folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder 2 Senelik Okul Ve Sorular.. ( Muhasebe )

2 Senelik Okul Ve Sorular.. ( Muhasebe )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

2 senelik muhasebe bölümünü okumak istiyorum .. Bu bölümü bitirdikten sonra muhasebe bürosu açabilitem var mı  ? Muhasebe olarak 4 senelik okul var mı ? ( ben baktım, bulamadım )

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PoLLBuLL
    PoLLBuLL's avatar
    Erkek

4 senelik olarak marmara üniversitesinde var hocam.iktisadi idari bilimler fakültesi

http://iibf.marmara.edu.tr/index.php?bolum=4

You are a man of many colours. but i, motherfucker, am the rainbow
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

PoLLBuLL bunu yazdı:
    -----------------------------

4 senelik olarak marmara üniversitesinde var hocam.iktisadi idari bilimler fakültesi

Muhasebe diye sordum hocam ?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PoLLBuLL
    PoLLBuLL's avatar
    Erkek

Smirnoff bunu yazdı:

PoLLBuLL bunu yazdı:

hocam benim peder burdan mezun ,kendisinin muhasebe bürosu var

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

PoLLBuLL bunu yazdı:

Smirnoff bunu yazdı:

PoLLBuLL bunu yazdı:

hocam benim peder burdan mezun ,kendisinin muhasebe bürosu var

Pedere sorsana bi 2 senelik okuldanda oluyomu diye :) ?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

2 senelik okul bitirildiğin de olmuyor diye biliyorum. Ama açıktan 4 seneliğe tamamlamak ile bu sorun ortadan kalkar.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PoLLBuLL
    PoLLBuLL's avatar
    Erkek

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Olmanın Şartları

Genel şartlar:

Madde 4 – Meslek mensubu olabilmenin genel şartları şunlardır:

a) T.C. vatandaşı olmak (yabancı serbest muhasebeci malî müşavirler hakkındaki hüküm saklıdır).

b) Medenî hakları kullanma ehliyetine sahip bulunmak.

c) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

d) Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa uğramış olsalar dahi ağır hapis veya 5 yıldan fazla hapis yahut zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı suçlar ile istimal ve istihlak kaçakçılığı dışında kalan kaçakçılık suçları, resmî ihale ve alım satımlara fesat karıştırma veya Devlet sırlarını açığa vurma, vergi kaçakçılığı veya vergi kaçakçılığına teşebbüs suçlarından dolayı hüküm giymiş bulunmamak.

e) Ceza veya disiplin soruşturması sonucunda memuriyetten çıkarılmış olmamak.

f) Meslek şeref ve haysiyetine uymayan durumları bulunmamak.

Madde 5 – A) Serbest muhasebeci malî müşavir olabilmek için aşağıdaki özel şartlar aranır.

a) Hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksekokullardan veya denkliği Yükseköğretim Kurumunca tasdik edilmiş yabancı yükseköğretim kurumlarından en az lisans seviyesinde mezun olmak veya diğer öğretim kurumlarından lisans seviyesinde mezun olmakla beraber bu fıkrada belirtilen bilim dallarından lisansüstü seviyesinde diploma almış olmak.

b) Staj amacıyla serbest muhasebeci malî müşavir veya yeminli malî müşavir yanında iki yıl çalışmış olmak.

c) Serbest muhasebeci malî müşavirlik sınavını kazanmış olmak.

Türkiye genelinde malî denetim yapan kamu bankalarının müfettişleri ile kanunları uyarınca vergi inceleme yetkisi almış olanlardan, bu yetkilerini aldıkları tarihten itibaren kamu kurum ve kuruluşlarında 8 yıllık hizmet süresini dolduranlar ile (a) bendinde sayılan konularda en az 8 yıl öğretim üyesi veya görevlisi olarak çalışmış bulunanlar için sınav şartı aranmaz.

d) Serbest muhasebeci malî müşavirlik ruhsatını almış olmak.

B) Serbest muhasebeci olmanın şartları:

(A/a) bendinde belirtilen konularda ön lisans seviyesinde öğrenim görmüş olanlar ile ticaret liseleri ve maliye meslek liselerinden mezun olanlar, staj şartını yerine getirmiş olmaları halinde, sınav şartı aranmaksızın sadece serbest muhasebeci unvanı ile çalışırlar. "Serbest muhasebei malî müşavir" unvanının kullanamazlar ve Kanunun (2/A) maddesinin (b) ve (c) bentlerinde belirtilen işleri yapamazlar. Staj süresi ön lisans seviyesinde mezun olanlar için 4 yıl, ticaret liselerinden ve maliye meslek liselerinden mezun olanlar için 6 yıldır.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

uuuhh :|

Eyv. Hoca

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XsyNcmast3r
    XsyNcmast3r's avatar
    Erkek

2 yıllık muhasebe okuduktan ve diplomanı aldıktan sonra açıköğretim fakultesinden 4 senelik "işletme" türü bi bölüm tamamlayarak açabilirsin.Zaten muhasebe bölümünden mezun kişiler hazırlık okumadan direk 3. sınıftan okumaya devam etmek gibi bi şansı var.4 yıllık bitirdikten sonra 3 sene staj görüp sınavları kazanırsann "serbest muhasebeci mali müşavir" ünvanına da sahip olabilirsin.

Yanlızlık bir ilaç mıdır?,Yoksa hastalığın ta kendisi mi ? Kusursuz işlediğin aşk cinayetlerinin kurbanı olmak zorundamıydı bu beden ? Yoksa yüzünde bir kartanesi kalınlığında ki beyaz düş kırıklıklarının ıslanmış halimi.. ? Bir başlangıcın son haykırışlarıyla can çekişip bittiği anda,hiç ummadığın bir birliktelik tekrar nasıl başlar? Başlarsa ne kadar sürer ? Sürse de tazeliğini nasıl saklar? << XsyNcmast3r >>
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

XsyNcmast3r bunu yazdı:

2 yıllık muhasebe okuduktan ve diplomanı aldıktan sonra açıköğretim fakultesinden 4 senelik "işletme" türü bi bölüm tamamlayarak açabilirsin.Zaten muhasebe bölümünden mezun kişiler hazırlık okumadan direk 3. sınıftan okumaya devam etmek gibi bi şansı var.4 yıllık bitirdikten sonra 3 sene staj görüp sınavları kazanırsann "serbest muhasebeci mali müşavir" ünvanına da sahip olabilirsin.

Eyvallah Hocam..

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

git hamallık yap hıyar sat ondan iyi

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
Toplam Hit: 1982 Toplam Mesaj: 13