folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder 40 Yaş Üstü İnsanlar Neden Daha Zor İş Buluyorlar?

40 Yaş Üstü İnsanlar Neden Daha Zor İş Buluyorlar?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Şimdi hacılar birkaç kişiden şunu duydum yaklaşık 40+ olan insanların bir iş bulma ihtimali daha zor genç olan birine göre.

Bir arkadaş geçende 40 küsür yaşındaki amcası işsiz kalınca (muhasebeci) yeni iş bulamayıp arkadaşının lokantasında çalıştığını söylemişti.

Şimdi bu muhasebeciler,programcılar,doktorlar vs ne kadar yaşlı olursa o kadar deneyimli oluyor.E bu daha iyi bişey.Neden iş verenler çoğunlukla genç istiyorlar acaba.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek

genelde yeniliklere ayak uydurmadıkları içindir. En basitinden office programlarında bile geliştirmediyse yeni işe alınırken istenmemektelerdir.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

Bilişim sektörünü bilemem ama normal meslek sahibi kişilerde yaş itibarı ile bir yavaş çalışma olduğu için pek ilgi görmüyorlar.

Yazılım da nasıldır bilemiyorum ama tasarım sektöründe genelde o yaştakiler sanat yönetmeni sıfatıyla dolanıyor. Ekip başında yönlendirici falan. 

Ya da gidip dernek mernek veya üniversitelerde akademisyen oluyolar.

ne diyon?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

İşten işe değişir. SMMM ise rahat bulur, danışmansa 45 yaş ve üstü istenir, Avukat vs de rahat iş bulur. Sadece bedenen zorlayıcı işleri 40 yaş üstüne vermek istemezler, mesela bir konfeksiyon işçisi 15-16 yaşında bu işin eğitimini alır, en hızlı dönemine 21 yaşında gelir, 21-29 yaş arası süper hızlı çalışır fakat bu yaştan sonra performans düşmeye başlar. Aynı şekilde şoförler için 29-37 , güvenlik görevlileri için 25-40 gibi yaş dönemleri geçerlidir. Bedenen değil de kafa gerektiren işler için yaşa pek bakılmaz.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

aslında çok yanlış bir kanı ve şiddetle karşı çıktığım bir durumdur.

çalışkanlık zeka yaşa göre değildir.

20 yaşındayım diyerek devamlı burası olmazsa şurası olur diyerek işi savsaklayabiliyor. Aynı işi 40 yaşındada yapan gördüm ama bunu sadece 40 yaşındakinin üstüne yıkmak haksızlık

yaş büyüdükçe genelde her işi yapmak istemiyorlar. üstelik patron o kişden küçükse kesin istemiyorlar.

emir veremem diye düşünüyor.

kızsam kaldıramaz diye düşünüyor.

yaşlı olur yenilikleri takip edemez diye düşünüyor. bir sürü etken var.

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek

çalışkanlıkla alakası yok; emperyalist köpeklerin; sırf "şirketimiz genç" imajı vermek için insan ayırmasıdır. tabi beyaz yakalı harici pozisyonları kastediyorum.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

işe gireceği yer de 40+ bi insanın yeridir. şirket değil ofis tarzı bi yerse patron her işe koşturabileceği, psikolojik olarak hakimiyet kurabileceği birini ister. 40+ adamı ortak mı alacak ayak işlerine mi koşturacak? üstelik maaş farkı da olacak.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam patron gençse 40 yaşındaki elemanla didişmesi yada ters bişey söylemesi hoş olmaz.

Aynı zamanda patronun işçiye karşı birçok avantajı varken işçinin de işe girdikten sonra oldukça geniş hakları vardır.

Mesela adam 1-2 sene sorna otursa hiç bir iş yapmasa adamı tazminatsız kovma sebebiniz değildir bu. İşte 40 yaşlarındakiler bu konuları gençlerden daha iyi bilirler, haklarını daha iyi bilirler.

40 yaşındaki adam daha zor gaza gelir, bu adam hadi daha çok çalış seni müdür yapacam, o bicim para kazanacaz gazını yemez. Çünkü ya ona önceden yapılmıştır yada zaten 40 yaşından sonra gelecek paranın aq diyordur. =))

40 yaşındaki adam yazılımcı ise kendini geliştirmemişse zaten siksen iş bulamaz. Kendini bukadar sene geliştirmişse (ki bu oldukça zor birşey) ve hala robotlaşmayıp biraz insan ilişkilerine sahipse ve sağlam referansları varsa iş bulabilir.

Tabi iş bulmak biraz da şanstır. 40 yaşında adam 15.000 TL maaşlı iş arıyorsa kendi şansını düşürüyordur. 1000 tlye girmeyi de kimse istemez 40 ında.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

40 yaşındaki adam kendi sektörünü ne kadar iyi bilirse bilsin diğer konularda sentez yapamaz, ben 22 yaşındayım şu forumda kendini öyle konularda geliştirmiş adamlara rastlıyorum ki, lan adamlar almış başını gitmiş sen hala götüm götüm geziyosun diyorum, ha o adam da benim uzmanı olduğum konulara avel avel bakar, ama alttan gelen yeni nesil vpn ne biliyor, üstüne az çok benim konuyu da biliyor, neticede +30 interneti üniversitede gördü emekledi, biz yürüdük, yeni nesil koşuyor, sadece bilimsel teknik meselelerde de değil, karikateist diye bir sayfa var yüzbinleri buldu sürekli de büyüyor.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Poet
    Poet's avatar
    Erkek

40 yaşında bi muhasebeciye işimi teslim etmek için 2 kere düşünürüm.Tecrübeli,işi bilen biri olur evet ama bi okadar da düdükleyebilir beni :P 

Ben de Özledim http://www.youtube.com/watch?v=ZKuF5ElELgU Dağılmayın lan çok yalnızım
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek

40 değildir o hocam genelde 30+ dediğinde iş bulman zorlaşır ...

Hem yaş ilerlediği için , hem potansiyel meselesi , vss vs etkenler var...

Bana göre yanlış bir mantık ama gerçekler bunlar ...

Şu AtaSözü her ne kadar küçükleri anlatarak söylenmiş olsa da ''AKIL YAŞ ta DEĞİL BAŞ tadır ...''

İşverenler 30+ oldugun zaman senden fazla verim alamayacagını dusunuyor ne hikmetse ...

EDİT : Yaş oldu 29 ... Adam gibi bir yerlere girmek için son seneler :(

İmza YOK !!!
Toplam Hit: 2661 Toplam Mesaj: 18