12 Volt Aküden 220 Volt Elektrik Elde Etme(İnvertör Projesi-Devresi)
-
resimlere sonradan baktım. güzel olmuş hocam. bunu nekadar sürede şarj ediyosun peki ?
-----------------------------Hocam bu ampulu 1,5 yaklaşık 1,5 saat kadar yakar.Akü şarj süresi aküye verdigin akıma göre degişir ama idaali 10/1 yani 12 volt 7 amper akü için 700 ma ile şarj edilmeli ve yaklaşıkı 10 saat ama yukarıda dediğim 12 volt yerine 24 volt verirsen (tabi devreyi ona göre tasarlıyacaksın) 1,5 saat yerine 3 saat yakarsın.Ben bizzat kendim denedim 25 watlık tasarruflu ampulü 12 volt 1.2 amper akü ile yarım saat yaktım.7 Amper için hesabı sen yap.
-
eline sağlık hoca eyvallah
-
eline sağlık hocam güzel çalışma. Bana da 220 voltu 12 volta düşürecek birşey lazım. Bende bir pompa var sıvı dolumu için ama aküyle çalışıyor. Akü şarjı her zaman sorun. Ben direk prizden güç alarak kullanmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim acaba?
-
Nitrous bunu yazdı:
-----------------------------
eline sağlık hocam güzel çalışma. Bana da 220 voltu 12 volta düşürecek birşey lazım. Bende bir pompa var sıvı dolumu için ama aküyle çalışıyor. Akü şarjı her zaman sorun. Ben direk prizden güç alarak kullanmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim acaba?
----------------------------- -
Nitrous bunu yazdı:
-----------------------------Hocam realist arkadaşımın resmini koyduğu gibi bir adaptör kullanabilirsin sen bana akü bilgilerini ver ona göre adaptör özelliklerini belirteyim
-
musa-90 bunu yazdı:
-----------------------------Nitrous bunu yazdı:
-----------------------------Hocam realist arkadaşımın resmini koyduğu gibi bir adaptör kullanabilirsin sen bana akü bilgilerini ver ona göre adaptör özelliklerini belirteyim
-----------------------------eyvallah Adaptör'ün çözüm olacağını söylediler de o büyüklükte adaptör bulamazsın çok da pahalı olur dediler.
Akü 12v 60 amperlik araba aküsü hocam. Motorun özelliklerini bilmiyorum kaç hp kaç bar basar falan.
-
eyvallah Adaptör'ün çözüm olacağını söylediler de o büyüklükte adaptör bulamazsın çok da pahalı olur dediler.
Akü 12v 60 amperlik araba aküsü hocam. Motorun özelliklerini bilmiyorum kaç hp kaç bar basar falan.
-----------------------------Hocam doğru demişler olsada baya pahalıya patlar.
-
biz de karavanımızda 12v aküyle 220v buzdolabı çalıştırmak istiyoruz ama bu iş için gerekli inverterlar çok pahalı, bunun daha yüksek akıma dayanıklısını yapmak, yaptırmak mümkün müdür? verim alabilir miyiz acep ?
-
o6u2 bunu yazdı:
-----------------------------biz de karavanımızda 12v aküyle 220v buzdolabı çalıştırmak istiyoruz ama bu iş için gerekli inverterlar çok pahalı, bunun daha yüksek akıma dayanıklısını yapmak, yaptırmak mümkün müdür? verim alabilir miyiz acep ?
-----------------------------Bu invertörün daha güclülerini yapan arkadaşlarım var ama maliyeti artıyor bide sen zaten karavanda kullanacaksın 1000watlıklarını filan gördüm boyutu büyük oluyor zaten buzdolabını sağlıklı çalıştırmaz diye düşünüyorum. Hazır olanlarını kullanmak daha iyi bence.
-
ya konuyu yeni gördüm ben bu arkadaş yaşıyor mu halen bilmiyorm da
müsait bir zamanda devre şeması üstünde akü giriş ve çıkışlarını işaretleyip gösterirsen sevinirim
ayrıca mosfetleri daha da ucuza alabilrdin sanırım
ekstra olarak o kocaman kasanın içinde bulunan gri bir şey var o tam olarka o ne
ayrıca varsa elinde baskı devre onu da rica edebilirmiyim sana zahmet ?