90‘Lı Yılların Mahalle Kuralları
-
KrypT bunu yazdı:
-----------------------------Yine iyimiş, biz top bulamadığımızdan taşla oynardık. Ne gaziler verdik futbol yolunda... Dönem arkadaşlarımın hepsinde en az bir yarık vardır kafada. Benim kaşta var mesela.
-----------------------------
hehe bende dizi yarmıştım, ananemin ''ilaçla kapanır dikişe gerek yok'' demesi ne rahatlatmıştı beni(tabi o kadar toz pembe değilmiş dünya =D ) -
okulda gol atan kaleye , mahallede tek kale yada çift kale maç
aldım verdim usulü adam seçme ne günlerdi , biz çocukken saklambaç vs oynardık
şimdi gençlik online oyun takılıyor , ne anılarım geçti ne tarlalar haşat ettik topun duvarda izi kaliyor diye ne azarlar işittik x)
halısahalarda alamadığım keyifleri mahallede beton sahalarda aldım. keşke şu pc ye hiç başlamasaydım :/
-
sağlam güldüm sabah sabah :D
-
8. Takımlar kurulurken ilk oyuncuyu seçme hakkı, adım almayı iyi bilenindi.
enee biz bunu her oyunda yapıoduk :D
-
-
ne günlerdi ya, kuralların aynısını hatırlıyorum :D
bide biz de taso çok popülerdi, bütün harclığımızla gidip marketteki bütün cipsleri toz eder, elimize taso değerse onu alır, heycanla birazını yiyip atıp, gıcır tasosunu alırdık.
-
o bu değilde aklıma takılmıyo değil heryerde herkeste hemen hemen bu kurallar geçerliydi edirneden hakkariye :) bu kuralları koyan bi mahalle maçları konfederasyonları falanmı vardı acaba :)))
-
futbol oynamazdım ama şimdiki çocuklara üzülüyorum
-
20 tane evden 10 kişinin çıkması da garip değil mi bi anda 10 kişi oluyoduk lan biz nr günlerdi ya..
-
ulan cük kadar boyumla kaleci yaparlardı beni tabi soradan iyice alıştık mahalle maçlarında nam salardım ey gidim :D
colaturkanın bardak dağıttığı zamanlar epey oluyor ilk çıktığı zamanlar falan bardağına oynardık 2002 de cocacolanın dünya kupası bardağı ard arda 5 kez alma başarısı göstermişti bizim mahalle vay be acayip duygulandım la :/