




2010-ÖSYS Yerleştirme: Yükseköğretim Programları Ve Kontenjanları Kılavuzu
-
birisi de cıkıp uplamamıs cık cık cık :)
buyrun ;
http://rapidshare.com/files/407453866/2010_OSYS_Tablo4.pdf
-
siteye yoğunluktan girilmiyo indiren arkadaşlar rapid e atabilirler mi ?
Edit:atmışlar :)
-
kafayi yiyecem ya saglam kafayla bi bakamadim su kilavuza falan :@ bisey merak ettim ea cikisli birinin bu 2 yillik saglik bolumlerine gecme sansi nedir ? Meslek liselerinden sira gelirmi :) isletme okumak istemiyorum yaw ki onu bile kazanabilirmiyim bilmiyorum :D :D
-
ftp://dokuman.osym.gov.tr/2010/2010_OSYS_TERCIH_KILAVUZU/
tablo 4
dizinler arasında gezebilirsiniz ftpde
-
ya ben sadece ygs ye girdim ama tablo3a da hiç puan girilmemiş ? neye göre tercih yapacaz?
nasıl iştir ?
-
Felony bunu yazdı:
-----------------------------
ya ben sadece ygs ye girdim ama tablo3a da hiç puan girilmemiş ? neye göre tercih yapacaz?
nasıl iştir ?
-----------------------------puana göre ne zman tercih yapılıyordu ? sıraya göre yapacaksın
-
Beyler milletin geleceğiyle oynamayın bunu bilinçli yapmadığınızı biliyorum ama böyle hassas konularda lütfen bilginiz dahilinde yorum yapın.
Şimdi arkadaşlar
benim sıralamam 84bin ben istersem geçen sene en son giren öğrencinin 1000. sırada olduğu bir bölümüde yazabilirim 200bininci kişinin girdiği bölümüde.
kontenjanı dolduramazsa ilk yazdığım bölüm geçen sene sonuncu olarak 1000. sıradaki öğrencinin girdiği bölüme 84bininci sıradan girebilirim.bu konuda net ve kesin bilgilerdir len ben yazdım aha giremedim almadılar kazandım ama filan diyen varsa oxforda göndericem eğitim ücretleri benden:)
Tercih yaparken bu sene sıralamanızın bi 10bin altına kadar dalın derim ben özellikle 70 80k arasında sıralamaya sahipler daha fazlaları daha da derinleştirebilir.
yani ben 84binlik sıralamamla 75 binlik yerden başlayacağım örneğin.
@cagilgurbuz
bence mühendislik için tercihini her zaman teknik üniversiteden yana kullanmaya bak. Yıldız'ı tavsiye ederim.
-
hackworm bunu yazdı:
-----------------------------
Felony bunu yazdı:
-----------------------------
ya ben sadece ygs ye girdim ama tablo3a da hiç puan girilmemiş ? neye göre tercih yapacaz?
nasıl iştir ?
-----------------------------puana göre ne zman tercih yapılıyordu ? sıraya göre yapacaksın
-----------------------------kardeş ben önlisans (2 yıllık bölümlere tercih verecem) istersen tablo3a yı indir kontrol et
ne sıralama puanları yazılmış nede normal puanlar yazılmış...
---- diye not düşülmüş.
sadece kontenjan ve özel açıklamalar yazılmış..
-
Arkadaslar Tercihlerınızde DIkkatlı olun ve bıraz bekleyın! Acelecı olmayalım...
2010 TERCİH KILAVUZUNDA BÖLÜM BAŞARI SIRALARINDA HATA
Adayların büyük bir heyecanla bekledikleri 2010 tercih kılavuzunun dağıtımı başladı. Önceki yıllara göre 237 sayfa adeti olan kılavuz, süprizleri de beraberinde getirdi.
Yeni açılan 7 adet Teknoloji ve Turizm fakülteleri ve bu fakültelere giriş şartları 211. sayfadaki 6-2 B tablosunda yer alıyor. Adaylar için büyük sürpriz yaratan bu gelişme, tercih dönemi sonuna kadar gündemdeki yerini koruyacağa benziyor.
2010 tercih Kılavuzunda yaklaşık 100- 150 bölümün başarı sıralamasında hata yapıldığı tespit edildi. Örneğin, en çok yığılmanın yaşandığı bölümlerden biri olan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2009 başarı sıralaması 2.426 iken, 2010 kılavuzunda 28.800 olarak gözüküyor.
Konu ile ilgili 19 Temmuz- Pazartesi günü ÖSYM tarafından açıklama yapılması bekleniyor. Akıllı Tercih Sistemi Koordinatörü Alev Nallar, "adayların, ÖSYM'den yapılacak açıklama sonrasına kadar, tercihlerinde temkinli olmaları konusunda uyarıyor.Kılavuzun dağıtımı, 19 Temmuz 2010 Pazartesi günü başlayacak ve 22 Temmuz 2010 tarihine kadar tamamlanacak.
SÜRPRİZ MESLEK LİSELİLERE MÜJDE...110 bin meslek liseli üniversite adayının merakla beklediği sorunun cevabı 2010 tercih kılavuzunda netleşti.
2010- Nisan kılavuzunda yer almayan Eğitim Fakültelerinin akıbetinin ne olacağı merakla bekleniyordu. Açılan Teknoloji ve Turizm Fakülteleri, Meslek Lisesi Öğrencileri için büyük fırsatlar doğuruyor. Afyon Kocatepe Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Gazi Üniversitesi,Karabük Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakülteleri ve Nevşehir Üniversitesi Turizm Fakültesi adlarıyla açılan yeni fakülteler içinde; bilgisayar Mühendisliği, elektrik Mühendisliği, elektrik- elektronik mühendisliği, enerji sistemleri mühendisliği, metalurji ve malzeme mühendisliği, otomotiv mühendisliği ve yazılım mühendisliği olmak üzere toplam 3.420 kontejyanlık bölümler yer alıyor. 2009 yılında 10 bin civarında olan Eğtim Fakülteleri kontejyanlarında, yeni açılan fakültelerde düşüş olduğu göze çarpıyor.
MESLEK LİSELİ ADAYLARA MÜHENDİSLİK YOLU AÇILIYORYeni açılan Teknoloji ve Turizm Fakülteleri içindeki mühendislik bölümlerinde 2.052'si sadece meslek liseli adaylara ayrılmış. (METOK- Mesleki tekinik Orta Öğretim Kurumları için ayrılmış kontejyanlar)
2010 Tercih Kılavuzunda yaşanan bu beklenmedik gelişmeyi Akıllı Tercih Sistemi Akademik Danışmanı Burak Kılanç şöyle yorumluyor. " Meslek lisesi mezunları, kendi alanlarında ilerlemek istiyorlarsa ve sınavda iyi bir puan almışlarsa mühendislik formasyonu almaları mümkün olacak. Yeni Teknoloji Fakültelerinin içinde sadece meslek lisesi mezunlarının gireceği kontejyanlar ve hem düz lise hem de meslek lisesi mezunlarının seçebileceği kontejyanlar var. Düz lise mezunları ile yarışta yine meslek lisesi mezunlarına avantaj verilmiş. Burada da 0,15 katsayı ile yani alan içi olarak giriyorlar.
Mesela makine mühendisliğini ele alalım. Artık makine mühendisliklerinde üç farklı kontenjan karşımıza çıkıyor.
1- Mühendislik fakültelerindeki makine mühendisliği; buraya genel lise mezunları 0,15 katsayıyla meslek lisesi mezunları 0,12 düşük katsayıyla girebiliyorlar.
2- Teknoloji fakültelerine makine mühendisliği- 1. tür; sadece meslek liselilerin yerleştirileceği kontejyanlar
3- Teknoloji Fakülteleri makine mühendisliği- 2; Hem düz, hem de meslek lisesi mezunlarının yerleştirileceği kontejyanlar. Burada da Anadolu Meslek Lisesi ve Anadolu Teknik Liseleri mezunları, genel lise sayısal mezunları gibi 0,15 katsayı ile girebiliyorlar. "
Tercihlerin gidişatını değiştierecek bu gelişme ile ilgili tüm detaylar, 2010 tercih kılavuzu 211. sayfa- Tablo 6-2B'de yer alıyor. -
nitrous a tsk ler arkadaslar siralamaniza bakacaksiniz ve isterseniz 500 000 siralamaniz olsun ama odtuden yazmaya baslayabilirsiniz.. Tabi olu tercih yapmayacaginiz icin siralamanizin gecen yilki durumuna gore ortalama seyler dusunun yok ben kazandim ama okul keyfinden kaydimi yapmadi boyle bisey ben duymadim??