5 Milyon Lira Hayatını Değiştirir Mi Sorunsalı
-
düşünününce sorunun cevabı burada sanki
şuan bu pramitin neresinde bulunduğuna göre değişir
-
ev değilde güzel bir dükkan alırdım sanırım o paraya ya kendim bir şey açardım yada kiraya verirdim
hayatımı çok değiştirmezditabi aynı zamanda o 5 milyon eline geçtiğinde o an hayatta nerde, ne konumda olduğunla da alakalı bir durum tabi 500 milyon tl varsa hesabında 505 milyon tl olması tabi ki hayatını hiç değiştirmeyebilir
SeRDaR tarafından 03/Oca/25 16:25 tarihinde düzenlenmiştir -
hayatinizi degistiren seyler illa buyuk maddi satin almalar olmak zorunda degil, kendine ayiracak 1 yil yaratir cok iyi ingilizce ogrenirsin hayatin yine degisir, 6 ay calismiyorum avrupayi gezecem dersin farkli bir kultur dunya gorursun ufkun gelisir, bir sey gorursun birisi ile tanisirsin hayatin yine degisir.
5 milyona ev alinmaz, araba alinmaz vs dogru bir bakis acisi degil bana gore.
Insanin hayatinin hangi asamada ne ile degisecegi konusu mal mulkten cok bagimsiz.
-
vizyon yoksa çok paraya evin değişir araban değişir ama hayatın değişmez. hatta daha kötü bile olabilir.
-
Kişi özelinde bir soru. Mesela benim için şu anda havadan gelecek 5 milyon hayatımı şimdi olmasa bile 4-5 sene sonra değiştirir.
Öncelikle 2milyon tl ile bir ev projesine temelden girerim (Amaç yatırım değil, riski azaltmak. 2 sene sonra teslim ortalama 6m satış fiyatı)
Kalan 3 milyonun 1 milyonunu kriptoya kalan 2 milyonu da bist temettü hisselerne gömerim.
Kriptoda sadece majorlere girerim btc, eth, sol. 2x de anaparayı çeker TL faize atarım, kalanı moonbag olur.
Temettü hisseleri hiç bozmam temettü gelirlerini bozarım, gelen ev satışı parasının %50si ile yeni proje, %50 usd/eur/altın sepeti yapar beklerim.
Her girdiğim gayrimenkul projesi sonrası 2x getirili proje kovalamaya devam ederim ve konutu asla kiraya vermem. Biter bitmez satış veririm.
Bu arada 5 sene sonunda emekli dilekçemi verir, mevcut varlıklarım ile sakin bir hayat kurar ana paramı 0 risk ile korumaya devam ederim.
Süreci nasıl yönettiğimi özetlersek kendi birikimimi risksiz şekilde kendime göre düzenlerken, gelen 5 milyonu önce 3 ayrı sepete böldüm. Buradan gelecek paraları da yine 3 farklı sepete bölerek kar zarar durumunu her an çevirebileceğim şekilde 6 farklı birikime ayırdım;
Gayrimenkul, kripto, dolar, euro, altın, borsa şeklinde.
-
tır alır geçerim .
-
Bu para bende olsa şöyle bir yol izlerdim,
Asya'da fakir ve gelişmekte olan ülkelerde "laos, kamboçya, vietnam, tayland, vb" özellikle kamboçya da veya vietnamda, orta ölçekli şehirlerinde 1+1, 2+1 olan KODO alırdım. (apartman dairesi)
Yaklaşık olarak orta hallicelerinden 3-4 tane alırdım.(Yerine göre değişir)
Aylık 250 dolardan kiraya verirdim. 1000$ yapar. (yine yerine göre değişir miktar fazlada olaiblir az da. ama ortalama bu)
Bu miktar yukarıda saymış olduğum ülkelerde ortalamanın baya üstünde yaşamanı sağlıyor. Üstelik bu sadece pasif gelir. Aktif olarak bir iş yaparsanız aylık 500-600 dolar daha kazanırsanız yıl sonunda yukarıda bahsettiğim evlerden veya daha düşük seviyelerinden 1-2 adet daha alırsınız. Bu ülkelerde ne kadar çok mülkünüz olursa ülkeye gelen turistlerden dolayı kiralanması hızlı olduğundan, kazancınız yükselecektir sürekli.EK 1 = pasif kazancın yanında aktif kazanç olarak kick.com 'da yayıncılık olabilir. Asya da ki ülkelerin gece hayatları çok hızlı oluyor malum. Gündüzleri'de youtube'a içerik olabilir.
caglar99 tarafından 03/Oca/25 23:52 tarihinde düzenlenmiştir -
sunyy2003 bunu yazdı
Üçe katlarim besle carparim diyen arkadaşlar nasıl yaparsınız onu da söyleyin de bizde bilelim
üreterek katlanır... sec begen ...
1-dükkan alir malzeme alir üretim yapar is kurarim
2- tarla alir ekip bicerim
3- bir iki araba alip nakliye isine girerim.
4- arsa ayarlar hurdacilik ..pardon geri dönusumcu olurdum :)
5- kelepir dukkan ev bahce alip peyzaj dekorasyon yapip al satcilik yaparim
6 butun parayi yurtdisina cikmaya harcayip orada duzen kurardim
7 spotcu 2. el esya antika retro. hediyelik esya turistik ürunler üretim satmasi
baska tekliflere acigim :)
-
futurist bunu yazdısunyy2003 bunu yazdı
Üçe katlarim besle carparim diyen arkadaşlar nasıl yaparsınız onu da söyleyin de bizde bilelim
üreterek katlanır... sec begen ...
1-dükkan alir malzeme alir üretim yapar is kurarim
2- tarla alir ekip bicerim
3- bir iki araba alip nakliye isine girerim.
4- arsa ayarlar hurdacilik ..pardon geri dönusumcu olurdum :)
5- kelepir dukkan ev bahce alip peyzaj dekorasyon yapip al satcilik yaparim
6 butun parayi yurtdisina cikmaya harcayip orada duzen kurardim
7 spotcu 2. el esya antika retro. hediyelik esya turistik ürunler üretim satmasi
baska tekliflere acigim :)
özellikle cehape kanallarındaki egonomistler ne derse tersini yaparım. kaybetme şansım yok. pandemi başında nakit kral dediler. nakit tutanın mabadı çatladı. seçimden önce evi arabayı sat dolara bas dediler, faize yatıran amerikanın verdiği dolar faizinden fazla dolar bazında faiz aldı. şimdi genelde altın alın diyorlar. onlar ne alma diyorsa onu al, ne al diyorsa ondan kaç.
-
O parayla bir tarla alırsın denize yakın. Tellersin, içine 6 tane hurda karavan koyarsın. Bakımlarını yaptırırsın airbnb den kiraya verirsin. Kara marin de yapılabilir tabiki...