sorumluluk almadan öğrenmen imkansiza yakin. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

3 aylık stajını otomasyon sektöründe çalışan ufak bir firmada yapmanda fayda var. Staj süresince, soru sormaktan çekinme ve bolca araştırma yap. Böylece alanın ile ilgili bir öngörü oluşturacaktır. Tabi araştırma yapmak için ingilizce bilmen büyük önem arz ediyor. Zira bilginin dili ingilizce. Eğer ingilizcen zayıf ise, ilk olarak bu açığı kapatmalısın. Askerliği biran önce tamamla çünkü üzerinde büyük bir engel. Zaten tecrübesiz olman firmaların gözünde bir eksi iken ikinci bir eksi yaratmanın bir mantıgı yok. Askerde geçireceğin 6 aylık süre kısa bir zaman dilimi değil. Bu zaman dilimini iyi değerlendirmeye bak. Bu süre zarfında ingilizcen zayıfsa onu geliştirebilir, mesleğinle ilgili derin okumalar yapabilirsin. Böylece, vakitte hızlı ve faydalı geçecektir. 

Bol Şanslar

arbeit macht frei
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dryrock
    Dryrock's avatar
    Erkek

istersen bizde yapabilirsin yardımcı oluruz.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Midnite
    Midnite's avatar
    Erkek

İlgi ve cevaplarınız için teşekkür ederim. Önerileriniz aklımda olacak.

Toplam Hit: 1650 Toplam Mesaj: 8
mühendislik staj