12.Sınıf Matematik Sorularını Çözebilecek ?
-
Selamlar Arkadaşlar
Üniv gidicem ve bu soruların çözülmesi lazım :)
yoksa üniye falan gidemicem.
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
-
hocam sorular kolaymış :) bunların hic birinimi cozemiyon cozemiyosan gitme bencede :))) kalırsın
saka maka 3 5 arası cozerimde dogru olup olmadıgını bılmıyom 3 ay oldu cunku bakmayalı başkaları vardır iyi bilen mat iyi olan onlar el atsın
-
ivy çözdü sağolsun
piskopati_x matematik 2'den hiç anlamam mat1'im iyidir benim.
-
saybirrs soruların cevaplarını ezbere ögrenmek yerine ;
aç kitabını konularını çalış , çözümlü örneklerini incele . çözümleri kapat kendn yapmayı dene. üstüne test cöz yapamadıklarını sor.
zaten soru kalıplarının genelde aynı oldugunu görrsün .. kolay gelsn
-
abi matematik öyle lanet bişey ki temelin olmayınca öğrenmesi cok cok zor.Ben 15 gündür fonksiyonlar ve logaritma calısıyorum ama iki konuyuda yarıladım diyemiyorum hala.Tek yapman gereken cok abanmak ve düzenli calısmak.
-
1 soruda -5 le 7 ye kadar olan araloktaki değerleri x yerine yazacaksın
2 soruda a için 2x kullanıp x yerine 2 yazacaksın
b için de diğerini kullan yine 2 yaz x yerine
3 soru lehospital kuralını uygulayacaksın onu da bilirsin artık sonucu 3/5 cıkacak
4 soruda da bildiğin türev alıp x yerine 1 yazacaksın
5 soru x te u you çek ( u yu yanlız bırak ) ve y de u yu yerine yaz ve sonra da bir kes türev al ve burada ( x te u yerine 2 yaz x 10 çıkar ) sonrada türevini aldığın yerde x yerine 10 yaz
6 soru normal türev lacaksın önce x göre sonrada lnx göre alacaksın ( lnx türevi ise için türevi bölü iç o da 1/x olur )
7 soru her iki tarafı çarpanlarına ayır sonra sadeleştir ve x yerine 1 yaz yada bilgiğimiz lahospital uygulayacaksın ki zaten lahospital istiyor
8 soru bu bizar uzun f fonksiyonyn türevini al sıfıra eşitle x geğeri bulacaksın bu senin kritik noktan
ve sonra f iki kez türevini al f''>0 mini ve f''< 0 ise senin maximum aralığını verecek
9 soru bildiğin integral alacaksıın burda benim anlatack bir şeyim yok bunu yap derim ama sonun da sabit sayı olan c yi klemeyi unutma
10 soru çarpanlarına ayır ( A/( x+1) + B/ (x+ 2) ) şeklinde ayır ve burdan A ve B yi bul yerine yaz ve integral al ve C sabiti tini ekle. bu arda (x+1 ) ve ( x + 2) değerlerini salladım
faydalı olması dileğiyle ...
-
1. sınıf olsaydı çözerdim toplama çıkarma fln.
-
o değilde ben bile çözdüm l:D 2 soru hariç
-
http://d1208.hizliresim.com/10/w/cc4dx.jpg hocalar bu cevapların hepsi doğru mu acbaa ?
yarın sınava giricem aynısı çıkıcak soruların yanlış olmasın cevaplar :)
saybirs tarafından 02/Eyl/12 20:22 tarihinde düzenlenmiştir -
sen git test kağıtlarına tahribat yaz ondan sonra getir soruları de ki bunları çözemezsem sınıfta kalcam müstahak sana :D
-
7. soru 3/5 mi la hospital ne güzeldi. :D vay anasını be eski günlerim aklıma geldi. :P (3-4 ay öncesi)