4Yillik Universite Mezunlari İcin Askerlik
-
Selamlar.. Nette arastirdim konuyu ama pek bisey anladigim soylenemez.. 4yillik aof isletmeden muhtemelen bu sene mezun olcam. Askerlikle ilgili olarak hemen tecilim bozulacak mi? 2013 yilinda tecil ettirme hakkim varmi? Uzun donem ve astek olarak yapabilmek icin ne tur yol izlemem lazim..? Kisa donem icin ne yapmam lazim..? Bilgisi olan, bu yollardan gecen arkadaslardan cevaplarini rica edicem..
-
Zaten 4 yıllık aöf'ten mezun olan kısa dönem yapmıyor mu?
-
Yapabiliyor.. Ama benim onceligim normal askerlik yapmak.. Rutbeli olmak maas almak fln.. Yol yordamini bilmiyorum.. Sinav muhabbeti geciyo..anlamadigim icin sordum.
-
Pm attım
-
2 yıl tecil hakkın var,duruma göre yüksek lisans vs uzayabilir bu süre.Rüetbeli yapmak tamamen şans,kısa dönem de çıkabilir uzun dönemde çıkabilir,senin elinde olan bir şey değil.Sınavın da bir geçerliliği yok tamamen formalite hepsini a işaretlesen bile uzun dönem çıkabilir.Aöf olduğun için uzun dönem çıkma ihtimali düşük.
-
O zaman sinav muhabbetine girip cikilcak gerisi hikaye..
-
O zaman sinav muhabbetine girip cikilcak gerisi hikaye..
-
sen bi askeriyenin içine gir bak bakam bi daha PARA dionmu. herkes parasına bakıp astek olmaya çalışıo sonra bazıları bin pişman giremeyende şükür lan iiki olmamışım dio.
-
2 yıl tecil ettirdikten sonra tekrar tecil hakkı var mı yoksa yüksek açık öğretm falan bişey mi okumak gerekiyor
-
kabadayi09 bunu yazdı:
-----------------------------Pm attım
-----------------------------bende aynı durumdayım bi pm de bana atın :)
-
Şuanki tecil durumlarını bilmiyorum. Sınav dedikleride bildiğin 4 işlem birazda türkçe. Ben hepsini çözüp yanlış şıkları işaretlemiştim en düşük puanı alayım diye :) Kısa dönem çıktı ama sınavın etkisi nedir bilmiyorum. Gerçi gittiğim yerde benden başka mühendis görmedim :) çoğunluk aöf mezunuydu.