60-70-80‘Lerin Türkiye Yapısı
-
50 ler boğazici vapuru (vapurumsu)
ganyan gişesi, küfrün yasak hanımefendiliğin beyefendiliğin makbul olduğu yıllar
istiklal caddesi.
eminönü.
1949 topçu kışlası.
2.dünya savaşı karartma dönemi. tramvayın ışıkları değiştiriliyor.
1907 vay be.
kurtuluş 1961
beyoğlu santa mari kilisesinin yanındaki korseci inanmayacaksınız ama hala açık.
-
-
1933 laik melunlar piknik yerinde dans.
1933 beyoğlu arjantin bira
lahmacun
60 yeterince var sanırım, 70 80 de zaman bulursak ekleriz daha modern batıya daha yakın, insanların birbirine daha az karıştığı yıllardı 60 ve 70 ler.
ABD güdümlü 80 darbesi işçi sınıfını bitirdiği gibi milliyetçiliğin de yönünü değiştirdi, sadece muhafazalarlara dokunulmadı bu kesimi istedikleri gibi şekillendirdiler.
-
-
-
Eyvallah :) IRET ve GebesH sayesinde bi garip oldum ya.
Nedense 60 larda doğmak istedim.
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------Eyvallah :) IRET ve GebesH sayesinde bi garip oldum ya.
Nedense 60 larda doğmak istedim.
-----------------------------kolleksiyoncu arkadaşta yaklaşık 200 bin fotoluk türkiye resimleri arşivi vardı 1900-1983 arası ona ulaşamadım.
-
Media bunu yazdı:
-----------------------------http://mbsbilisim.com/Bizim-Cocuklugumuzda--924
-----------------------------aynı ben :) çocukken kapıya tırmanıp birşeyi başardığımı sanardım ve atlayınca bütün hayallerim biterdi :)
-
iki arkadaş Atatürk' süz hatıra para olayını yazmış. Bende o tip hatıra parası bir sürü var. Madeni 50 bin lira, 25 bin lira ve 10 bin lira olmak üzere. Yani o paralar eskiden beri var yeni yapılan birşey değil.
-
benim bildiğim kadarıyla 70lerin sonları ve 80lerin başı bizi öz aile yapımızdan uzaklaştırma harekatlarıydı. Şimdide aynı planı iranda uyguluyoırlar.
Çocukluk olarak bakarsak olaya bi başka güzeldi orası ayrı tabi :)