3 Tane Geometri Sorusu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ataturkcu1
    ataturkcu1's avatar
    Erkek

14..soru 30 hocam.

Pragmatism&Realism
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ataturkcu1
    ataturkcu1's avatar
    Erkek

16.soru da 15.

Hocam cevaplarımı teyit edersen çözümlerini göndericem ;)

ataturkcu1 tarafından 04/Eyl/13 21:21 tarihinde düzenlenmiştir

Pragmatism&Realism
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kisuke_Urahara
    Kisuke_Urahara's avatar
    Erkek

16 yı bulamadım nedense. minecraftta savaş var sonra bakarım ona da.

Şimdi birinci soruda bir tane dış birtane iç açıortay bu şekilde konumlandığı zaman 25 ve 50 gibi iki kat açılar çıkıyor benzer şekilde 25 e 50 açılar ve iç açıortay varsa dış açıortay da vardır. 

Kisuke_Urahara tarafından 04/Eyl/13 21:39 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek

Bi soru çözülmüyosa ya benzerlik vardır ya bi yerlerden dik indir aklında bulunsun :d

Si vis pacem para bellum.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Erkek
    Kisuke_Urahara bunu yazdı

Şimdi birinci soruda bir tane dış birtane iç açıortay bu şekilde konumlandığı zaman 25 ve 50 gibi iki kat açılar çıkıyor benzer şekilde 25 e 50 açılar ve iç açıortay varsa dış açıortay da vardır. 

hocam dışaçıortaylar tek noktada kesişir olayı doğru ama sen orada b noktasını göstermişsin orası yanlış, aşağıdaki resimdeki gibi bi olay her zaman varsa konuşabiliriz(net bilmiyorum), iki dış açı bi iç açı ortak bi noktada kesişir eriz ve a(alfa) açısını da dış açıortay olarak gösterip çözeriz. onun dışında diğer 2 soruyu çözüp yolladım arkadaşa isterseniz buraya da atayım.

ama ben hala bu soruyu eşkenar üçgen üzerinden düşünmemiz gerektiğini düşünüyorum. cümle biraz bozuk oldu ama anladınız heralde :)

test 1 2
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

17. soru kka aaa gibi benzerlikle çözmeye çalıştım emme olmadı. ama 30 dereceyi işaretlerdim :D

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kisuke_Urahara
    Kisuke_Urahara's avatar
    Erkek
    __hsyN__ bunu yazdı
    Kisuke_Urahara bunu yazdı

hocam dışaçıortaylar tek noktada kesişir olayı doğru ama sen orada b noktasını göstermişsin orası yanlış, aşağıdaki resimdeki gibi bi olay her zaman varsa konuşabiliriz(net bilmiyorum), iki dış açı bi iç açı ortak bi noktada kesişir eriz ve a(alfa) açısını da dış açıortay olarak gösterip çözeriz. onun dışında diğer 2 soruyu çözüp yolladım arkadaşa isterseniz buraya da atayım.

ama ben hala bu soruyu eşkenar üçgen üzerinden düşünmemiz gerektiğini düşünüyorum. cümle biraz bozuk oldu ama anladınız heralde :)

B değil D noktası olacak evet ben dikkat etmemişim. hocam şimdi bak [CA] yı biraz uzat ilerisine F noktası de, DAF açısı x+25 dersek ( komşu olmayan iki iç açının toplamı dış açıyı verir.)

DAE açısı da x+25 tir çünkü EAF açısının x+50 olması lazım ( komşu olmayan iki iç açının toplamı dış açıyı verir.) dış açıortayların da tek noktada kesişmesinden dolayı istenen açı 65 derece.

Kisuke_Urahara tarafından 05/Eyl/13 00:51 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadSoul
    DeadSoul's avatar
    Erkek

3 tane soru daha soracağım müritler

- tek olan soruyu çözdümde aslında siz gene bi çözün

DeadSoul tarafından 18/Eyl/13 14:55 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0nverse
    c0nverse's avatar
    Erkek

hoca burdan çözdürmekle zerre anlamazsın git bi konuya tekrar çalış basit sorular bunlar

Converse giyen uzaylı
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadSoul
    DeadSoul's avatar
    Erkek

hocam konuyu biliyorum burda çözüncede anlıyorum merak etme madem basit çözümleri atsaydın bari son 3 soru kaldı çemberde alandan bunlarda onlar, uğraşsam çözerimde sabahtan beri kafa kalmadı (aslında 16 yıda çözdüm istediğim kendime ispatlayamıyorum sıkıntı orda :D)

DeadSoul tarafından 18/Eyl/13 15:03 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 3818 Toplam Mesaj: 34