5.6 Voltluk Motora 12 Volt Vermek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ERERESEL
    ERERESEL's avatar
    Erkek
    Motordaki sargilarin direnci sabittir. 5,6 volt yerine 12 volt vererek iki katindan fazla akim çeker. Ne motoru bu? Gücü hakkinda bilgin var mi? Kaç watt?

Bir yalanın öyküsü bin gece söylenir.Bir doğru için yardan da serden de geçilir.Hile bir zehirdir,kıvrandırır kişiyi.Hile ile iş gören mihnet ile can verir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

Noneyim bunu yazdı:
    -----------------------------

peki voltajı sabit tutup amperi artırırsak n'olur?

amperi artırırsan sorun olmaz.

5 buçuk voltla çalıştırma hacı bozulacaktır. git 5 voltluk adaptör al

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ottomanmurat
    ottomanmurat's avatar
    Erkek

eger bilgisayar motorlari gibi miknatis ortasinda bobin dönüyorsa fazla sorun olmaz ama kömürlü motor ise saç kurutma yada oyuncak arabalardaki motor gibi kömüreri aşınır sonra kömür tutacakları yanar motor durur bazi motorlarda saglam sargı vardır sargıya zarar vermez ama bazı motorlardaki sargi kalitesiz oldugu yada kaliteli olsa bile 5 volta göre dizayn edilmiş ise yine bozulur motor

Hayallerinizi Sadece Biz Gerçekleştiririz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

kömürlü motorlar kadar iğrenç motorlar yok. eğer onlardansa çabuk bozulur.

amperi arttırırsanda bişey olmaz. kendi çekeceği kadar amperi çeker.

o değilde peltier benim elektronik bilgimi baya geliştirmiş onu anladım mk :B

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

ottomanmurat bunu yazdı:

eger bilgisayar motorlari gibi miknatis ortasinda bobin dönüyorsa fazla sorun olmaz ama kömürlü motor ise saç kurutma yada oyuncak arabalardaki motor gibi kömüreri aşınır sonra kömür tutacakları yanar motor durur bazi motorlarda saglam sargı vardır sargıya zarar vermez ama bazı motorlardaki sargi kalitesiz oldugu yada kaliteli olsa bile 5 volta göre dizayn edilmiş ise yine bozulur motor

bobibin mıklatısın ortasında olup olmaması ile alakalı benzetmeni biraz acarmısın hocam...

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

yeri gelmişken bende birşey sorayım.

1-) bi motoru hangi adaptörün daha hızlı çevireceğini bulmak için V.A = Watt'a mı bakıyoruz, yoksa sadece V ya da sadece A büyütmek yeterli mi

2-) elimizde bir adet masaüstü fan'ı var (12 cm'lik mi ne varya o) bi tane aldım adaptör bağladım duman çıktı, sanırım kutuplarını yanlış bağladım?

yakmadan hangi kutup hangi tel'e bağlanacak nerden anlarım, veya elektrikçiye götürsem o yapabilir mi

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asker
    Asker's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Hocam gerilim bolucu ile bol oyle ver de isinir akim fazla ceker v.s v.s
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ottomanmurat
    ottomanmurat's avatar
    Erkek

ricin bunu yazdı:

ottomanmurat bunu yazdı:

bobibin mıklatısın ortasında olup olmaması ile alakalı benzetmeni biraz acarmısın hocam...

bak mesela pc fanlarına ortada sargı sabittir dişinda pervane bölümünde mıknatis vardir

yani aşınma sorunu yoktur sadece burçlar aşınır bazende toz sebebi ile yavşar durur yoksa yanma gibi yada bozulma gibi bir olayi yoktur bu yüzden baya bir saat dönerler aksi birşey olmadıkca

http://www.instablogsimages.com/images/2011/02/10/dismantle_frhQd_37609.png

Hayallerinizi Sadece Biz Gerçekleştiririz.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stringcompare
    stringcompare's avatar
    Erkek

kaygusuz bunu yazdı:

Noneyim bunu yazdı:

peki voltajı sabit tutup amperi artırırsak n'olur?

amperi artırırsan sorun olmaz.

5 buçuk voltla çalıştırma hacı bozulacaktır. git 5 voltluk adaptör al

Motora verdiğin güç akım ile de ilgilidr. Güç = Volt * Akım = Akım * Direnç * Akım = Akım^2 * Direnç. Yani akımı artırırsa güç artar ve buna bağlı olarak da motor daha hızlı döner ısınır ve ısınmaya bağlı sorunlar yaşanabilir.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

FOXXLY bunu yazdı:

kömürlü motorlar kadar iğrenç motorlar yok. eğer onlardansa çabuk bozulur.

amperi arttırırsanda bişey olmaz. kendi çekeceği kadar amperi çeker.

o değilde peltier benim elektronik bilgimi baya geliştirmiş onu anladım mk :B

eğitim sistemimiz yanlış , versinler elimize birer peltier vb. bişiler uğraşmalık. bakalım lisede elektirği kötü olan kalıyormu :)

memento mori.
Toplam Hit: 3515 Toplam Mesaj: 22