24 Kasım Öğretmenler Günü - (!)
-
joe_black bunu yazdı
mfatihbodur sevgili meslektaşım gerçekten takdir ettim yazdıklarını.. ama boşuna yazmışsın, o dediğini anlayacak insan sana zaten onları yazdırmazdı.. neyse konuyu değiştirmeye gerek yok, canı isteyen gelsin kutlasın, başka yöne çekecek de bi zahmet şu konu altında bari kafa açmasın lütfen...
bu arada bugün aradı bi öğrencim sağolsun :)
Simdiki ogrenciler boyle abi :) benmkilerde faceden msj atmislar essoglessekler ben yarin soracam onlara :)). Bi kampanya peşindeyim bakalim yonetim sagolsun çok ilgililer bi kac gune detaylar verilecek hep sosyal sorumsuzluk projesi yaptik bi kere de sorumluluk projesi yapalim.. Coming Soon :D
-
Beyinsiz Adam, Öğretmenler Günü notlarını yazdı
Kölesiyiz öğretmenin
BEYINSIZ ADAMasa42 tarafından 24/Kas/13 19:42 tarihinde düzenlenmiştir24 Kasım 2013İlkokul öğretmenime soruyorum: Bir keresinde gülmüştüm ve siz bana “neden gülüyorsun, söyle hep beraber gülelim” demiştiniz, söylediğimde ise kimse gülmemişti. Artık topluluk içinde bir şey anlatmaya korkuyorum, mutlu musunuz?
“Öğretmen öğretir A, B, C
Öğretmen öğretir K, L, M
İlk öğretmenin kim senin
Kim öğretti alfabeyi
Bir harf için 40 yıl köle olunuyorsa
29 kere 40 yıl kölesiyiz öğretmenin”
Ali Rıza Binboğa
Bugün Öğretmenler Günü olduğundan hafta içinde öğretmenler konusunda biraz araştırma yaptım. Dersleri doğru düzgün dinlemediğim için haklarında pek az şey biliyordum. Araştırmalarım sonucunda şaşırarak gördüm ki, ülkemizde öğretmenler kutsal kabul ediliyor.
Öğretmen kutsalmış. Neden? Çünkü bir şeyler öğretiyor. Bunun karşılığında maaş almıyor mu? Alıyor. Eee?
Ali Rıza Binboğa, olayı bir adım öteye götürerek, öğretmenlerimize 29 çarpı 40 yıl köle olmamız gerektiğini öne sürmüş. Hesapladım, 1160 yıl ediyor. Yüzde on tanıdık indirimi yapsa 1000 yıl köleyiz öğretmenimize. Tabii toplu harf öğrendiğimiz için de ayrıca sağlam bir iskonto yapacaktır. Gene de nereden baksan en az 300-400 yıl kölelik bizi bekliyor. Sonuç: Eğitim köleliktir.
Öğretmenlere saygı duyulmasına saygı duyarım, ancak bir şartla. Su ürünleri mezunlarına da, halkla ilişkiler mezunlarına da aynı saygı gösterilsin. Bunlar da üniversitede dört yıl dirsek çürütüyor, aynı mesaiyi yapıyor. Ama ne özel bir günleri var, ne bir hediye geliyor ne de toplum içinde parmakla gösteriliyorlar. Arabasını satarken bile “su ürünleri mezunundan, daha ambalajları üzerinde” diyemiyor adam.
Bir insanın üniversite tercihlerinde bir üstteki veya bir alttaki tercihini kazanmasıyla bir anda çok saygın veya hiç sallanmayan bir insan olabilmesi tuhaf değil mi? Tek bir sınav sorusunun bile hangi bölüme gideceğinizi belirlediği bir sistemdeyiz. Yani adam Türkçe kısmında 12'nci soruyu doğru cevaplasa kutsal bir varlığa dönüşecekti, yanlış cevaplayınca halkla ilişkiler mezunu alelade bir insan oldu. Kimse hediye almıyor, babalar kızlarını ona vermiyor, değil kırk yıl birkaç saatliğine bile kimse ona köle olmak istemiyor. Gerçekten hüzün verici.
Öte yandan ülkede haddinden fazla öğretmen var. Alt komşum öğretmen, üst çaprazımızda oturanlar öğretmen. Apartmanda kutsal bir hava hissediliyor. Bu kadar öğretmenin olması, eğitimin aşırı uzun sürmesiyle alakalı. Beş yaşında giriyorsun, yirmi beş yaşında çıkıyorsun. Hani insan ömrü 250 yıl falan olsa ses çıkarmayacağım. Ama ortalama 60 yıllık hayatta 20 yıl eğitim görmek nedir vicdansızlar? Hele bir de o yirmi yılın sonunda işsiz kalmak paha biçilemez. Dünyada böyle kötü bir yatırım örneği yok. Ben ilkokul üçten sonrasını anlamsız buluyorum. Eğitimi ilk üç sene ben de destekledim ama dördüncü sınıfta Doğu Anadolu Bölgesi'nde hangi madenlerin çıkarıldığını ezberlemem gerekince dikkatim dağıldı, bir soğuma geldi. Hayatımda gitmediğim bir bölge, gitmeyi de düşünmüyorum, ama velev ki gittim, maden mi çıkaracağım? Velev ki çıkaracağım, açar internetten bakarım, hımmm hangi madeni çıkarsam acaba. Özellikle Google'dan sonra eğitim sistemi yeni baştan dizayn edilmeli bence. İnsanlar üç beş senede bütün eğitimini tamamlamalı.
İlkokul öğretmenim Aysel T'ye soruyorum:
Bir keresinde gülmüştüm ve siz bana “neden gülüyorsun, söyle hep beraber gülelim” demiştiniz, söylediğimde ise kimse gülmemişti. Artık topluluk içinde bir şey anlatmaya korkuyorum, mutlu musunuz?
İkinci sınıftayken “dersi dinlemek istemeyen çıksın” demiştiniz, ben de dersi dinlemek istemediğim için çıkmıştım, dışarıda müdürün bana dayak atacağını neden benden gizlediniz?
Anneme beni “zeki ama çalışmıyor” diye ispiyonlamıştınız, ben de zekâma güvenip çalışmayı hepten bıraktım, yıllar sonra zeki falan olmadığımı öğrendim, şu an işsiz olmamda payınız olduğunu düşünüyor musunuz?
Kitabımı evde unuttuğumda “kendini de unutsaydın” şeklindeki esprinize gerçekten çok gülmüştüm, sonra eğitim hayatım boyunca bütün öğretmenlerim aynı cümleyi kurdu. Meğer eğitim fakültesinde bu sözü söylemeniz öğretiliyormuş. Kendimi aldatılmış hissetmekte haksız mıyım?
Öğretmenler Günü notları
Öğretmenler Günü, bu sene buruk kutlanıyor. Çünkü pazar gününe denk geldiği için öğrencilerden hediye almaları mümkün değil. Pek çok öğretmen, şu an hüzünle pencereden dışarıyı seyrediyor ve ek ders ücretlerinin yatıp yatmadığını merak ediyor. Yatmadı.
Bu özel günde atanamayan öğretmenlere de hediye vermeyi unutmayalım. Onlara henüz olgunlaşmamış bir çiçek, henüz basılmamış bir kitap veya zamanı geçmiş bir sinema bileti hediye edebilirsiniz.
Değerli atanamayan öğretmenler. Sakın üzülmeyin, sizler de o atananlar gibi dört sene okul sıralarında dirsek çürüttünüz, aynı eğitimi aldınız. Bugün sizin de gününüz. Bir gün gelecek siz de atanacaksınız. Herkese sıra gelecek. Fenerbahçeli Semih Şentürk’ü düşünün. Adam yıllarca yedek kulübesinde bekledi, sonunda ne oldu, kadro dışı kaldı. Bu örnek iyi olmadı aslında, ama böylesine münferit bir vakadan yola çıkıp umutsuzluğa düşmek mantıklı değil.
birirleride bir kere yandaşlık yapmasa şaşardım :) peygamberden üstün bu Tayyip maşallah
Hocam lütfen, konunun Tayyiple bi ilgisi yok rica ediyorum.
Öğretmenlere sıkılan tazyikli suyun senelerdir kadro verilmeyen atanayaman başka meselk dallarına yönelen öğretmenlerin Tayyiple gayet tabii ilgisi bulunmaktadır neden ilgisi olmasın
SeRDaR tarafından 24/Kas/13 21:05 tarihinde düzenlenmiştir
burada onun öğretmenler hakkındaki söylediklerinin ne kadar samimiyetsiz olduğunun göstermektedir
ve bütün bunlarar rağmen tayyip'i peygamgermiş cesine savunup kendi meslektaşlarını bile hiçe sayanların öğretmenler gününü kutalmıyorum. onları bu memleketin öğretmenlik maneviyatının kazanamamış sadece hükümetin maaşlı elemları olarark görüyorum.
birileri diyelim konuyu başka yerlere çekti sende kalkıp onların çektiği yerden savunmaya geçiyorsan seninde onlardan farkın yok demektir. kalkıp konunun başka yerlere çekişlmesinden rahatsızlık duymayacaksın.. duyuyorsan savunmaya geçmeyeceksin
buyrada konu siyasete çekilmedi öğretmenler gününde duyulan üzüzntü dile getirilerek meleketimin öğretmenlerinin düştüğü duruma üzüzldüğümüzü belirttik ülkedeki yanlışlıkları belirtmek konuyuy siyasete çekmek değildir
Bak şu yazılan yorumlarar kaç tane atanamayn öğretmen mürid sadece buraya yorum yazmış bu müridleride dile getirmeyelim mi al içimizde bile mağdur öğretmenler varken ne yapalım kuru kuru sadece öğretmenler günün kutlu olsun demeyi kendime yakıştıramıyorum sen yakıştırabilirsin -
SeRDaR bunu yazdımfatihbodur bunu yazdıSeRDaR bunu yazdı
birirleride bir kere yandaşlık yapmasa şaşardım :) peygamberden üstün bu Tayyip maşallah
Öğretmenlere sıkılan tazyikli suyun senelerdir kadro verilmeyen atanayaman başka meselk dallarına yönelen öğretmenlerin Tayyiple gayet tabii ilgisi bulunmaktadır neden ilgisi olmasın
burada onun öğretmenler hakkındaki söylediklerinin ne kadar samimiyetsiz olduğunun göstermektedir
ve bütün bunlarar rağmen tayyip'i peygamgermiş cesine savunup kendi meslektaşlarını bile hiçe sayanların öğretmenler gününü kutalmıyorum. onları bu memleketin öğretmenlik maneviyatının kazanamamış sadece hükümetin maaşlı elemları olarark görüyorum.
birileri diyelim konuyu başka yerlere çekti sende kalkıp onların çektiği yerden savunmaya geçiyorsan seninde onlardan farkın yok demektir. kalkıp konunun başka yerlere çekişlmesinden rahatsızlık duymayacaksın.. duyuyorsan savunmaya geçmeyeceksin
buyrada konu siyasete çekilmedi öğretmenler gününde duyulan üzüzntü dile getirilerek meleketimin öğretmenlerinin düştüğü duruma üzüzldüğümüzü belirttik ülkedeki yanlışlıkları belirtmek konuyuy siyasete çekmek değildir
Bak şu yazılan yorumlarar kaç tane atanamayn öğretmen mürid sadece buraya yorum yazmış bu müridleride dile getirmeyelim mi al içimizde bile mağdur öğretmenler varken ne yapalım kuru kuru sadece öğretmenler günün kutlu olsun demeyi kendime yakıştıramıyorum sen yakıştırabilirsinhacı içten düşüncelerin için çok sağol. hani gerçekten şu yazdıklarına bakınca "vay mk öğretmenlikle alakası olmasa da bizler için üzülen birisi de varmış" dedim. dediklerinde haklısın da bu olayın tüm yükünü senin tabirinle "tayyip"e yüklemek bence haksızlık olur.
100 yıllık biriken problemler, özellikle de son 30 yılın problemlerini bir kişiye yüklerken benim vicdanım sızlar.
Başbakan çok doğru süper ultra bir insan mı? tabiki değil. yaptığı hataları say say bitiremeyiz.
Her yaprığı yanlış, tek derdi para yemek bişeyleri götürmek olan bir insan mı? buna da evet diyen haksızlık etmiş olur.
Bir insanı gözü kapalı kötülemek bence çok cahilce bir davranış. Ettiği kötüyü vur yüzüne, faydası olanı da yarım ağızla da olsa deyiver ama..
sev sevme umrumda değil, O'nun da pek umrunda olduğunu zannetmem. Ama saygı duymak zorundasın hocam.
hangi parti,hangi görüş, ırkı cinsi dini ne olursa olsun insana saygı duymak lazım önce.
Kişiliğine de saygı duyma hadi onu da anlarım, ama konu uğrunda ölürüz dediğiniz Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanıysa orda bi durmak lazım..
Kişiliğine olmasa da üstlendiği makama saygınız olması gerekir..
Nitekim o makamda bir zamanlar Gazi Mustafa Kemal vardı, bir zamanlar Turgut Özal, Bülent Ecevit vardı..
-
mfatihbodur bunu yazdıkaygusuz bunu yazdı
Onlar da izinsiz eylem yapmasinlar. Ogretmen dedigin kurallara sadık olur. Iyi yada kotu kural kuraldir. Ornek olmalari gerekir.
dedi, koyun. oncelikle izinsiz eylem diye bisey yok senin gibi koyunlari gutmek icin uydurulan birsey. anayasada acikca bunun icin izin almak gerekmedigi yazilmakta, diyelim ki izin almak zorunlu kim izin verir kendisini protesto edecek kisilere? ayrica anayasada hukuk devleti denilmekte kanun devleti degil git bunlari bi arastir, sonra devlet teorilerini, direnme hakki vs arastir da bilgin olmadan fikrin olmasin
-
joe_black bunu yazdıSeRDaR bunu yazdımfatihbodur bunu yazdıSeRDaR bunu yazdı
Bak şu yazılan yorumlarar kaç tane atanamayn öğretmen mürid sadece buraya yorum yazmış bu müridleride dile getirmeyelim mi al içimizde bile mağdur öğretmenler varken ne yapalım kuru kuru sadece öğretmenler günün kutlu olsun demeyi kendime yakıştıramıyorum sen yakıştırabilirsinhacı içten düşüncelerin için çok sağol. hani gerçekten şu yazdıklarına bakınca "vay mk öğretmenlikle alakası olmasa da bizler için üzülen birisi de varmış" dedim. dediklerinde haklısın da bu olayın tüm yükünü senin tabirinle "tayyip"e yüklemek bence haksızlık olur.
100 yıllık biriken problemler, özellikle de son 30 yılın problemlerini bir kişiye yüklerken benim vicdanım sızlar.
Başbakan çok doğru süper ultra bir insan mı? tabiki değil. yaptığı hataları say say bitiremeyiz.
Her yaprığı yanlış, tek derdi para yemek bişeyleri götürmek olan bir insan mı? buna da evet diyen haksızlık etmiş olur.
Bir insanı gözü kapalı kötülemek bence çok cahilce bir davranış. Ettiği kötüyü vur yüzüne, faydası olanı da yarım ağızla da olsa deyiver ama..
sev sevme umrumda değil, O'nun da pek umrunda olduğunu zannetmem. Ama saygı duymak zorundasın hocam.
hangi parti,hangi görüş, ırkı cinsi dini ne olursa olsun insana saygı duymak lazım önce.
Kişiliğine de saygı duyma hadi onu da anlarım, ama konu uğrunda ölürüz dediğiniz Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanıysa orda bi durmak lazım..
Kişiliğine olmasa da üstlendiği makama saygınız olması gerekir..
Nitekim o makamda bir zamanlar Gazi Mustafa Kemal vardı, bir zamanlar Turgut Özal, Bülent Ecevit vardı..
Benim başbakanım değil bunun kendiside söyledi zaten o yüzden saygı duymakda istemiyorum saygı duyulacak işler yapan adama saygı duyulur he iyi şeyler varsada ortada kötüler üstünü çok örtüyor ve gözükmüyor bile o iyi şeyler dediklerinizde globalleşen dünyaya ayak uydurma yani ekstra bir dururm değil 10 sene kim otursa o koltuğa kendsinin bile bir şey yapmasına gerek yok kendiiliğinden olacak şeyler o makamlara oturanlar o makalmları yüceltirde ayaklar altınada alır Türkiye Cumhuriyeti bugün onun sayesinde ayaklar altındadır diyarbakırda haburda silopide çok rahat gördük bunu
öğretmenler Gününü ele alırsak liderlik nedir biliyor musunMeclis'de vekil maaşları münakaşa ediliyor. Devrin Maliye vekili Gümüşhane meb'usu Hasan Fehmi Bey (Ataç) o tarihlerdeki adı ve ünvânı ile Mustafa Kemâl Paşa'ya soruyor, diyor ki, "Paşam vekil maaşlarını tanzim edeceğiz; ne kadar verelim?"
Paşa düşünüyor ve şöyle cevap veriyor:
-Muallim maaşlarını geçmesin!
SeRDaR tarafından 24/Kas/13 22:41 tarihinde düzenlenmiştir
işte liderlik ve saygı duyulacak makamda kişilikte budur. -
mataramasuko bunu yazdımfatihbodur bunu yazdıkaygusuz bunu yazdı
Onlar da izinsiz eylem yapmasinlar. Ogretmen dedigin kurallara sadık olur. Iyi yada kotu kural kuraldir. Ornek olmalari gerekir.
dedi, koyun. oncelikle izinsiz eylem diye bisey yok senin gibi koyunlari gutmek icin uydurulan birsey. anayasada acikca bunun icin izin almak gerekmedigi yazilmakta, diyelim ki izin almak zorunlu kim izin verir kendisini protesto edecek kisilere? ayrica anayasada hukuk devleti denilmekte kanun devleti degil git bunlari bi arastir, sonra devlet teorilerini, direnme hakki vs arastir da bilgin olmadan fikrin olmasin
Haci bazi zamanlarda susmak asalet bilgelik gostergesidir. Her seferinde sana ayni hosgoruyu gosterecegim anlamina gelmez. Bende atanamadim (!) Eger atanamayanlari savunmaksa amacınız. . 2.si malmisin la ne dedigini mi bilmiyosun ? Kanun devleti ne olm manyakmisin cahilmisin ? Kanun var tabi ki bu ulkede. Toplumun duzeni kisi- kisi , kisi - devlet iliskileri kanunlarla duzene sokulur. Amk ne ictiysen bana da gonder bide " bilgin olmadan fikrin olmasin " yazmissin. Ne kadar anlatrsan anlat karsindakinin anladigi kadarsin diye bosa dememisler. Yada cahille girdigim hic bir tartismayi kazanamadim diye.. Etme cahille muhabbet diye.. Sizi egiten ogretmenlerin ben... neyse ne.. Atanamayan ogretmen benim.. ben kendi hakkimi savunurum.. beni savunacak fikir yoksunu insanlar istemiyorum ben.. beni bana karsi savunmaya calisiyosunuz ama bise bildiginiz yok. Ananizdan babanizdan arkadasinizdan duyduklarinizi yazmaktan baska hic bise yapmiyorsunuz. BU KONULARIN YERI BURASI DEGIL arkadaslar.
-
Halinden memnun kölelere denilecek laf yoktur zaten onların haklarıda savunulmaz onlar maaşlı hükümet elemanıdır onlar sır kapısı izleyip bol bol şükredip mevcut durumdaki olumsuzlulara uyşmuş beyinlerle hükümetin kendi ağzından daha çok savunma mekanizması geliştirmeye çalışırlarken diğerlerinin durumları ortadadır
bugün bu hükümetin ilk yıllarında vekil ve sözleşmeli öğretmenlikler hortlatıldı ve öğretmen açıklarını atama yaparak doldurmak yerine ücretli öğretmenlerle sosyal hakkı olmayarak haftada 30 saat derd veren uygulamada kadroluda farkı olmayan fakat hiçbir sosyal hakkı olmayan güvencesi olmayuan köle gibib çalıştırırlan öğretmenlik modeliyle kapatılmaya çalışıldı ve hala devam etmektedir buna
Konumuz Öğretmenler olduğundan yazıyorum öğretmenler gününde öğrrtmenliğin sorunları dile getirirlmeyecek de ne zaman getirilecek -
SeRDaR bunu yazdı
Halinden memnun kölelere denilecek laf yoktur zaten onların haklarıda savunulmaz onlar maaşlı hükümet elemanıdır onlar sır kapısı izleyip bol bol şükredip mevcut durumdaki olumsuzlulara uyşmuş beyinlerle hükümetin kendi ağzından daha çok savunma mekanizması geliştirmeye çalışırlarken diğerlerinin durumları ortadadır
bugün bu hükümetin ilk yıllarında vekil ve sözleşmeli öğretmenlikler hortlatıldı ve öğretmen açıklarını atama yaparak doldurmak yerine ücretli öğretmenlerle sosyal hakkı olmayarak haftada 30 saat derd veren uygulamada kadroluda farkı olmayan fakat hiçbir sosyal hakkı olmayan güvencesi olmayuan köle gibib çalıştırırlan öğretmenlik modeliyle kapatılmaya çalışıldı ve hala devam etmektedir buna
Konumuz Öğretmenler olduğundan yazıyorum öğretmenler gününde öğrrtmenliğin sorunları dile getirirlmeyecek de ne zaman getirilecekBana sadece su son cumleyi yaz can kulagiyla dinlerim seni. Ama yukarda hiyarin biri benim adamligima laf eder digeri koyun der.. Sonra cikmis bilge bilge konusp diyorki burasi kanun devleti degil hukuk devletiymis. Su cumleye gulermisin aglarmisin ya :D .. Bosu bosuna oksijen tuketiyorlar bu dunyada bazi insanlar hakkaten..
Neyse soruna gelirsek ogretmenler cok cekiyor hocam bi cogunun farkindayim merak etme. Kimseyi savndgum yok ama kizilaydaki gibi bir gosteri ogretmenin yapacagi ogretmene yakisan bir is değil. Bunuda siz savunmayin bana.
mfatihbodur tarafından 24/Kas/13 23:18 tarihinde düzenlenmiştir -
mfatihbodur bunu yazdıSeRDaR bunu yazdı
Konumuz Öğretmenler olduğundan yazıyorum öğretmenler gününde öğrrtmenliğin sorunları dile getirirlmeyecek de ne zaman getirilecekBana sadece su son cumleyi yaz can kulagiyla dinlerim seni. Ama yukarda hiyarin biri benim adamligima laf eder digeri koyun der.. Sonra cikmis bilge bilge konusp diyorki burasi kanun devleti degil hukuk devletiymis. Su cumleye gulermisin aglarmisin ya :D .. Bosu bosuna oksijen tuketiyorlar bu dunyada bazi insanlar hakkaten..
Neyse soruna gelirsek ogretmenler cok cekiyor hocam bi cogunun farkindayim merak etme. Kimseyi savndgum yok ama kizilaydaki gibi bir gosteri ogretmenin yapacagi ogretmene yakisan bir is değil. Bunuda siz savunmayin bana.
o protesto bir sendikaya ait öğretmenlerin eylemiydi. (eğitim-sen , KESK) tüm öğretmenlerin değildi. öğretmenler kamuda lisans mezunu
olupta en düşük maaşı alan personeldir., en zor tayini çıkan personeldir. mesaisi aslında bence okul bittikten sonra başlar. o eylemi
yapanlar terörist değildi hepside belli bir sendikaya bağlı öğretmenlerdi. pkk sempatizanların gösterisi, eylemi ülke bütünlüğüne yönelik
olmasına rağmen engellenmiyor ammavelakin insanlar özlük hakları ve atanamayan öğretmenler için yaptığı eylemde ise dayak yiyiyor.
biber gazı sıkılıyor. görüntüleri izledimde kendinden yaşca büyük yaşlı insanları acımasızca vurduklarını farkettim polislerin. düşmanına
böyle vurulmaz. 900 bin küsür öğretmen var ama bir avuç öğretmen eylem yaptı. bu ülkede halen daha 150 binden fazla öğretmen açığı
ihtiyacı olduğunuda unutmamak lazım. öğretmene değer verilmezse öğretmeninde öğrencisine değer vermeyeceğini düşünüyorum. ama
insanlar bu değeri maddi zannediyor halbuki çok yanılıyorlar.