folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder 90 Lardan Haberi Olan Varmi Yada O Kusagin Muziklerini?

90 Lardan Haberi Olan Varmi Yada O Kusagin Muziklerini?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

kesinlikle biz o kusagin cocuklariyiz.nintendo larimiz atarilerimiz belki yeni hayatimiza giriyodu ama bi tek kanallı yasam bize yetmesede o zaman bize yetiyodu pop saati rock market  o zamanlarda vardı ve muzik  rock dedikleri o zamanlar esiyodu dunyada.hatirlarim abimin black sabbath kasetlerini calardim dinlemek icin sırf metallica master of cıkmıs bize yeni dusecek aranırdık.duran duran kasıp kavururdu megadeth de altta kalmazdı.michael jackson bile madonna yerlerinde saglamdılar o zamanlar.olimpiyatlar yaz geceleri tv ler daha tatlı izlenirdi sabahlara kadar.dunya kupalari daha bi manyakti.ole bi kusaktık biz off uleyn asi 90 lar off''

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shadowjedi
    shadowjedi's avatar
    Erkek
    T.R.T.'de Queen'in  kliplerinin yayınlandığı yıllardı...

Takdire şayanı olmaz bu işin...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Criminal
    Criminal's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    özledim çocukluğumu...

(Daimi imza : Yokluğun cehennemin öbür adıdır, üşüyorum kapama gözlerini.)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek
    doksanlar degisimin yillari bilgisayar in otoyollarinin grafiklerinin turedigi yillar hayatimizin teknoljiye gecisine ayak uydurdugumuz yillar.TV lerin hayatimiza yeni yeni girdigi yillar muzigimizin pop muzik diye patladigi yillar tek kanallardan renkli her kese ozel kanallara gectigimiz yillar TRT de rock market in alternatifsiz rock programi oldugu yillar anilarla caz da ray charles a benzer adamin tek caz caldigi yillar (adamin adini unuttum cok iyi bildigim bir eski ustadlardan.su an yok sanirim.) oylesine kayip 90 lar.

ozledigim baktigim her yerde anilarimi aradigim yillar.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Criminal
    Criminal's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    bu başlık öne gelmeyi hakediyordu sanki ;)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek
    underzero ile criminal in yazılarını okuyunca bi an koptum eski yıllara gittim
    çocukluğum tahtadan oyuncaklarım
    mahalle maçları,kavgalar böyle mahallecek:D
    voltran voltran voltran
    transformers wardı sonra bide heman fln abzürt çizgilerdi
    ama gecelere kadar sokakta okulda mahallede misket çivi gazoz kapağı hatta taso ve futbolcu kartlarıyla pişti oynadığım günler geldi aklımma
    ne güzel günlerdi:D
    criminal bu arada yazınçok güzel olmuş çok şiirsen
    arkaya bi fon verip şiir okunabilir hatta

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek
    cidden oyle baba yillar hatta kasarsak az 80 lerden de bisiler koparabiliriz.siz adile nasitten masallar dinledinizmi uyumadan askerim helal et askerim ana diye sarkilar calan TRT lik sarkilar dinlerdi mllt evlerde.napsinlar tek kanal var ama.rahat 1986 diyebilirim.hatta o zamanlar deli gibi izledigim bi cizgi dizi vardi .du anlatayim:

Juddy abbout diye bi karakteri vardi kiz bitli sefil bisey iyi yurekli bi isadami ayni zamanda yakisikli adam 13 yasindaki bu sefil yetimhane kizini alip bir vakif okulu gibi yada ornek tarsus amerikan koleji gibi bi okula yerlestiriyo.kiz buyuyo neyse genc guzel vesaire bir kiz oluyo onunla aralarinda duygusal iliski basliyo ben burrdan anlatiyorum ama tasviri bizim turk filmlerine gore yapmayin :))yaklasik 20 dk suren bu cizgi filmi TRT den srusturacam abi..daha sonra lari Dalton diye bi serseri vardi bu herifin pazar aksamlari dizisi olurdu.her hafta karasimsek gibi onu beklerdik izlemek icin skinoski karakterli mukemmel bi japon filmini de bilirsiniz.he-man bizim idolumuzdu.kazandigimiz HE-MAN kiliciyla golglerinin gucu adina derdik.hatta postayla bide HE-MAN kilicimiz bile vardi.onu gercek kiliclara benzetmek icin durttugumuzde birdbirimize olmezdik plastik kilic egilirdi a.q. cocukluk iste.Bonanza en favori westernimizdi.ama pazar sinemalarinda mutlaka bi western izlerdik.oyle 90 lar oncesiydi.
    sinemalara filmler 2 ay yada 6 ay sonra gelirdi animsadigim.
    o zaman lar rahmetli peder millliyet okurdu arkasindan bende Ronald reagen la Margaret thatcher Londra da bir araya geldi diye gecen haberi okudugumu unutmamisim.daha berlin duvari yikilmamisti o zamanlar.2 Almanya vardi dunyada.varsova pakti sertligini yitiriyodu amerikan politikalariyla.Turkiye ise aynen gunummuzdeki gibi populizmle tanismisti.standart Pepsi sisesiyle hava atardik kola iciyoruz diye diger urunleri yokkken ortada Coca-cola mi onu hemen gormedim o 90 lar oncesi hemen heryerde animsamiyorum.
    Deep peurple kasetleriyle tanistim belki rock muzikle ama michael jackson i taniyodum kasip kavuruyolardi o zamanlar madonna ablayla dunya yi .chris rea yi de animsarim. radyo-1 den duyardim arada ;simdi dis kaynakli muzik dinliyeceksiniz ;derdi trt nin standart ama temiz turkcesiyle konusan radyo programcisi.o zaman dinlerdik o tur muzikleri.ama erhan konuk un TRT 3 te pop saaatini yayina sokmasiyla klipleride izlemeye basladik.guns roses metallica dire straits eric clapton megadeth vs izledik tanidik.guzel yillardi 90 lar. hata oncesi.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mtz
    mtz's avatar
    Erkek
    tasolari unutmayalim. birde gazoz kapaklariyla oynadigimiz bir oyun vardi.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Criminal
    Criminal's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Şimdi bu başlığı yine yukarılara taşımak için +1 mi yazsam yoksa alternatif bir çözüm var mı bu konuda?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek
    Metallica nin ilk orjinal albumunu 1996 da Bakirkoy Carousel Megavizyon dan almistim.bu album bi kaset degil bi CD formatinda ilk orjinalini aldigim metallica olmustu.ve 2 gun bizim eski pederin almanya dan getirdigi Motorola kulustur cift deckli  kasetcalara paralel baglar Dayimdan zorla aldigim Goldstar la dinlerdim 2 gun kesintisiz dinlemistim.bu arada TRT de konserler olurdu mesela Persembe geceleri cumartesileri filan onlari yakalamak icin uyumazdim.dunya kupalari haric.1990 dunya kupasi en super dunya kupasiydi bence.Meshur İtalya 90 .efsane  alman milli takimin son dunya sampiyonlugu.keza amerika 94 oyleydi.oda guzel bi dunya kupasi organizasyonuydu bence cunku sonrakiler surekli kapitalizmin golgesinde kaldi.baksa 90 lara dair aklimda unutamadiklarim 90 larin 2i yarisi yani 95 ler  sonrasi Turkiye de baslayan rock muzik furyasi benimde o donem kimseye etkinlenmeden pesinden kostugum muzik Kramp,unlu.Mavi Sakal,Bulutsuzluk Ozlemi bunlara acayip takmistim etkinliklerinde mutlaka olmaya calisirdim eski gunler eski kafa :)) ha bide ne zaman kafam atsa bizim ninemin koyune gider dunyanin fisini cekerdim eski terasta cok yaz geceleri gecirdigim gunlerim oldu.ormana bakan kucuk odamda sabaha kadar bira sigara icer ertesi gun ninemin bu oglan hasta deyip kafama doktor diktigi yilllardir.bunlardan once ilk ata binmesini dedem oldukten sonra kisraginin bi oglu olmustu gri bi tay di. dedemin olmeden bana bu tay senin derdi oylede oldu dedem 93 te oldugunde o tay kaldi ben iyi bi at binicisi olmayi o gri tay la ogrendim.sonraki ismi bostay oldu grilikten oteye boz oldugu icin.90 lar anlatsam ufak bi antoloji yigililr bende o bicim.

Toplam Hit: 4140 Toplam Mesaj: 22