5-10 Kişi Beraber PHP'e Başlayalım?
-
Merhaba müridler,
Daha önce paylaştığım Turkekip.com PHP setinden 5-10 kişi PHP'e başlayalım diyorum. İlk günlerde bir günde 4-5 ders birden çalışırız, dersler ilerledikçe günde 1-2 ders falan. Organize olabilir miyiz sizce? Ne diyorsunuz?
-
php yerine asp.net olsa katılırım
-
istanbuldaysanız akşamları gelin bana size java anlatayım
-
organize olamazsınız :) daha önce bizde denedik olmuyo...hatta bi ara 3-5kişi sql injection kasıcaktık ama koptu gitti...tek başına çalışacaksın...
Gerekenler; olabildiğince Türkçe döküman ve ders notu
Görsel eğitim cdleride hoş olur tabi :)
yazdığın kodu anında deneyebileceğin ortam
bolca boş vakit ve uykusuz gece :D
oturup görsel eğitimden izlediklerini uygulayacaksın,döümanlardan neyin ne işe yaradığını okuyacaksın,kaynak kodları editleyeceksin,kurcalayacaksın ancak öyle...
Bende visual basic 6 kasıyorum şu an,elimde bolca döküman ve pscun 3cd dolusu kaynak kodu var :D dediğim gibi kurcalayarak,okuyarak,bişeyler yazıp deneyerek çalışıyorum işe yarıyo,teori öğrensende işe yaramıyo,okuduğun teoriyi direk pratiğe döküceksin...
http://www.exhedra.com/Software/Psc_CD/PHP_Volume1.zip al sana kaynak kod,arama kısıtlaması yapıyo ama" \Program Files\Exhedra\PSC\Java_Volume1\Data" klasöründeki pscEnc.mdb dosyasını a6e09r239kdb0x şifresi ile açıp usecount tablosunda value kısmına -999999999 yaz ve kaydedip kapat,hiçbi sorun kalmaz...
Kolay gele :)
-
valla hoca ben son 3 gundur başlamış bulunmaktayım php ye o setin tamamı bende var sıradan gidiyorum ama katılırım bu arada ist java dersini nerde alıcaz
-
hocam başlayalım bn başladım braktım gibi bişe yine başlim diyorum ama o sette yapılan portal php biraz eski sürümü kodlarda cok hata cıkıyor onuda belirtim
-
lalada bunu yazdı:
-----------------------------
istanbuldaysanız akşamları gelin bana size java anlatayım
-----------------------------hocam ben istanbuldayım java kastı c# dan devam ediyorum :) etkileyici bir anlatımın varsa seni rahatsız edebilirim :) biraz kıtımda ben anlamıyorum :)
-
phpyi once dökümanlardan öğrendim sonra scrit editledim tek çalıştım . kimseye bağımlı kalmadım.
kimseye bağımlı kalmayınd erim bence...
-
beraber çalışmanın mantığı ne ki hocam ? herkesin senin kadar biliyorsa
-
Takıldığımız yerde birbirimize yardım ederiz. Ben bir dersi anlamadım diyelim, diğer mürid anladı. Onun bana anlatması ile daha önceden php birinin anlatması farklı. Çünkü o anladığı şekilde anlatacak, bilen kişi ise bildiği şekilde. Bilmem anlatabildim mi? :D Matematik gibi düşün.
-
<?php
$itfaiyeciphpogrenmekistiyor=1;
if ($itfaiyeciphpogrenmekistiyor==1) {
echo 'ilk derse bu konu altında artık php ile mesajlarınızı yazdırarak başlayın derim.<br />';
}
echo 'Vatan için 5 kere';
while ($itfaiyeciphpogrenmekistiyor<=5) {
print 'Vatan bölünmez; şehitler ölmez! <br />';
$itfaiyeciphpogrenmekistiyor++;
}
echo '<strong>ALKIŞ!</strong>';
?>