16 Yaşındaki Genç Kız, Hamile Kaldığı Gerekçesiyle 101 Kırbaç Cezasına Çarptırıldı.
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------
utu bunu yazdı:
-----------------------------"Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüzer değnek vurun. Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah’ın dini(nin koymuş olduğu hükmü uygulama) konusunda onlara acıyacağınız tutmasın. Mü’minlerden bir topluluk da onların cezalandırılmasına şahit olsun."
-----------------------------İyi de burada cezanın "tecavüz edilen kıza" uygulanması emri nerde?
-----------------------------hayvan adamın amacı belli 3-5 densiz sırf bu konu üzerinden islamı eleştirecekler. ulan önce okuduğunuzu anlayın ondan sonra yorum veya yorumlarda bulunun zina diyor önce tecavüz ve zina kavramlarını araştırın zina 2 tarafında isteği ile yapılır tecavüz ise 2 taraftan birinin zırası olmadan zorbalık ile yapılır. kaldı ki bu ayet zina eden 2 kişiyede aynı muameleyi uygun görmüş. sadece kadını kırbaçlayın dememiş bu ne demek oluyor? bu kuralı uygulayan angutlarda en az sizin kadar islamı bilmeden kafalarına göre hüküm uygulayan cahillerden oluşuyor. son olarak bu haberde tecavüze uğrayan kız deniliyor islama göre kız mahsumdur ceza çekmesi gereken erkektir. yani sizin gibi islamı bilmeyenlerin uyguladıkları imitasyon islami hükümler. bana kalsa 100 kırbaçtan sonra o kırbağı sapı ile beraber erkeğe monte ederdim.
-
vay anasini ne cok fetva makami varmis ne cok bilen varmis. kafa utuluyende cok olmus. yok neymis islam 21.yy ile uyusmuyomus etmiyomus sana ne kardesim ben inaniyorum uyusuyo varmi otesi sen inanmiyosanda eyvallah beni baglamaz. Herkez dusuncesinde ozgurdur kimse kimseyi yargilayamaz. Lafa geldimi tonla düsünce özgürlügünü savunup süslü kelimeler kurarlar islerine gelmedimi en dayatmacida onlar olurlar. Birakin artik bunlari ergenligini atlatamayan yada hala yasiyan sivrilmeye calisan ergen modunda!
-
Mantık şu;
Müslümanlık araplara geldiyse onlar bizden daha üstün bir millettir :)
Bu düşünce yanlış. Aksine 4 hak dinde her zaman bozgun milletler için gelmiştir. Aslında islamiyet türklere gelse ve kuran türkçe yazılsa bu türklerin bozgun ve aciz olduğunu gösterirdi.
...
Diyorsunuz ki nefretin yok olmasıyla barış sağlanır. Ve asıl nefret halen kendini ırkını büyük görerek arapları aşağılayan adamlarda mevcuttur. Eminim bu araplarda da vardır.
Peygamberimiz ırkların birbirine hiçbir şekilde üstünlüğü olmadığını veda hutbesinde de diğer hadislerinde de dile getirmiştir.
...
Ve kuranda 600'lü yıllarda geçen "deve" kelimesinin yerine neden BMW X5 kelimesi kullanılmamış gibisinden bir mantıkla kuranı yalanlamaya çalışıyorsunuz.
Allah'ın size akıl vermesindeki amaç o kelimenin 1500 yıl sonra neden "deve" olarak kullanıldığını anlamanız içindir.
-
oo görünüşe göre yine çarşı karışmış
-
utu bunu yazdı:
hoca işte diyoruz ki barış ancak nefretin tamamiyle yok olması sonucu sağlanabilir. Bu ki dünyada ve ülkemizde nefret tüccarlığı yapan felsefelerinde yok olması demektir.
-----------------------------hocam çünkü demokrasi gibi bir durumda herkes kendini yönetir, özgürdür vs.. fakat şeriat gibi bir rejimde herşey din adamlarının elindedir..Yada padişahlık, faşizm, komünizm gibi rejimlerde de aynıdır.
Ülkeyi yönetip çıkar kazanmak varken...Bak ne yapıyorlar.Bizim konuşmamız din için değil, şeriat rejimi için geçerli.FAkat anlamıyorlar.Israrla din = şeriat gibi algılıyorlar.Yok öyle bir dünya..
-
HaYVaN bunu yazdı:
Mantık şu;
Bu düşünce yanlış. Aksine 4 hak dinde her zaman bozgun milletler için gelmiştir. Aslında islamiyet türklere gelse ve kuran türkçe yazılsa bu türklerin bozgun ve aciz olduğunu gösterirdi.
...
Diyorsunuz ki nefretin yok olmasıyla barış sağlanır. Ve asıl nefret halen kendini ırkını büyük görerek arapları aşağılayan adamlarda mevcuttur.
Peygamberimiz ırkların birbirine hiçbir şekilde üstünlüğü olmadığını veda hutbesinde de diğer hadislerinde de dile getirmiştir.
...
Ve kuranda 600'lü yıllarda geçen "deve" kelimesinin yerine neden BMW X5 kelimesi kullanılmamış gibisinden bir mantıkla kuranı yalanlamaya çalışıyorsunuz.
Allah'ın size akıl vermesindeki amaç o kelimenin 1500 yıl sonra neden "deve" olarak kullanıldığını anlamanız içindir.
-----------------------------O halde Kuran Evrensel değildir? Her türlü soruna çözüm getirdiği düşünülen, her türlü bilimsel gelişmeyi 1500 yıl öncesidnen bildiren bir mucize değil midir?
Bunlara inanmıyor musunuz yoksa?
-
HaYVaN bunu yazdı:
Mantık şu;
...
Diyorsunuz ki nefretin yok olmasıyla barış sağlanır. Ve asıl nefret halen kendini ırkını büyük görerek arapları aşağılayan adamlarda mevcuttur. Eminim bu araplarda da vardır.
...
-----------------------------din -> kim hangi dini isterse onunla takılsın, ona inansın, güvensin.
rejim -> baskıcı, saçma sapan bir rejim yerine , olması gereken özgür bir rejimdir.Demokrasiden daha özgür bir rejim henüz yoktur.
----
dinin ne yaptığı nasıl yaptığı beni ilgilendirmez, dini sorgulamakta bana düşmez.Zaten bilim bile dini sorgulasa bazıları din üstünden söyledikleri palavralar ortaya çıkacak diye korkuyor.Beni buda ilgilendirmez.
Fakat birinin cep telfonunu çalıyorsam, lan salak nasıl çaldırırsın deyip hırsıza verdiğin cezayı verdirmek kadar saçma birşey yok.
edit: bunu yasa olarak söylüyorum biri çıkıp kurana nasıl böyle dersin diye demesin.
-
utu bunu yazdı:
O halde Kuran Evrensel değildir? Her türlü soruna çözüm getirdiği düşünülen, her türlü bilimsel gelişmeyi 1500 yıl öncesidnen bildiren bir mucize değil midir?
Bunlara inanmıyor musunuz yoksa?
-----------------------------Her türlü soruna çözüm getirip, bütün insanları olduğu gibi doğru yola sokarsa insanın yaratılmasındaki amacın bir anlamı kalır mı?
-
HaYVaN bunu yazdı:
Her türlü soruna çözüm getirip, bütün insanları olduğu gibi doğru yola sokarsa insanın yaratılmasındaki amacın bir anlamı kalır mı?
-----------------------------Sizi bir tek benlikten yarattı, sonra ondan da eşini var etti. 39 Zümer Suresi 6
-
zumsuk bunu yazdı:
din -> kim hangi dini isterse onunla takılsın, ona inansın, güvensin.
rejim -> baskıcı, saçma sapan bir rejim yerine , olması gereken özgür bir rejimdir.Demokrasiden daha özgür bir rejim henüz yoktur.
----
dinin ne yaptığı nasıl yaptığı beni ilgilendirmez, dini sorgulamakta bana düşmez.Zaten bilim bile dini sorgulasa bazıları din üstünden söyledikleri palavralar ortaya çıkacak diye korkuyor.Beni buda ilgilendirmez.
Fakat birinin cep telfonunu çalıyorsam, lan salak nasıl çaldırırsın deyip hırsıza verdiğin cezayı verdirmek kadar saçma birşey yok.
-----------------------------Tabii ki herkes istediği dini seçebilir.
Allahın emri şu: “Dinde zorlama yoktur.” (Bakara 256)
Arapların ve ya başka milletlerin örf ve adetleri ise sana Allah'ın emriymiş gibi geliyor.
Rejim bu koşullarda tabii ki cumhuriyettir aksini kimse iddaa edemez.
...
Konuyu tecavüz edilen kıza getirdin. Ben bunun yanlış olduğunu en başından söyledim.