3D Led Tv Önerisi
-
Quetzalcoatl bunu yazdı
ikisini de alma. kuzenimde gösterdiğin samsung un 46 inçlik modeli var ve 3d olayı iyi değil. Lg yi ise bilmiyorum fakat özelliklerine bakılacak olursa o da pek farklı sayılmaz.
biraz daha bekle acele etme ve samsung un 7. yada 8. serisini al derim. zamanla ucuzlıcaktır. almışken iyi birşey al uzun süre keyifle kullan.
bu modelin 46 inçlik olanını kullanıyorum ve tek kusurunu görmedim. ses ve hareket sensörü vs de var. ses ve hareket sensörü gibi ekstraları istemiyorsan 6. serilere bakabilirsin mesela http://www.istanbulbilisim.com.tr/samsung-ue-40es6800-led-tv-fiyati-en-ucuz-uygun-televizyon-modelleri-indirimli-taksitli-kampanyalari-fiyatlari-taksit-avantajlari-servis,32344.html
acele karar verme tv bir kere alınır sonuçta.
ayrıca internetten alacaksan istanbul bilişim i öneririm.
istanbul bilisim ürünlerini Çinden getiriyor..
Birtane China mali olmayan birsey bulamassin.
orada calisan yakinim var ordan biliyorum.
-
Bütçen bu ve seçtiğin ürünlerde LG' yi tavsiye ederim.
-
RockZs bunu yazdı
g0t kadar ekranda 3d film izlenmez. aynı paraya 3d olmayan daha "iyi" bi TV alabilirsin.
hocam 102 cm g.t kadarsa diyecek bişey yok aslında g.t kadar salona büyük tv almak saçma
-
RockZs bunu yazdı
g0t kadar ekranda 3d film izlenmez. aynı paraya 3d olmayan daha "iyi" bi TV alabilirsin.
senin aklındaki göt epey büyükmüş hocam :F
-
valla hocam bütçene çok uygun gelmeyebilir ama 1 hafta oldu ben alalı, samsung es7000 aldım 40 inç şuan piyasada en iyisi bu.
Teknosada fiyat 3000 tl :) kafayı yemişler, teknosanın internet sitesine özgü 2400 inmişti ordan aldım ama yine pahalı aldım ( evdekileri ikna edemedim zaten int güvenmiyorlar anca teknosa deyince ikna oldular) ama başka sitelerde 2300 e bile var aynı tv.
görüntü süper zaten diyecek yok git bak teknosaya veya vatan, bimeks... 2 gözlük verdiler bana gözlükler pilli ama çok çok iyi otomatik algılıyo (3d görüntü olmayınca kapatıyo kendini gözlük) ses desen sinema sistemi gibi sesi var ciddi diyorum..
el ve ses kontrol sistemi var ama bu yeni nesil bi özellik smart olarak geçiyo daha çok oturmuş değil.. el kontrol sistemi insanı yoruyor yani aktif olarak kullanamazsın anca arada bi veya misafirlerine hava atmak için :)
ses kontrol sistemi %75 başarılı mesela sesi açacaksın, "ses düzeyi 20" diyorsun açıyor hemen fakat 20 den sonraki hiçbir sayıyı algılamıyor bi problem var.. 21 desen 1 algılıyo 45 desen 15 algılıyor vs.. tv açmak için "hi tv" demen yeterli fakat kapatmak için "hi tv">"güç kapalı">"evet" gibi 3 aşamadan geçiyorsun diğer bir çok şeyide sesle komut edebiliyorsun fakat bu sorunlar çok önemli değil çünkü srekli güncelliyorlar kablosuz modemin varsa arada kendini günceller ileride aşılacaktır..ayrıca smart ların iyi bir yanıda, 2 yıl sonra görüntü teknolojisi daha iyi olursa veya ses 100-150 liraya modülü samsungdan alıp tv takacaksın sonra tv olacak 2014 model veya 2015 artık neyse :)..
internet kullanımı kolay ve performansı iyi (tv beklenecek ölçüde) kablosuz klavye ve fare aldınmı hiçbir dert kalmıyor ki ben geçen aldım gold dan şimdi sıkıntım yok..
allshare özelliği ile aynı ağı kullanan makinalara direk bağlantı sağlıyorsun, paylaşımda olan dosyaları tv görüyor.. şuan film indiriyorum mesela 3D ve 1080p kalitede bilgisayarda duracak paylaşılan klasörde tv dan izleyeceğim..
usb, hdm cart curt her türlü girişi var...
kanal listesini flasa alıp bilgisayarda düzenleyip geri yükleyebiliyorsun bu bile baya işimi kolaylaştırdı 3 saat kumanda ile uğraşmayacağım.. IR Blaster mi ne öyle bi küçük 5-6cm lik bi kutusu var bluetooth olan herşeyle tv bağlantıya geçiyor, DVD player veya PS gibi konsollar için
Apple store gibi program yönetcisi var bir çok uygulama oyun indirebiliyorsun bu arada angry birds oyununu elle oynamak gerçekten çok zevkli
Sosyaltv uygulaması ile tv izlerken sağda twitter ve facebook güncellemelerini görebiliyorsun ayrıca youtube şifrsis(aktif etme kodunu girdikten sonra) bağlanarak play listerini çalabiliyorsun..
dvd si çıkmış filmlerin olduğu bi arşivi var biraz eski filmler dolayısıyla ama sıkıldığında izleyebilirsin
Sugar sync desteği var, bulut teknolojisi dediğimiz.. sanal 5gb (parasıyla arttırıyorlar) alanın var yüklüyorsun içeriğini, tv da kullanıcı girişi yaptıktan sonra ulaşabiliyorsun izleyip görüntülüyorsun içerkleri ayrıca sugar sync android-smbiyam-apple destekli diğer cihazlardanda ulaşabilirsin..
Bana kalırsa almışken bu tv dan al, piyasada ihtiyaçları maksimum derecede karşılıyan bu seri var şuan için.. samsung garantili olsun alacağın yer(en kötü ihtimal) yeter.. alım süreci şöyle(internetten alımlarda)
siparişi veriyorsun > kargo geliyo ve sadece kutunun dış kontrolünü yapıp teslim alıyorsa eğer sıkıntı varsa kutusunda almıyorsun > samsung çağrı merkezini arıyorsun ilinde bulunan servisi sana gönderiyorlar > adamlar 24 saat içinde gelip kuruyor ve garantiyi başlatıyorlar
ben 2 hafta araştırdım gittim mağazaları tek tek dolaştım en son bunu aldım, bütçene uygun değilsede diğer müritler yazar bişeyler.. insan satın alacağı şeyin kullanıcısından bilgi almak ister ya ondan yazdım bu kadar detaylı bilgi isteyenlerde PM atabilir..
Edit ve not: İstanbulbilişimden uzak dur hocam, hatta görünce arkana bakmadan kaç anlatsam roman olur yazık günahtır.. ve tv ekranını salonuna göre seç.. küçük bir salonda büyük tv y*rak gibi duruyor ciddi söylüyorum.. ben ondan dolayı 40 inç aldım.. ama geniş bi salonun varsa 50 den aşağı inme, büyük tv lar sırıtır ne gerek var diyenlerede bakma sen benim salon müsait olsa 70-80 bile alırdım.. tadından yenmiyor.. aynı tv nun 55 inç olanını aldık dayıma mükemmel oldu..ayrıca bu tv çerçevesi olabilecek en ince seviyede film izlerken görüntü dışarıya taşacak gibi oluyor :) 3D görüntüler okadar güzelki, sinemadan azı yok belki fazlası vardır ciddi söylüyorum.. ve mümkünse gözlük dahil olan bi kampanyadan al çünkü adam gibi bir gözlük 200-250 tl den aşağı değil..
ByTechno tarafından 30/Ağu/12 00:26 tarihinde düzenlenmiştir -
kanliay bunu yazdı
samsungu aldım usb video formatları yüzünden lg sadece divx hd oynatıyor :S
hayırlı olsun öncelikle.bak bunları destekliyor lg hemde 2011 model bi tv.Samsung da altyazıda sorun çıkarıyormuş diye duydum varmı öyle bişey.Memnunmusun nasıl alet 3d olayı falan nasıl.LG de gayet tatminkar
-
Televizyonun Kralı samsung'tur. 40es6100 Modelini aldım 6mkare salonumda kullaniyorum cok sahane tv Pilli gözlükler vs.vs.
Suan istanbulbilisimde 1600 tl. En iyisi piyasada samsungtur. ES serileri 10 numaradır. 8 ay arastırarak aldım. Samsung ES serileri mayıs cıkıslıdır.
-
jawsap67 bunu yazdıkanliay bunu yazdı
samsungu aldım usb video formatları yüzünden lg sadece divx hd oynatıyor :S
hayırlı olsun öncelikle.bak bunları destekliyor lg hemde 2011 model bi tv.Samsung da altyazıda sorun çıkarıyormuş diye duydum varmı öyle bişey.Memnunmusun nasıl alet 3d olayı falan nasıl.LG de gayet tatminkar
sağol hocam biladere düğün hediyesi olarak aldım o yüzden bilemiyorum :) lg için araştırdım ama o modelde sadece divx hd video formatı yazıyordu
-
kanliay bunu yazdıRockZs bunu yazdı
hocam 102 cm g.t kadarsa diyecek bişey yok aslında g.t kadar salona büyük tv almak saçma
tvlerin birçoğunda 3d film zevk vermez. 102 cm 3d için küçüktür. dibinden izlemeye çalışırsın daha berbat olur.
-
GusFring bunu yazdıRockZs bunu yazdı
senin aklındaki göt epey büyükmüş hocam :F
ufak ekranda (normal bir tv ekranı işte) 3d izlemek, sinema salonunun en arka koltuğundan bile daha uzakta oturup 3d izlemeye benzer.
kısaca 3d almaya değmez, modasından ziyade gerçek 3d yaşamak istiyorsanız biraz daha bekleyin. fullhd ve 3d olan, kısa atımlı çok güzel projektörler çıkacak yakında.