10 Parmak Yazan Var Mı?
-
zeybekustasi bunu yazdı
10 parmak
bak beyim sana iki çift lafım var. koskoca adamsın. paran var, pulun var, emrinde çalışan binlerce beyin hücren var. yakışır mı sana günümüzün kalan yarısını zehir etmek, yakışır mı bunca günahsızı, çoluğu çocuğu şu sıcak yaz gününde tir tir titretmek. ama nasıl yakışmasın! sen değil misin kendi öz beynine bu zulmü yapan, sen değil misin iki tatlı kahkahayı bizlere çok gören.
Mukavim_ tarafından 14/Haz/13 10:01 tarihinde düzenlenmiştir -
u235 bunu yazdı
Merhabalar.
Aranzıda 10 parmak yazan var mı yani harbi harbi 10 parmakla yazan ? Serçe parmak ve baş parmakda dahil.
Yazan varsa dakikada kaç kelime yazabiliyor onuda söyleyesin.
2002 senesinden beri 10 parmak q tr bakmadan yazarım, 2004 den beri de hızlı okuma var :) çok faydası oluyor hepinize tavsiye ederim. mesela faydası şöyle, bir kere klavyeye bakmadan yazabiliyorsun, ikincisi yazdığın kodu gördüğün için hatalı yazmıyorsun ve o anda üç dört satır sonrasını da düşünebiliyorsun. hızlı okumanın faydası da teknik kitaplarda 4 kat, standart kitaplarda 11 kat hızlı okumak (ortalama). nasıl on parmak yazarım dersen kursa gitmeye gerek yok, basit programlarla öğrenilebiliyor. İnat edip on parmak yaz kısa sürede alışacaksın.
-
RETRET bunu yazdıu235 bunu yazdı
Merhabalar.
Aranzıda 10 parmak yazan var mı yani harbi harbi 10 parmakla yazan ? Serçe parmak ve baş parmakda dahil.
2002 senesinden beri 10 parmak q tr bakmadan yazarım, 2004 den beri de hızlı okuma var :) çok faydası oluyor hepinize tavsiye ederim. mesela faydası şöyle, bir kere klavyeye bakmadan yazabiliyorsun, ikincisi yazdığın kodu gördüğün için hatalı yazmıyorsun ve o anda üç dört satır sonrasını da düşünebiliyorsun. hızlı okumanın faydası da teknik kitaplarda 4 kat, standart kitaplarda 11 kat hızlı okumak (ortalama). nasıl on parmak yazarım dersen kursa gitmeye gerek yok, basit programlarla öğrenilebiliyor. İnat edip on parmak yaz kısa sürede alışacaksın.
Hocam hızlı okumak için hangi programı kullandın yada kursa falan mı gittin.
-
u235 bunu yazdı
Merhabalar.
yazıytorum ne oldu bakmadan yazıorum ayrıca su an sana yazıdıgım gıbı ama istersen kelimeleri Türkçe'de yazabilirim
benim elimde olan bir şey.
neyse hacı sen bırakda sımdı bu sacma seyı neden acdın buraya ıstatıstık mı tutuon ?
-
Altair bunu yazdıRETRET bunu yazdıu235 bunu yazdı
Merhabalar.
Hocam hızlı okumak için hangi programı kullandın yada kursa falan mı gittin.
hızlı okumak için kitap denemiştim bir boka yaramadığını görünce kursa gittim. 6-8 ay arasında istediğin düzeye geliyorsun, yalnız uyarayım alışma süresi insanın sinirlerini bozuyor, kursu da genelde 2. ayın sonunda bırakıyorlar, inat etmen gerekiyor. dar okuma, geniş okuma, tam okuma gibi okuma şekilleri var, algının oturması zaman alıyor.
-
ugurben bunu yazdıu235 bunu yazdı
Merhabalar.
yazıytorum ne oldu bakmadan yazıorum ayrıca su an sana yazıdıgım gıbı ama istersen kelimeleri Türkçe'de yazabilirim
benim elimde olan bir şey.
neyse hacı sen bırakda sımdı bu sacma seyı neden acdın buraya ıstatıstık mı tutuon ?
yok ben şuan sadece 6 parmak kullanarak yazıyorumda eğer 10 parmak yazarsam çok bir fark olur mu diye bakmak istedim.Eğer olsaydı 10 parmağa geçecektim.
EDIT:Bazılarınız bakmadan yazıyorum demişde tbt de heralde bakarak yazan yoktur :)
u235 tarafından 14/Haz/13 11:58 tarihinde düzenlenmiştir -
Bu 10 parmak da parmak dizilimleri nasıl olacak peki biraz bilgi verirseniz bizde başlayalaım çalışmalara
-
111 kelime yazdım hocam.
-
İki parmak rekoru:
Dakikada kelime sayısı (DKS) 46 :) -
yeterince hızlı yazdığımı düşünüyorum yinede 80 kelime ama bu 130'lara çıkan arkadaşlar nasıl yazıyor anlamadım gitti. f ile q klavyeden kaynaklı mı bilmiyorum doğrusu.