folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder 21.12.2012 | Büyük Hadron Carpıstırıcısı Deneyi.

21.12.2012 | Büyük Hadron Carpıstırıcısı Deneyi.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

CERN’deki Büyük Hadron Çarpıştırıcısı 21 Aralık’ta tam kapasite çalıştırılınca “kıyametin kopacağı” iddiaları sosyal medyada... Ama ‘Yüzyılın Deneyi’ne katkıda bulunarak ‘Tanrı Parçacığı’nın keşfedilmesine teorik katkı sağlayan Prof. Dr. Mehmet Koca, dünyanın sonunun geleceği iddialarını yalanladı ve ekledi: “LHC 16 Aralık'ta kapatılacak ve enerji seviyesi iki katına çıkarılacak.”

yani gercekten bir sey olmasa da adamlar olması icin ugrasıyor mudur nedir.

ya da bilim adamlarının olaya esprili ama somut bir seyle yaklasması mı bu ?

16 aralık'ta durdurup, 21 aralık'ta tam kapasiteyle calıstıracaklarmıs carpıstırıcıyı.

enerji 14 trilyon elektron volt'u buldugunda "süper simetrik" denilen parcacıkları görmeyi bekliyorlarmıs.

sizin yorumlarınız nedir ?

kaynak :

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/printnews.aspx?DocID=21936919

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Hocam böyle deneylerin tarihlerini açık etmiyorlar diye biliyorum. Yani basına verdikleri tarih ile kendi belirledikleri tarih farklı olabiliyor. Misal ilk deney verilen tarihten farklı bir tarihte yapıldı ve ancak deney sonuçları ortaya çıktıktan sonra medyanın haberi oldu.

Söylentilere gelince, işimiz medyaya kaldı ise zaten ölmüşüz bizi gömen yok. O deneyde yer alan bilim adamları dünya üzerinde konusunda uzman olan en yetenekli insanlar arasından seçilen kişiler. Bizim tahmin edeceğimiz şeyleri onlar çoktan düşünüp 10 adım ilerisini hesaplamış oluyorlar. Bir halt olacağını sanmıyorum :)

Yine kimsenin haberi olmadan deney yapılacak, veriler paylaşıldığında deneyin yapıldığı resmiyet kazanacak.

Aslında ben bu deneydeki amacın biraz farklı olduğu görüşündeyim. Yani yalnızca bilimsel araştırma adına bu kadar yatırımı kimse yapmaz inancındayım. Mutlaka bunun arkasında askeri bir teknoloji araştırması veya buna benzer bir araştırma olduğunu düşünüyorum. Neyse, bekleyip görelim. Belki biz görmeyiz, çocuklarımız görür :)

RaNGeR tarafından 17/Kas/12 03:31 tarihinde düzenlenmiştir

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

aklima 2000 yili geldi :) milenium cart curt sacmaliklari.

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

16 aralıkta çalıştırırlar. 17 aralıkta enerji kontrol edilemez bir seviyeye ulaşır.

18 aralıkta dünya üzerinde ufak çekim noktaları ulaşmaya başlar.

21 aralık günü delikler oldukça büyük bir boyuta gelir ve olaylar başlar...

He is finding himself.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo

zikimde değil isterse kıyamet kopsunda aralığın 3 ünde kimya hocası cern deneyiyle ilgili ödev bekliyor hoş oda zikimde mi değil lakin vize neyse bu ödevde o dedi o biraz zikimi alakadar etti tabi

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fatX
    fatX's avatar
    Erkek
    Lotus bunu yazdı

zikimde değil isterse kıyamet kopsunda aralığın 3 ünde kimya hocası cern deneyiyle ilgili ödev bekliyor hoş oda zikimde mi değil lakin vize neyse bu ödevde o dedi o biraz zikimi alakadar etti tabi

Anlıyorum

Altan naptın oğlum :|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ozzzz
    Ozzzz's avatar
    Erkek

Acıkcası bilmemne den dolayı şöyle olacak, boyle olacak kıyamet kopacak .Kıyamet kusacam mk artık,maya kusacam. inş koparda kurtuluruz.

Ben bu insanları anlamıyorum.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

bi çarpıştıramadılar lan :| ayda 1 kere gazeteye çıksa yazarda kaytarır ne gül iş bea :S

Living Death
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

her ayın 22 sinde ödediğim kredim var. eğer 21 aralıkta kıyamet koparsa ben o ayın kredisini ödemeyeceğim sanırım. çok iyi ya :)

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. #AnalistŞart
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

bence bu gidişle olağanüstü bişeyleri bulacaklar. insanlık yararına kullanılır umarım

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    harddeath0070
    harddeath0070's avatar
    Erkek
    rappermcs bunu yazdı

her ayın 22 sinde ödediğim kredim var. eğer 21 aralıkta kıyamet koparsa ben o ayın kredisini ödemeyeceğim sanırım. çok iyi ya :)

lazmısın :D

Kafan seni dağıtmadan sen onu dağıt...
Toplam Hit: 3653 Toplam Mesaj: 27