3 Km Lik Wifi Adaptör Arıyorum
-
hocam eğer aradığınız amatör kullanım için bir ürün ise tplinkin yeni çıkarttığı modelleri var yeni yazılımlar ile onlara bakabikirsiniz lakin bu mesafede birebir görüş şart eğer aradığınız daha profesyonel bişey ise mikrotik veya ubnt ürünlerini tavsiye ederim mikrotik basebox 5 ghz ürünle 21km idi sanırsam iki cihaz arası haberleşme 250/250 mb lere kadar çıkıyor tabi biz 100/100 metro atıyoruz oraya otel için
-
Beleş internet için uğraşıyorsan hiç uğraşma 3 kilometre az bir mesafe değil, zaten mantıklı da değil üstteki arkadaşın yazdığı ekipmanlar 100 liralık şeyler değil.
Direk internet al daha ucuza gelir.
-
Durumun yoksa Fixnet 4 megabit al geç. 35 liraya gayet iş görüyor. Bir şey indirince çok bekletiyor ama yoklukta gideri var.
-
Alıntı yapmak için çift mesaj gibi oldu.italyan tarafından 15/Ara/19 20:48 tarihinde düzenlenmiştir
-
italyan bunu yazdıADA&ADA ARIZA DURUMUNDA ÜRÜNÜ SIFIRI İLEBİRE-BİR DEDEĞİŞTİRME GARANTİSİ VERİYOR......::::KALİTEYE FAZLA ÖDEMEYİN::::.....
3km = 70 lira hahahahahahahaha güldürdü
-
flybatwin bunu yazdı
hocam burda iki tane wifi antenden bahsediyor benim alacağım wifi adaptör tek taraflı olacak sedece alıcı olacak verici olmayacak dinlenme tesisinde yayın yapan wifi çekmek. oraya gidip başka anten koyamam ki
hocam emin ol oyle bir dünya yok. normal wifi protokolunde 100m bile cok zor oluyor. iki taraflı anten olmadan soylediğin cidden imkansiz.
-
Wifi full duplex bir bağlantıdır. Tel taraflı uydu antenide koysan karşı taraf sana sinyal gönderemiyorsa bağlanamazsın. Karşı tarafın ssıd sini görmen sağlıklı bağlantı kurabileceğin anlamına gelmez .
-
Yagi anteni araştırın, işinizi görebilir belki.
https://m-tr.gearbest.com/networking-communication/pp_257707.html
-
DrKill bunu yazdı
Wifi full duplex bir bağlantıdır. Tek taraflı uydu anteni de koysan, karşı taraf sana sinyal gönderemiyorsa bağlanamazsın. Karşı tarafın ssıd'sini görmen, sağlıklı bağlantı kurabileceğin anlamına gelmez .
Doğrudan alakalı değil heralde de; Ghz hızlarında iletişim yapan WiFi ağ'larında, "kanal" ne anlama geliyor?
Geçende GSM frekanslarında "Band" diye bir ifade geçti, her ne demekse? (frekans aralığı, filan mı?)
Bu "band" veya "kanal", görece sabit Ghz'in altına ve/veya üstüne 100er 200er Mhz'lik alanlara bölünmesine mi deniyor? {(2.4ghz-2.5ghz ; 2.5ghz-2.6Ghz ; .. ) aralıkları =( 1nci kanal ; 2nci kanal ; .. ) gibi mi meselâ}
Bu kablosuz iletişimde, "Gücü" belirleyen ne?
yada İletim Mesafesini, belirleyen ne?
Çubuk veya Çanak anten'de, Transmit(verici) ve/veya Receive(alıcı) olayını belirleyen ne?
dB ne anlama geliyor?
Parazit ne?
öyle, bildiğin kadarıyla anlatırsan sevinirim.
Bi de, veri iletimi, hava'da "her zaman" Analog mu oluyor? (veriyi belirleyen , dalgaboy'larının Sayısı mı, yoksa her bir dalgaboyu'nun tepe'leri ve/veya dip'leri mi?)
Bu kadar yeter. Kafam bi milyon oldu. ^^D`
Hava'da veya Kablo'da, Analog ve/veya Dijital veri iletimini karıştırıyorum her'âlde.
-
flybatwin bunu yazdıaylmz bunu yazdı
hocam burda iki tane wifi antenden bahsediyor benim alacağım wifi adaptör tek taraflı olacak sedece alıcı olacak verici olmayacak dinlenme tesisinde yayın yapan wifi çekmek. oraya gidip başka anten koyamam ki
bu videodaki wifi değil, mikrodalga. şöyle düşün, wifi anten sinyalları her tarafa gönderiyo, suyun içine taş atmışsın gibi düşün. dağılıyo her tarafa her taraftan alabiliyosun. bu mikrodalgada sinyaller dimdik gidiyo bu yüzden güçlü gidiyor. ama iki tarafın birbirini görmesi lazım, görmesi derken bildiğin görecek arada bişey olmayacak .
sen ne yapacaksın 3km wifiyi söylesene bi ?