9800 GT Arıza...
-
Merhaba müridler,bende bir adet Zotac 9800 GT var ve dün gece film izlerken renkler birbirine girdi bir daha düzelmedi :( aramızda istanbulda 9800 GT tamiri yapabilecek mürid varmı acaba ?
http://www.zotacusa.com/geforce-9800-gt-512mb-256-bit-gddr3-660mhz-1800mhz-zt-98ges3p-fsp.html -
swordfish e ulaş,
-
Hangi sorunlar yüzünden bilmiyorum ama nvidia ekran kartlarını fırına koyup ısıtıpda normal şekile döndüğünü biliyorum :D bi araşdır istersen belki sende olan sorundan dolayı fırın olayı olabilir :D
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------
swordfish e ulaş,
-----------------------------Sadece laptop tamirinden anlarım bunu yapamam :(
-
swordfish bunu yazdı:
amele_2 bunu yazdı:
swordfish e ulaş,
-----------------------------ramlerini ısıt abi düzelecektir.
-
benimde 8800gts benzer bir sorun yaşamıştı ramler yanmış yaptırdım ama adam çok az para almıştı çünkü yarında bozulabilir 2-3 ayda götürebilir kalıcı bir çözüm değil demiştiki nitekim 2gün sonra yine aynı şekil arızalandı.Şuandada karşımda dolapta süs olarak duruyor:)
Adam bana ozaman yaptırırsın ama 65dolar+işçilik alırlar demişti yani anlıyacağın baya bir pahalıya patlıyor yenisini almak daha mantıklı.
-
the_behulder bunu yazdı:
swordfish bunu yazdı:
amele_2 bunu yazdı:
swordfish e ulaş,
-----------------------------ne ram i la chipset i ısıtcanız :) ramler o kadar ısınmaz bunu yapcak kadar 9800 de
bu arada behulder yalnış anlama bide seni yazcaktım nickin aklıma gelmedi mk :/
-
RaAmLis bunu yazdı:
benimde 8800gts benzer bir sorun yaşamıştı ramler yanmış yaptırdım ama adam çok az para almıştı çünkü yarında bozulabilir 2-3 ayda götürebilir kalıcı bir çözüm değil demiştiki nitekim 2gün sonra yine aynı şekil arızalandı.Şuandada karşımda dolapta süs olarak duruyor:)
Adam bana ozaman yaptırırsın ama 65dolar+işçilik alırlar demişti yani anlıyacağın baya bir pahalıya patlıyor yenisini almak daha mantıklı.
-----------------------------ramler tamir olmaz aslında olursa onun kalıbını nerden bulacan ızır zıvır yenisini al daha iyi o yüzden demiştir adam ögle
illede yaptırcam diosan istanbuldaim yolla bana yapiyim ama ne kadar süre gider belli olmaz belki bi daha hiç bozulmaz belkide 1 hafta sonra gine aynısını olacak karar senin.
-
amele_2 bunu yazdı:
the_behulder bunu yazdı:
swordfish bunu yazdı:
amele_2 bunu yazdı:
swordfish e ulaş,
-----------------------------ne ram i la chipset i ısıtcanız :) ramler o kadar ısınmaz bunu yapcak kadar 9800 de
bu arada behulder yalnış anlama bide seni yazcaktım nickin aklıma gelmedi mk :/
-----------------------------renkler birbirine girince chipi ısıtıoz ya amele intaharın eşine getirdin simdi beni :P
sen chip ısıttıgın zaman maximum 3 saat sonra gine aysını olacak cünkü chip e giden ısı sayesinde ramlerinde bacakları hafif tazelenio ama ramleri sırayla ısıtırsan yada hangi ramde arıza oldugunu çözüp ısıtırsan daha saglam olur bu konuda deneyimliyim cidden amele chip değil ramler ısıtılır :W
-
katılmıyorum sana. daha önce denedim bi kaç sefer. olumlu sonuç alamadım.
hangi kriterlerde yapıyon sen bunu?
-
amele_2 bunu yazdı:
katılmıyorum sana. daha önce denedim bi kaç sefer. olumlu sonuç alamadım.
hangi kriterlerde yapıyon sen bunu?
-----------------------------bak abi olayı sana söle anlatyim
bilirsin fijitsu siemens ve sonylerde ekran kartda rengarenk seyler olur böle simgelerde falan rahatsız eder cunku ekran kartlarının ramleri cabuk bozulur bunu biilirsin bundan bi kac sene önce ustayla beraber bu arıza ile karsılastıgımızda ustada senin gibi chipi ısttı bende arastırdım arızanın ramde oldugunu çözdüm sonra 2 tane makina vardı birinin chipini ısttıkk birinin ben ramlerini ısttım ramlerini ısttıgım asla geri dönmedi mewzu bu yani abi eminim ramlerin ısınacagına sen bga ya attıgın zaten ısıtan ramler etkilenio o yüzden düzelio fakad chipin bacaklarına zarar veriosun saglam olanla oynuosun yani abi ama direk ramlere mudahile etsen hava tabancasına gerek kalmayacak daha uzun süreli gidick bence böle tabi herkezin b stili var saygı duyarım.